Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης από LSE: Πολιτικό μου πρότυπο ο Ανδρέας Παπανδρέου - Έγινα αριστερός λόγω του Joe Biden

Στέφανος Κασσελάκης από LSE: Πολιτικό μου πρότυπο ο Ανδρέας Παπανδρέου - Έγινα αριστερός λόγω του Joe Biden
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήταν στην προοδευτική πλευρά για πολύ καιρό και ότι το 2007 και 2008 ήταν εθελοντής στην καμπάνια του Joe Biden
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην εκδήλωση του Hellenic Observatory του London School of Economics, όπου έθιξε μια σειρά προσωπικών και πολιτικών ζητημάτων, ωστόσο ... παρέλειψε να αναφερθεί στην τρέχουσα εσωκομματική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Τάϊλερ είναι ο σύζυγός μου»

Στην αρχή της συζήτησης, όταν ο καθηγητής Kevin Featherstone του LSE παρουσίαζε τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε ότι πρόκειται για έναν νεοφερμένο στην πολιτική, όμορφο και ανοιχτά γκέι άνδρα, ενώ κάλεσε για χειροκρότημα στον Τάιλερ Μακμπέθ, τον σύζυγο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που βρισκόταν επίσης στην αίθουσα.
Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης διόρθωσε τον Kevin Featherstone, που μίλησε για τον «σύντροφό» του, Τάιλερ.
Είναι ο σύζυγός μου, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό επειδή «παλέψαμε σκληρά για να νομιμοποιηθεί» ο γάμος των ομοφύλων στην Ελλάδα.
Ο κ. Featherstone απάντησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μερικά δευτερόλεπτα μπροστά, καθώς ο καθηγητής σκόπευε, όπως είπε, να χαιρετίσει την απόφαση της Βουλής να νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφύλων στην Ελλάδα.

«Το πολιτικό μου πρότυπο είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, κατάφερε να ενώσει τη χώρα»

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πρότυπο που θαυμάζω γιατί είναι κάποιος που κατάφερε να ενώσει τη χώρα, εκείνη την εποχή, μετά από χρόνια διχασμού και διώξεων της Αριστεράς από τη Δεξιά», τόνισε ο Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο «πολιτικός ήρωάς» του.
«Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έκανε στροφή στη στάση του για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν το ενστερνίζομαι αυτό, η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο φιλοευρωπαϊκή από την αντίστοιχη ιστορία του ΠΑΣΟΚ και μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτσι. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να φέρει κάποιες πραγματικές κοινωνικές αλλαγές, να δημιουργήσει ένα κράτος πρόνοιας, να δημιουργήσει θεσμούς και να δημιουργήσει πραγματικά μια μεσαία τάξη στη χώρα και νομίζω ότι αυτό το μοντέλο είναι αυτό που πρέπει να εφαρμόσουμε τώρα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Joe Biden έφερε ως παράδειγμα ο Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε πότε έγινε αριστερός

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε από τον καθηγητή πότε έγινε αριστερός.
Αφού ευχαρίστησε τον καθηγητή για τη φιλοξενία, είπε ότι ήταν στην προοδευτική πλευρά για πολύ καιρό και ότι το 2007 και 2008 ήταν εθελοντής στην καμπάνια του Joe Biden, τον οποίον χαρακτήρισε ως αριστερό και προοδευτικό όσον αφορά στις μάχες που έχει δώσει στις ΗΠΑ, φέροντας ως παράδειγμα τις πρωτοβουλίες του για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
Αυτού του τύπου η πολιτική, ισχυρά προοδευτική όσον αφορά στα δικαιώματα του ανθρώπου είναι κάτι που ασπάζεται, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταιγιστικές μετά το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη, το οποίο προκάλεσε ομοβροντία αντιδράσεων από τα στελέχη και την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Όπως αποφασίστηκε, η ΠΓ θα συνεδριάσει ξανά αύριο, και το «παρών» αναμένεται να δώσει ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος δεν συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση -ούτε με τηλεδιάσκεψη, επιλέγοντας να στείλει επιστολή-βόμβα, πυροδοτώντας το ήδη τεταμένο κλίμα.

Live η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης