Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βασιλειάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα πρέπει ο χώρος μας να ζει χωρίς «πατερούλη» - Τέλη του Μαρτίου να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές

Βασιλειάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα πρέπει ο χώρος μας να ζει χωρίς «πατερούλη» - Τέλη του Μαρτίου να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές
"ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει την επόμενη ημέρα",  τόνισε ο Γ. Βασιλειάδης
«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε κάποιες δύσκολες αποφάσεις το περασμένο καλοκαίρι. Θα πρέπει ο χώρος μας να ζει χωρίς «πατερούλη». Να κάνουμε μια σοβαρή πολιτική συζήτηση», τόνισε ο αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βασιλειάδης, με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα.
Ο κ. Βασιλειάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, στη σκιά της παρέμβασης του Α. Τσίπρα πριν το συνέδριο του κόμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, σημείωσε πως πρέπει «να μιλάμε καθαρά χωρίς υπεκφυγές που θα τις βρούμε στο μέλλον. Ο κ. Κασσελάκης έθεσε ορισμένα πράγματα σε συγκεκριμένο πλαίσιο, με χρονικό ορίζοντα το φθινόπωρο, να πάμε για τις ευρωεκλογές ενωμένα με σχέδιο για την επόμενη ημέρα ή γίνεται η συζήτηση εδώ και τώρα, γιατί αυτά τα μπρος πίσω δεν βοηθάνε το κόμμα αυτή την στιγμή».
Πρόσθεσε πως «το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος. Θα είναι παράδοξο να ζητά ο πρόεδρος να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, να υπάρχει αντίπαλος που να λέει πάμε σε εκλογές και το συνέδριο να αποφασίσει κάτι διαφορετικό, αλλά υπάρχει αυτή η δυνατότητα».
Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών , ο αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως μένει να φανεί αν θα γίνουν με ανοιχτό ή με κλειστό κατάλογο και ότι μπορεί τελικώς να επιλεγεί κάποιο υβριδικό μοντέλο, ενώ «η λογική θα έλεγε ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν σύντομα. Το fast track δεν βοήθησε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Θα ήταν πιο σώφρων να γίνουν θα ήταν στα τέλη του Μάρτη».
Σχετικά με τα ονόματα που ακούγονται ως πιθανοί αντίπαλοι του Στ. Κασσελάκη, όπως της Όλγας Γεροβασίλη και του Γιώργου Καραμέρου, ανέφερε ότι «πρέπει να τεθούν επί τάπητος το πλαίσιο και οι διεκδικήσεις από κάθε έναν που θέλει να είναι υποψήφιος».
Κληθείς να αχολιάσει τις πληροφορίες που τον έφεραν ως ένα από τα στελέχη που συμμετείχαν σε σύσκεψη που έδωσε το «πράσινο φως» στην Όλγα Γεροβασίλη για να είναι υποψήφια απέναντι στον Στ. Κασσελάκη, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι «στη διάρκεια του συνεδρίου όλοι βρισκόμαστε και όλοι μιλάμε με πολλά στελέχη. Δεν έχει σημασία να επιβεβαιώσω ή να μην επιβεβαιώσω αν έγινε μια συζήτηση. Έχουμε δύο δεδομένα αυτή την στιγμή: την παρέμβαση Τσίπρα και τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ξεκάθαρη, σαφής και απόλυτα ειλικρινής θα μου επιτρέψετε να πω».
Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα των διαρροών και τα δημοσιεύματα για δυσαρέσκειά του όταν ζήτησε να δει το ερωτηματολόγιο του Στ. Κασσελάκη προς τους πολίτες, ανέφερε πως «είναι δύσκολο και δεν μπορείς να δουλέψεις, με αυτό το πράγμα, με τις διαρροές. Δεν μπορεί να είναι μια κλειστή σύσκεψη και σε 5 λεπτά να υπάρχουν διαρροές. Μέσα σε μια σύσκεψη του ανώτατου οργάνου θα πρέπει να μπορούν να ειπωθούν τα πάντα και να μείνουν μέσα στις κλειστές πόρτες. Αυτό το έθεσε και ο Στέφανος Κασσελάκης».
«Ο κόσμος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Οι διαφωνίες κατατίθενται στα συνέδρια. Μην συγχέουμε όσα συμβαίνουν τώρα, με άκυρες και άσκοπες αποφάσεις. Ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κόσμος περιμένει από εμάς. Περιμένει ξεκάθαρες λύσεις και απαντήσεις. Δεν πήγε κάπου αλλού στην κεντροαριστερά ο κόσμος, περιμένει και πρέπει να πούμε τι λέμε για την Παιδεία, την Υγεία, την Οικονομία. ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει την επόμενη ημέρα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης