Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Με ασφάλεια και τάξη η διαμαρτυρία των αγροτών στην Αθήνα –Λογικός αριθμός τρακτέρ στην πρωτεύουσα

Χρυσοχοΐδης: Με ασφάλεια και τάξη η διαμαρτυρία των αγροτών στην Αθήνα –Λογικός αριθμός τρακτέρ στην πρωτεύουσα
Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 21/2 τρακτέρ θα έχουν αποχωρήσει
«Γίνονται συνεννοήσεις ώστε η διαμαρτυρία των αγροτών στην Αθήνα να γίνει με ασφάλεια και τάξη», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκτιμώντας ότι θα είναι λογικός ο αριθμός των τρακτέρ και θα σταθμεύσουν σε σημεία που θα ορίσει η αστυνομία.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ εξήγησε ότι οι αγρότες έχουν καταλάβει τις πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη και δικαιούνται και εδώ να διαδηλώσουν, ενώ το ζήτημα είναι αυτή η κινητοποίηση να γίνει με ασφάλεια και σχετική ευταξία, ώστε να μη διαταραχθεί η τάξη και η κοινωνική ειρήνη στην πόλη.
Σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι συνέχεις οι ενημερώσεις της αστυνομίας στους πολίτες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση.
Ξεκαθάρισε δε, ότι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 21/2 τρακτέρ θα έχουν αποχωρήσει.

Για κατάληψη στο ΑΠΘ

Με αφορμή την κατάληψη στο ΑΠΘ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Π. Γκλαβίνης, είχε ζητήσει την λήξη της κατάληψης και εξήγησε ότι η αστυνομία μετά την επιχείρηση παρέδωσε τα κλειδιά στον κοσμήτορα, όπως όφειλε και στη συνέχεια, αποχώρησε διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στα πανεπιστήμια αστυνομία.
Όπως ανέφερε, έχει ζητήσει εκ νέου ο κοσμήτορας να εκκενωθεί η κατάληψη και έχει υπάρξει και παρέμβαση του εισαγγελέα αναζητώντας ποινικές ευθύνες, ενώ η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει.
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει έλλειμμα από την πλευρά των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κάλεσε τους πρυτάνεις να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Περί τρομοκρατίας

Για την τρομοκρατία, μετά την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας και την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κάποιος να κάνει τη δουλειά του, είμαστε εδώ για την προστασία όλων».
«Αυτός είναι ο τρόπος γραφής των τρομοκρατών, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους δικαστές, την κοινωνία... αλλά κάθε φορά βρίσκονται στη φυλακή», σχολίασε με αφορμή την ανάληψη ευθύνης για τον φάκελο –βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Για αστυνόμευση στους δρόμους

Τέλος ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι 1100 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες έχουν ήδη ενταχθεί στην αστυνόμευση και δεσμεύθηκε να εργαστεί προς την κατεύθυνση να αισθάνονται οι Έλληνες ασφαλείς και να αγαπήσουν ξανά την αστυνομία. Εξέφρασε την ελπίδα σε λίγους μήνες η εικόνα για την ασφάλεια της πόλης να είναι διαφορετική, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας 200 νέοι τροχονόμοι.
Εξέφρασε δε, την ελπίδα σε 4 μήνες οι κλήσεις να βεβαιώνονται ηλεκτρονικά.

Για νεανική βία


Σχετικά με την νεανική βία, ο υπουργός έκανε λόγο για σειρά δράσεων, σημειώνοντας ότι περιπολούν νεαροί αστυνομικοί σε πλατείες όπου συγκεντρώνονται νεαρά άτομα , με την υποστήριξη των δυνάμεων ασφαλείας, ώστε αν συμβεί κάτι να παρέμβουν οι δυνάμεις αποτροπής.
Σημείωσε δε, ότι για το φαινόμενο της νεανικής βίας έχουν ευθύνονται και οι γονείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης