Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να συζητήσει μια μελλοντική στρατηγική κι όχι προσωρινές παρεμβάσεις για τους αγρότες

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να συζητήσει μια μελλοντική στρατηγική κι όχι προσωρινές παρεμβάσεις για τους αγρότες
"Η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για τον Έλληνα αγρότη, για την πρωτογενή παραγωγή και δεν έχει σχεδιασμό", σύμφωνα με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο
«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να συζητήσει μια μελλοντική στρατηγική κι όχι να δώσει επιδοτήσεις για να φύγουν από τους δρόμους οι αγρότες και μετά να γίνουν ξανά τα ίδια πράγματα», τόνισε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.
Ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας στο MEGA για τους αγρότες και το συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη 20/2, ανέφερε πως «θα ξεκινήσω από την Κοινή Αγροτική Πολιτική μιας και κανένας από την κυβέρνηση δεν απολογείται για τους λόγους που χάθηκαν 560.000.000 από τις επιδοτήσεις και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αυτή τη χρονιά». Συμπλήρωσε πως «το 2023 δόθηκαν οι λιγότερες αποζημιώσεις από την σύσταση της ΚΑΠ με ευθύνη μόνο της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όχι των Ευρωπαίων. Είναι ώρα να δούμε τι κονδύλια εξασφαλίζουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τι τελικά φτάνει στον Έλληνα αγρότη με τον τρόπο που τα διαχειρίζεται το υπουργείο».
Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διερωτήθηκε αν η αύξηση του κόστους παραγωγής είναι ένα γεγονός, που συνέβη αυτή τη χρονιά και εξήγησε πως «τα τελευταία 4 χρόνια το κόστος παραγωγής αυξάνεται διαρκώς, κυρίως αυτό που αφορά στην ενέργεια. Ποιες είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης για να απορροφηθεί αυτό το κόστος και να βοηθήσουν τον αγρότη, τον παραγωγό και τον κτηνοτρόφο ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικός και να φτάνουν τα προϊόντα τους στο ράφι και στον καταναλωτή σε χαμηλή τιμή; Απολύτως τίποτα. Ούτε προχώρησαν σε συνεχόμενη επιδότηση του πετρελαίου έως ότου πέσει η τιμή του. Ούτε είχαν μια μακροχρόνια στρατηγική έτσι ώστε να υπάρχει ένα φωτοβολταϊκό δίπλα στο χωράφι, δίπλα στην κτηνοτροφική μονάδα συνδεδεμένο με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ για να μηδενίζεται το ενεργειακό κόστος».
Αναφερθείς στις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς στο ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, έχουμε προτείνει συγκεκριμένα πράγματα όπως ο εκσυγχρονισμός του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που τώρα θυμήθηκε ο Πρωθυπουργός. Όμως αυτό δεν είναι δυνατό, καθώς το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να συζητήσει μια μελλοντική στρατηγική κι όχι να δώσει επιδοτήσεις για να φύγουν από τους δρόμους οι αγρότες και μετά να γίνουν ξανά τα ίδια πράγματα».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων μέσω του ΕΛΓΑ.
«Συνεχώς θα βλέπουμε, λόγω της κλιματικής κρίσης, να υπάρχουν έντονα φαινόμενα που θα επαναλαμβάνονται σε πολλά σημεία της χώρας μας. Συνεπώς θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που δίνονται οι αποζημιώσεις, να υπάρχει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που δεν θα εξαρτάται από τον εκάστοτε υπουργό» ανέφερε, δίνοντας έμφαση στις μεγάλες παραλείψεις που δείχνουν ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για τον Έλληνα αγρότη, για την πρωτογενή παραγωγή και δεν έχει σχεδιασμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης