Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στον Κασσελάκη

Παππάς: Αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στον Κασσελάκη
Για  να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη
«Όλα είναι στα χέρια των συνέδρων», δήλωσε ο Νίκος Παππάς μιλώντας σε δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών για νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο κ. Παππάς ανέφερε πως «αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή ηγεσίας, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη».
Σημειώνεται ότι το καταστατικό του κόμματος στο άρθρο 20 προβλέπει ότι το τακτικό Συνέδριο -που προβλέπεται να γίνει σε 3 χρόνια δηλαδή το 2026-, εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και για την προεδρία του κόμματος. Δηλαδή εκ του καταστατικού η διάρκεια της προεδρίας είναι τριετής και μετά τίθεται ξανά στην κρίση των καταστατικών οργάνων να αποφασίσουν.
Με βάση αυτό, για να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη.
Πάντως, ο κ. Παππάς επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε χθες να μην γίνει τώρα εκλογή αρχηγού, αλλά και πως πως ό,τι και να αποφασίσουν οι σύνεδροι, οι ψηφοφορίες θα πρέπει να γίνουν με κάλπη - και όχι δια βοής ή δι' ανατάσεως της χειρός-, για να αποφευχθούν εντάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης