Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεράσιμος Μοσχονάς (Πάντειο): Ο Κασσελάκης συμπεριφέρεται σαν χαρισματικός ηγέτης χωρίς χάρισμα

Γεράσιμος Μοσχονάς (Πάντειο): Ο Κασσελάκης συμπεριφέρεται σαν χαρισματικός ηγέτης χωρίς χάρισμα
«Δεν ξέρει καλά την ελληνική κοινωνία, δεν ξέρει από κομματική πολιτική, δεν ξέρει καλά το κόμμα του» τονίζει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολιτικός Επιστήμονας
Ο Γεράσιμος Μοσχονάς, καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο, μίλησε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την θέση του Στ. Κασσελάκη, μετά το ερωτηματολόγιο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
«Το κόμμα μετά την εκλογή Κασσελάκη βρίσκεται, χωρίς διακοπή, σε μία συνεχή εσωτερική κρίση. Άλλοτε αυτή η κρίση γίνεται πολύ μεγάλη, άλλοτε λιγότερη. Τώρα είμαστε σε μια φάση όξυνσης της κρίσης. Ένα κόμμα, και μάλιστα ένα δυνάμει κυβερνητικό κόμμα, δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο έτσι», τόνισε αρχικά ο κ. Μοσχονάς.
Συνέχισε εξηγώντας πως «όταν ένα κόμμα δεν πηγαίνει καλά, το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Όταν ένα κόμμα είναι σε συνεχή κρίση, όταν η εικόνα του αρχηγού δεν περνάει στην κοινή γνώμη – έχει πάρα πολύ αρνητικές γνώμες ο κ. Κασσελάκης και ως προς τη δημοτικότητά του και ως προς την καταλληλόλητά του ως πρωθυπουργός – τότε φταίει η ηγεσία, ο ηγέτης. Δεύτερον, φταίει η ηγετική του ομάδα».
Ο κ. Κασσελάκης «δεν ξέρει καλά την ελληνική κοινωνία, δεν ξέρει από κομματική πολιτική, δεν ξέρει καλά το κόμμα του, δεν φαίνεται να μαθαίνει γρήγορα. Συμπεριφέρεται λιγάκι σαν χαρισματικός ηγέτης, χωρίς χάρισμα», πρόσθεσε ο κ. Μοσχονάς.

Η απόρριψη Κασσελάκη αρχίζει να αποκτά στερεοτυπικά χαρακτηριστικά

Ο κ. Μοσχονάς ανέφερε πως η απόρριψη Κασσελάκη αρχίζει να αποκτά στερεοτυπικά χαρακτηριστικά.
«Δηλαδή, όταν μια απόρριψη αποκτήσει στερεοτυπικά χαρακτηριστικά, η ανατροπή γίνεται πολύ πιο δύσκολη», εξήγησε.
Σχετικά με την ηγετική ομάδα του κ. Κασσελάκη, ο κ. Μοσχονάς ανέφερε ότι: «Η ομάδα που είχε, δεν ήταν ομάδα νίκης. Όταν ήρθε ο κύριος Κασσελάκης, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – στις εκλογές που έγιναν – δεν τον γνώριζαν. Στην πραγματικότητα η πλειοψηφία τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον γνώριζαν. Ήταν όλα αυτά ένα πρωτόγνωρο γεγονός, γιατί είχαμε ένα υποψήφιο με πολλά χαρίσματα. Γι’ αυτό κέρδισε. Ήταν εντυπωσιακό αυτό που πέτυχε».
Πρόσθεσε πως ο κ. Κασσελάκης δεν έχει χάσει αυτά τα χαρίσματα.
«Έχει τέτοια χαρίσματα, αλλά κάποιοι τον ήξεραν, κάποιοι που τον ώθησαν να βάλει υποψηφιότητα, κάποιοι που του είπαν “προχώρα, είσαι δυνατός, θα τα καταφέρεις”, χωρίς ίσως να λάβουν υπόψη το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ και αν ο κ. Κασσελάκης ήταν έτοιμος γι’ αυτό, αυτοί οι άνθρωποι, έχουν μεγάλη ευθύνη, πολύ πιο βαριά από το αν είχαν την ικανότητα να καθοδηγήσουν το ΣΥΡΙΖΑ σε μια νικηφόρα προοπτική».
Σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Μοσχονάς τόνισε πως: «Έχει το μάτι του στραμμένο και στο κέντρο».
Τέλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «έχουμε μια πρωτόγνωρη κρίση εκπροσώπησης της ευρείας κεντροαριστεράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης