Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ακρίτα - ΣΥΡΙΖΑ: Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης - Αυταρχικό τερατούργημα ο νέος Ποινικός Κώδικας

Ακρίτα - ΣΥΡΙΖΑ: Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης - Αυταρχικό τερατούργημα ο νέος Ποινικός Κώδικας
Για «μια κυβέρνηση που προσπαθεί κακήν κακώς να κουκουλώσει την τραγωδία των Τεμπών, να βγάλει λάδι τον υπεύθυνο υπουργό της» κάνει λόγο η αν. τομεάρχης δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ
Για αυταρχισμό και για υποκρισία εγκαλεί την κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κατά την ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, η βουλεύτρια Επικρατείας και αναπλ. τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα.
«Μια κυβέρνηση που προσπαθεί κακήν κακώς να κουκουλώσει την τραγωδία των Τεμπών, να βγάλει λάδι τον υπεύθυνο υπουργό της, που αποκλείει και φιμώνει μάρτυρες, μιλάει για δικαιοσύνη”, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ακρίτα.
«Μια κυβέρνηση που φρόντιζε από την πρώτη στιγμή για την ατιμωρησία των ισχυρών: τραπεζιτών, υπουργών της Novartis ή των υπευθύνων για τις υποκλοπές».
«Το σχέδιο νόμου του κ. Φλωρίδη είναι ένα αυταρχικό τερατούργημα που καταγγέλλεται από όλο τον νομικό κόσμο, ανεξαρτήτως κομμάτων», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «που έρχεται να ικανοποιήσει ένα δικό της κοινό που ντοπάρεται με γεμάτες φυλακές, δήθεν δρακόντειους νόμους και αμείλικτους Ιαβέρηδες για μικροπαραβάτες».
Αναφορικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την ενδοοικογενειακή βία, η τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επεσήμανε ότι περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις προβλέψεις της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την έμφυλη βία, τις συστάσεις οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και με τις γυναικείες οργανώσεις της χώρας μας.
Ως προς αυτό, η Έλενα Ακρίτα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και άλλοι 20 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν τροπολογία για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας.
Η βουλεύτρια Επικρατείας ανέφερε πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην άρση του πλέγματος που επιτρέπει την κακοποίηση γυναικών. Από τη συμπεριφορά των μέσων ενημέρωσης («έγκλημα πάθους»), μέχρι τη στάση της αστυνομίας και την ίδια την κοινωνία («δεν είχε δώσει δικαιώματα»).
«Συνεπώς, το νομοσχέδιο όφειλε να περιλαμβάνει προβλέψεις για την καθιέρωση μιας κατά ταχείας, κατά προτεραιότητα ανακριτικής και δικαστικής διαδικασίας, ώστε να αποτρέπεται η κλιμάκωση της βίαιης συμπεριφοράς, που ενίοτε οδηγεί και σε γυναικοκτονία. Μαζί με υπηρεσίες που θα προσφέρουν ολοκληρωμένη νομική, ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη του θύματος», συμπλήρωσε στην τοποθέτησή της.
Μάλιστα, η Έλενα Ακρίτα έκανε λόγο για πλήθος γυναικών που πριν δολοφονηθούν, είχαν καταγγείλει ότι είχαν υποστεί βία από τον κακοποιητή τους, χωρίς αυτό να αποτρέψει το τέλος τους.
Κλείνοντας και απαντώντας στην εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε «Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης