Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κελέτσης για αγρότες: Ο διάλογος συνεχίζεται, πολλά τα προβλήματα - Δόθηκαν λύσεις σε ζητήματα

Κελέτσης για αγρότες: Ο διάλογος συνεχίζεται, πολλά τα προβλήματα - Δόθηκαν λύσεις σε ζητήματα
Τι ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σχετικά Άρθρα
«Από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε να βλέπουμε θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους αγροτών. Ο διάλογος συνεχίζεται. Βεβαίως, τα προβλήματα του αγροτικού τομέα δεν είναι λίγα, είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη συνολικά», ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.
Ο κ. Κελέτσης μιλώντας στο MEGA υπογράμμισε πως «σε επίπεδο κεντρικό της κυβέρνησης, δόθηκαν λύσεις σε ζητήματα, σε πολλά από αυτά με μία καλά δουλεμένη πρόταση. Προτείναμε ένα μέτρο, το οποίο και θα εφαρμόσουμε».
Σημειώνεται ότι στο σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ρυθμίσεις αναφορικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.
Οι διατάξεις προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
– Καθορισμό μηδενικού συντελεστή ΕΦΚ για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιείται στη γεωργία, για το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024, με την εφαρμογή της διαδικασίας επιστροφής στους δικαιούχους αγρότες του ΕΦΚ, που καταβάλλουν κατά την αγορά του καυσίμου.
– Ότι ποσοστό επί των δικαιούμενων ποσών επιστροφής, μπορεί να καταβληθεί προκαταβολικά.
– Το ακατάσχετο και ανεκχώρητο του ποσού από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Επίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε φθηνότερο ρεύμα για 10 έτη σε όλους τους αγρότες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης