Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηνύματα Χαρίτση για ΣΥΡΙΖΑ και ιδιωτικά πανεπιστήμια μέσω ... Προεδρικού Μεγάρου

Μηνύματα Χαρίτση για ΣΥΡΙΖΑ και ιδιωτικά πανεπιστήμια μέσω ... Προεδρικού Μεγάρου
«Ο πολιτικός αυτός χώρος έχει οδηγηθεί σε πρωτοφανή και ανεπίστρεπτο εκφυλισμό» τονίζει ο επικεφαλής της Νε.Αρ. σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Την έντονη ανησυχία της Νέας Αριστεράς για το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων αλλά και για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα εξέπεμψε ο Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Αναμένουμε, ενδεχομένως και σήμερα, την κατάθεση από την Κυβέρνηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που δεκάδες συνταγματολόγοι έχουν αποφανθεί ότι είναι αντισυνταγματικό, παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, και κατά τη γνώμη μας είναι και ένα νομοθέτημα το οποίο θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης» διαμήνυσε στην ΠτΔ -που έχει διατελέσει και η ίδια πρόεδρος του ΣτΕ- ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς.
Σχολιάζοντας το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου υποστήριξε πως «θεωρούμε ότι δεν αποτελεί κάποια συνωμοσία εναντίον της χώρας μας, θέτει σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του κράτους δικαίου στη χώρα μας, τα οποία δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, είναι ζητήματα στα οποία πρέπει η ελληνική πολιτεία να απαντήσει. Γι’ αυτό είμαι εδώ, για να τα συζητήσουμε όλα αυτά μαζί σας».

«Καταστρατηγεί το Σύνταγμα ο πρωθυπουργός»

Εξερχόμενος, σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε: «Έχουμε την πολιτική υποχρέωση και θα το πράξουμε να αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες θεσμικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου και τη δημοκρατία στη χώρα μας. Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης».
Επιρρίπτοντας βαριές ευθύνες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξήγησε πως «αν θεωρεί ότι μπορεί να κυβερνά, να καταστρατηγεί το σύνταγμα, να παραβιάζει το κράτος δικαίου χωρίς έλεγχο, χωρίς αντίσταση, χωρίς σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση είναι βαθιά γελασμένος».

«Η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται από την πραγματικότητα»

Ερωτηθείς για τις ραδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «οι τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν αυτό που είχαμε πει εδώ και καιρό: Ο πολιτικός αυτός χώρος έχει οδηγηθεί σε πρωτοφανή και ανεπίστρεπτο εκφυλισμό, που οδηγεί στην απαξίωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει πλήρως την απόφαση μας να αποχωρήσουμε. Διαμορφώνει μεγάλο πολιτικό κενό το οποίο η Νέα Αριστερά καλείται να καλύψει. Η κοινωνία ζητά αγωνιωδώς απαντήσεις στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και πολιτική έκφραση την οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου εν γένει».
«Η Νέα Αριστερά είναι εδώ με τις κοινοβουλευτικές τις παρεμβάσεις και τις πολιτικές της πρωτοβουλίες. Αρχής γενομένης από την ιδρυτική Συνδιάσκεψη, καλείται να δώσει πειστικές ρεαλιστικές και ταυτόχρονα ριζοσπαστικές απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας. Δεν μπορεί ο μόνος δρόμος να είναι ο αυταρχικός, αλαζονικός, νεοφιλελεύθερος μονόδρομος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Απαιτείται αριστερή και προοδευτική διέξοδος. Αυτή θα την δώσει η Νέα Αριστερά», συμπλήρωσε.
Κατά την επίσκεψη του στην ΠτΔ, ο Αλέξης Χαρίτσης συνοδεύθηκε από την Έφη Αχτσίογλου και τον υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης