Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Γαλλία τη Δευτέρα 26/2 ο Μητσοτάκης για τη διεθνή σύνοδο υποστήριξης για την Ουκρανία - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τα 2 χρόνια πολέμου

Στη Γαλλία τη Δευτέρα 26/2 ο Μητσοτάκης για τη διεθνή σύνοδο υποστήριξης για την Ουκρανία - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τα 2 χρόνια πολέμου
Την ανάγκη να συνεχιστεί η υποστήριξη της Ουκρανίας και να οδηγηθεί σε αποτυχία η εναντίον της στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας υπογράμμισαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden και της Γαλλίας Ε. Macron, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας
Στη Γαλλία για τη διεθνή σύνοδο υποστήριξης για την Ουκρανία θα βρεθεί τη Δευτέρα 26/2 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τη σύνοδο διοργανώνει στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Macron με ηγέτες άλλων χωρών και εκπροσώπους κυβερνήσεων για να εξεταστούν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων για την στήριξη της Ουκρανίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Macron - Biden

Την ανάγκη να συνεχιστεί η υποστήριξη της Ουκρανίας και να οδηγηθεί σε αποτυχία η εναντίον της στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας υπογράμμισαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden και της Γαλλίας Ε. Macron, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.
Όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, ο Macron ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για τους στόχους της διεθνούς διάσκεψης που διοργανώνει την Δευτέρα στο Παρίσι.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Ε. Macron επανέλαβε την αντίθεσή του στην ισραηλινή επίθεση στη Ράφα και την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός.
Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με το Ελιζέ, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να επιτευχθεί χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις η απελευθέρωση των ομήρων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία αποκλιμάκωση της κρίσης.
Ακόμη, συμφώνησαν ότι επείγει να διασφαλιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σε αντιστοιχία με τις μεγάλες ανάγκες του αστικού πληθυσμού, ενώ επιβεβαίωσαν την ανάγκη να αποφευχθεί η επέκταση της κρίσης στον Λίβανο.

Μητσοτάκης για τα 2 χρόνια πολέμου

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ”, τονίζει πως "ο γενναίος ουκρανικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για να υπερασπιστεί την ελευθερία του και τις κοινές μας αξίες στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα σταθούμε δίπλα τους για όσο χρειαστεί".
μν.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης