Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η μητέρα των μαχών στον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Γεροβασίλη - Ποιος άλλαξε στρατόπεδο την τελευταία στιγμή

Η μητέρα των μαχών στον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Γεροβασίλη - Ποιος άλλαξε στρατόπεδο την τελευταία στιγμή
Δραματικές ώρες και έντονο παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές - Η Γεροβασίλη ανακοινώνει την υποψηφιότητά της 
Σχετικά Άρθρα
Τις επόμενες ώρες αναμένεται η Όλγα Γεροβασίλη να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της το Σάββατο (24/2/2023), δύο ημέρες μετά τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τις εσωκομματικές εκλογές.
Μετά την ομιλία Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης (22/2/2024) και τη viral προτροπή Κασσελάκη: «Βρείτε μου αντίπαλο», άρχισαν οι ολονύχτιες συσκέψεις στελεχών προκειμένου να αποφανθούν πως η ενδεδειγμένη επιλογή για αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.
Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης επιδόθηκαν σε ολονύκτιες διαβουλεύσεις για να καταλήξουν στην απόφαση αυτή.
Στη συζήτηση, τονίστηκε η κρισιμότητα της στιγμής και η αναγκαιότητα να βρεθεί κοινή γραμμή -και προφανώς κοινός υποψήφιος-, προκειμένου να υπάρχουν ελπίδες απέναντι στον Κ. Κασσελάκη.
Κοντά στα μεσάνυχτα, οι παριστάμενοι κάλεσαν, την Όλγα Γεροβασίλη να προσέλθει στην σύσκεψη σε διαμέρισμα του κέντρου της Αθήνας, λέγοντας της ότι έπρεπε «να σκεφτεί την προοπτική» να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (23/2).

Στην άκρη ο Τεμπονέρας

Την επόμενη μέρα, η πρώην υπουργός προέβη σε πολυάριθμες συναντήσεις με στελέχη του από διάφορες «φατρίες» του ΣΥΡΙΖΑ, και πέραν των προεδρικών, στη Βουλή.
Ανάμεσά σε αυτούς συνομίλησε και με τον Διονύση Τεμπονέρα, που λίγο αργότερα, από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ενωτικός και άφησε την αίσθηση πως ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την προεδρία.
Αν χρειαστεί... «να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε….», επεσήμανε σχετικά ο κ. Τεμπονέρας.

Στήριξη Τσίπρα στη Γεροβασίλη

Σημειωτέον ότι η κ. Γεροβασίλη είχε αποσπάσει την έγκριση και την εν γένει στήριξη του κ. Τσίπρα, όταν έγειρε μείζον πολιτικό ζήτημα για τα περίφημα ερωτηματολόγια που προώθησε ο κ. Κασσελάκης.
Ο τρόπος με τον οποίο αντέκρουσε τα σχέδια Κασσελάκη στο πλαίσιο της Πολιτικής Γραμματείας της περασμένης Κυριακής (18/2/2024), φαίνεται να βρήκε απολύτως σύμφωνο τον Αλέξη Τσίπρα, που βλέπει «αλλοίωση» της ταυτότητας του κόμματος.
Ωστόσο, ακόμα και υπ' αυτές τις συνθήκες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν αναμένεται να στηρίξει δημόσια την πρώην υπουργό της κυβέρνησής του, ούτε όμως και να παρέμβει εκ νέου στα
Λίγο αργότερα, ακολούθησε η ομιλία Τεμπονέρα που επί της ουσίας άνοιξε τον δρόμο για μια ενιαία υποψηφιότητα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις πληροφορίες τα στρατόπεδα των δύο υποψηφίων έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνονται.

Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πλευρά Κασσελάκη παραμένει ως έχει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζουν να είναι τα γνωστά: ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Πέτρος Παππάς, η Δώρα Αυγέρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου κ.α.

Ποιοι στηρίζουν την Γεροβασίλη στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιος άλλαξε στρατόπεδο

Την υποψηφιότητα Γεροβασίλη, εφόσον τελικώς κατατεθεί, θα στηρίξουν όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που είχαν έρθει σε ρήξη με τον κ. Κασσελάκη. Ο κ. Βασιλειάδης
μετείχε στη σύσκεψη των 8 το βράδυ της Πέμπτης (22/2/2024) και σήμερα δήλωσε ότι «δεν είναι αυτονόητη» μια νίκη Κασσελάκη.
Η πιο «ηχηρή» μετατόπιση από το στρατόπεδο Κασσελάκη αφορά στον Γιώργο Τσίπρα ο οποίος έχει περάσει στην «απέναντι όχθη» και αναμένεται να στηρίξει Γεροβασίλη.

Ερωτηματικό οι Παππάς και Πολάκης

Ο Νίκος Παππάς διαθέτει εσωκομματική επιρροή και μηχανισμό και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την τελική του στάση.
Πάντως το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει γεφυρώσει το χάσμα με τον κ. Κασσελάκη.
Οι σχέσεις του Παύλου Πολάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκαν το τελευταίο διάστημα και ειδικά στην περίπτωση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Πολάκης δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες, «νιώθω άσχημα απέναντί σας γιατί στήριξα Κασσελάκη το καλοκαίρι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης