Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες – Συναντήσεις με Κ. Μητσοτάκη και Γ. Γεραπετρίτη

Στην Αθήνα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες – Συναντήσεις με Κ. Μητσοτάκη και Γ. Γεραπετρίτη
Θα ακολουθήσει τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Ελλάδας και της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi, και πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το πρωί θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi θα έχει συνάντηση σήμερα και στις 9:00 το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ θα ακολουθήσει τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Ελλάδας και της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, η οποία θα ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, ο κ. Γεραπετρίτης θα εγκαινιάσει μαζί με τον κ. Grandi, την έκθεση αρχειακού υλικού του υπουργείου Εξωτερικών και της UNHCR με τίτλο: «Οι απαρχές της συνεργασίας Ελλάδας-Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Κοινή έκθεση αρχειακού υλικού των πρώτων ετών της κοινής πορείας (1947-1963)».
Στις 17:00 ο Filippo Grandi θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης