Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης: Μύθος ότι τα πρόστιμα στις πολυεθνικές ρίχνουν τις τιμές

ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης: Μύθος ότι τα πρόστιμα στις πολυεθνικές ρίχνουν τις τιμές
Σε 13 βασικά προϊόντα η πραγματική τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής, αυξήθηκε μέχρι και 43%
Σχετικά Άρθρα
«Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι τα "πρόστιμα ρίχνουν τις τιμές" των βασικών προϊόντων και ότι τα μέτρα κατά της ακρίβειας αποδίδουν, καταρρέει με το χειρότερο τρόπο, όπως προκύπτει από στοιχεία ιστοσελίδων μεγάλων σούπερ μάρκετ», καταγγέλλει ο βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης, υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.
«Δυστυχώς οι Έλληνες με την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη συνεχίζουν να πληρώνουν ολοένα και ακριβότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τα στοιχεία ιστοσελίδων μεγάλων σούπερ μάρκετ και στα αντίστοιχα φυλλάδια προσφορών και εκπτώσεων τους, προκύπτει ότι όχι μόνο οι τιμές μετά τα πρόστιμα στις πολυεθνικές εταιρίες δεν έπεσαν αλλά αντιθέτως αυξήθηκαν ως και 43%. Η ακρίβεια συνεχίζει να μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και η κυβέρνηση παραμένει ανίκανη να την αντιμετωπίσει.
Ειδικότερα σε 13 βασικά προϊόντα, όπως εμφανίζονται στις προαναφερθείσες ιστοσελίδες, η πραγματική τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής, αυξήθηκε μέχρι και 43% όπως αναφέραμε παραπάνω. Όπως φαίνεται, η ονομαστική τιμή των προϊόντων αυτών έχει μεν μειωθεί, αλλά την ίδια ώρα μειώνεται ακόμη περισσότερο η "έκπτωση" που υπήρχε στον πελάτη με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να πληρώνει εκ των υστέρων ακριβότερα το ίδιο προϊόν. Ορισμένα μόνο προϊόντα και οι τιμές τους είναι ενδεικτικά της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί. Για παράδειγμα:

-Καφές φίλτρου 250 g πωλείται 8,3% ακριβότερα
-Μαγιονέζα 450 g πωλείται 19,9% ακριβότερα
-Μουστάρδα 500 g πωλείται 20% ακριβότερα
-Απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων 40 μεζ. πωλείται 13% ακριβότερα
-Κάψουλες πλυντηρίου πιάτων 40 τεμ.+40 τεμ.(δώρο) πωλείται 16,9% ακριβότερα
-Μαλακτικό ρούχων 55 μεζ. πωλείται 2,3% ακριβότερα
-Βρεφική κρέμα 300 g πωλείται 33,2% ακριβότερα
-Αφρόλουτρο 1 lit πωλείται 41,88% ακριβότερα
-Υγρό Απορρυπαντικό Πιάτων 660ml πωλείται 1,1% ακριβότερα
-Υγρό απορρυπαντικό πιάτων 500 ml πωλείται 8,9% ακριβότερα
-Βρεφικό σαμπουάν 1 lit πωλείται 20% ακριβότερα
-Cappuccino Καφές Original 8x11,6 g πωλείται 43,10% ακριβότερα
-Μουστάρδα 500 g πωλείται 20% ακριβότερα

Τα παραπάνω προκύπτουν από τον επισυναπτόμενο πίνακα και το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι τα περισσότερα από τα προϊόντα που ερευνήσαμε, βρίσκονται ή στο καλάθι του νοικοκυριού ή στο ταμπελάκι με μείωση τιμής μόνιμα τουλάχιστον 5%. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους καταναλωτές», καταλήγει.
19_02_2024-1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης