Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανάσης για αγρότες: Έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν και έχουν τα δίκια τους, αλλά εξαντλήθηκε ο δημοσιονομικός χώρος

Παπαθανάσης για αγρότες: Έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν και έχουν τα δίκια τους, αλλά εξαντλήθηκε ο δημοσιονομικός χώρος
"Υπάρχει ένας δημοσιονομικός χώρος, έχει εξαντληθεί, δεν είναι μόνο οι αγρότες, υπάρχουν ευάλωτοι συμπολίτες μας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για έκτακτες καταστάσεις, όπως ο Daniel. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο", ανέφερε ο Ν. Παπαθανάσης
«Οι αγρότες έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν και έχουν τα δίκια τους», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Παπαθανάσης, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως τα δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον ενισχύσεις έχουν εξαντληθεί.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε πως «θα πρέπει να βλέπουμε την οικονομία στο σύνολό της. Υπάρχει ένας δημοσιονομικός χώρος, έχει εξαντληθεί, δεν είναι μόνο οι αγρότες, υπάρχουν ευάλωτοι συμπολίτες μας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για έκτακτες καταστάσεις, όπως ο Daniel. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο».
Σημείωσε ωστόσο πως «οι αγρότες έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν και έχουν τα δίκια τους. Λόγω της ακρίβειας έχει επηρεαστεί η δραστηριότητά τους».
Υπενθύμισε δε, πως οι αγρότες έχουν κάτω από 10 λεπτά την κιλοβατώρα ενέργεια και 100% επιστροφή του ΕΦΚ με προκαταβολή, από τα βασικά τους αιτήματα.
Σημειωσε ότι συνολικά το πρόγραμμα για τον Daniel έφτασε τα 3,5 δισεκ. ευρώ, το πρόγραμμα «τρέχει» και οι αποζημιώσεις «τρέχουν» και θα δοθούν.
Περαιτέρω, ο κ. Παπαθανάσης, ανέφερε ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης για τα τουριστικά καταλύματα που παρουσιάζει μεγάλη συμμετοχή, και ένα άλλο για τη γενική επιχειρηματικότητα, παρατείνονται μέχρι τις 22 Μαρτίου. Προβλέπεται από 45% έως 60% επιδότηση για ιδία συμμετοχή.
Τέλος, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται και το πρόγραμμα Αλλάζω Συσκευές για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης