Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας εναντίον Παππά, η πραγματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ – Νέα διάσπαση στο κόμμα όποιος και αν νικήσει - Δραματικό παρασκήνιο

Τσίπρας εναντίον Παππά, η πραγματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ – Νέα διάσπαση στο κόμμα όποιος και αν νικήσει - Δραματικό παρασκήνιο
Ο Παππάς ήθελε να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Τσίπρας δεν τον βοήθησε, πήρε 8% και μετά στήριξε τον Κασσελάκη
O ΣΥΡΙΖΑ είτε βγει επόμενος αρχηγός η Όλγα Γεροβασίλη είτε ο Στέφανος Κασσελάκης θα διχοτομηθεί, θα παραμείνει διασπασμένος και σε χαμηλά επίπεδα.
Το μόνο έξτρα στοιχείο είναι ότι σε περίπτωση που επικρατήσει η Γεροβασίλη, θα έχει μπει από την πίσω πόρτα ξανά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Δημοκρατικό κόμμα ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει πλέον ένα κόμμα ελεγχόμενο.
Ενώ έφερε τον Κασσελάκη συνειδητοποίησε στην πορεία ότι δεν είναι του χεριού του.
Ο Στέφανος ήθελε να αλλάξει το κόμμα, να το κάνει όπως είναι οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ, όμως η ελληνική Αριστερά είναι πολύ πιο συντηρητική απ’ ότι νομίζουμε.
Τα μεγάλα στελέχη (Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Τσίπρας, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης) στηρίζουν την Όλγα Γεροβασίλη διότι είναι η εκλεκτή του Τσίπρα.
Τον Στέφανο Κασσελάκη στηρίζουν ανοικτά οι Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Πέτρος Παππάς, η Δώρα Αυγέρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου κ.α.
Όμως, η σημαντική διαφορά είναι ότι τον Κασσελάκη στηρίζει μέχρις ώρας ο Νίκος Παππάς και αυτό έχει τη σημασία του διότι ελέγχει ένα μέρος του μηχανισμού.
Ερωτηματικό είναι τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έχει επιρροή στην Κρήτη.

Υπόγεια μάχη Τσίπρα-Παππά για το ποιος θα επικρατήσει


Ουσιαστικά η μάχη Γεροβασίλη-Κασσελάκη είναι μία υπόγεια μάχη Τσίπρα-Παππά, δύο μέχρι πρότινος κολλητών όπου η εξουσία τούς χάλασε την χρόνια φιλία.
Το παρασκήνιο λέει ότι ο Τσίπρας απομακρύνθηκε μετά την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο.
Ο Παππάς ήθελε να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Τσίπρας δεν τον βοήθησε, πήρε 8% και μετά στήριξε τον Κασσελάκη.

Δυνατά τα στελέχη του Τσίπρα


Τα στελέχη που είναι κοντά στον Τσίπρα έχουν μεγαλύτερη επιρροή στις περιφέρειές τους και η επίκληση του ονόματος του Τσίπρα θα παίξει μεγάλο ρόλο.
Όμως ψηφίζει η βάση. Και είναι άγνωστο τι θα αποφασίσει και κυρίως αν θα πάει να ψηφίσει.
Η βάση είναι κουρασμένη.
Έχει κινητοποιηθεί για τις εθνικές εκλογές, για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, για τις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξανά νέες εσωκομματικές εκλογές.

Θα έχουμε νέες αποχωρήσεις

Όμως, θα πρέπει να πούμε και κάτι άλλο, που οι παροικούντες στην Κουμουνδούρου το έχουν βέβαιο.
Θα έχουμε αποχωρήσεις όποιος από τους δύο επικρατήσει.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών στην Βουλή με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να διχοτομείται.
Ουσιαστικά, θα έχει τριχοτομηθεί διότι είναι και οι 11 της Νέας Αριστεράς.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης