Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είναι προοδευτικός μόνο στα λόγια

Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είναι προοδευτικός μόνο στα λόγια
Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα
Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, προκαλώντας την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.
«Λέμε να υπάρχει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, να το ενισχύσουμε με πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα και παράλληλα να υπάρξουν κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπικά -το υπογραμμίζω- μη κερδοσκοπικά ιδρύματα με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος που θα έρθουν όλα τα μη κρατικά, κερδοσκοπικά -γιατί αυτό κάνουν- με franchising στο λεκανοπέδιο. Τον νόμο που θέλει να κάνει ο κ. Πιερρακάκης τον ξέρουν οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Για ποιον λόγο; Εμείς λέμε ενιαία αρχή αξιολόγησης. Τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε διότι εμείς θέλουμε μια καθαρή λύση και οχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στο Mega.
Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να εξαπολύει επίθεση. Ειδικότερα, κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός ενώ στην πράξη είναι «εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού» που ψάχνει «ασόβαρες δικαιολογίες».
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η στάση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί «χαμένη ευκαιρία δημιουργίας μιας αξιόπιστης αντιπολίτευσης στη χώρα» που στα μεγάλα ζητήματα θα συμπορεύεται με την κοινωνία. «Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται ότι είναι μια από τα ίδια, ένα κράμα παθογενειών που ασκεί στείρα αντιπολίτευση» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Δεν προσπαθεί να φέρει τις προτάσεις του ρεαλιστικά αλλά λέει ότι θα το καταψηφίσει. Εμείς θα προχωρήσουμε, ήταν διαχρονικά στο πρόγραμμά μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης