Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ινδία ο Μητσοτάκης: Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών έχει ιδιαίτερη σημασία

Στην Ινδία ο Μητσοτάκης: Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών έχει ιδιαίτερη σημασία
Ο Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Mahatma Gandhi και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών
Στο Rashtrapati Bhavan, όπου τον υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi, έφτασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.
«Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών», δήλωσε ο κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Ινδία ο Πρωθυπουργός.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι πραγματική τιμή να βρίσκομαι στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες. Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι, λοιπόν, πραγματική τιμή να βρίσκομαι εδώ και προσβλέπω στις συζητήσεις που θα έχουμε με τον Πρωθυπουργό».
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Mahatma Gandhi και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.
india-mitsotakis2.JPG
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12:00 (τοπική ώρα), θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.
Στις 14:40, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Jagdeep Dhankhar.
Στη συνέχεια, το απόγευμα στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης