Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25 για τον Ποινικό Κώδικα: Η ΝΔ θυμάται μόνο τον Ιαβέρη

ΜέΡΑ25 για τον Ποινικό Κώδικα: Η ΝΔ θυμάται μόνο τον Ιαβέρη
Η κυβέρνηση «αλλάζει τους ποινικούς κώδικες με τρόπο αντιεπιστημονικό, χαϊδεύοντας τα πιο ταπεινά ένστικτα των συντηρητικών ψηφοφόρων της» τονίζει το ΜέΡΑ25
Tο ΜέΡΑ25 καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε στη Βουλή μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου του κόμματος, η κυβέρνηση «εκμεταλλευόμενη τις υπαρκτές ατέλειες του συστήματος δικαιοσύνης, αντί να τις λύσει, απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τις θεμελιώδεις αρχές του φιλελεύθερου ποινικού δικαίου, τις οποίες αρέσκεται να επικαλείται».
Ενώ υπογραμμίζει ότι αλλάζει τους ποινικούς κώδικες με τρόπο αντιεπιστημονικό, χαϊδεύοντας τα πιο ταπεινά ένστικτα των συντηρητικών ψηφοφόρων της.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλάζει τους ποινικούς κώδικες με τρόπο αντιεπιστημονικό, χαϊδεύοντας τα πιο ταπεινά ένστικτα των συντηρητικών ψηφοφόρων της. Αυστηροποιεί τις ποινές των πλημμελημάτων, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει τα δικαστήρια κακουργημάτων, μετατρέποντάς τα από τριμελή σε μονομελή!
Το νομοσχέδιο, όπως τόσοι αρμόδιοι φορείς έχουν σημειώσει, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Ακριβή στα πίτουρα, φθηνή στο αλεύρι η κυβέρνηση, επιμένει στην αυστηροποίηση των ποινών, και ας έχει αποδειχτεί παγκοσμίως πως δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, μόνο όμως για όσους δεν απολαμβάνουν την εύνοια και την ασυλία που απλόχερα τους προσφέρει.
Εκμεταλλευόμενη τις υπαρκτές ατέλειες του συστήματος δικαιοσύνης, αντί να τις λύσει, απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τις θεμελιώδεις αρχές του φιλελεύθερου ποινικού δικαίου, τις οποίες αρέσκεται να επικαλείται.
Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό για τον οποίο επαίρεται η ΝΔ θυμάται μόνο τον «Ιαβέρη». Ας μην αναρωτιέται μετά γιατί οι καταδίκες της χώρας από τα ευρωπαϊκά όργανα διαδέχονται η μία την άλλη...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης