Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον σταθμό φόρτισης του ΟΑΣΘ - Την άνοιξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον σταθμό φόρτισης του ΟΑΣΘ - Την άνοιξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία
Οι εργασίες προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν εντός τριών μηνών
Σχετικά Άρθρα
Η σύμβαση για την κατασκευή του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ υπεγράφη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στα γραφεία του Οργανισμού.
Πρόκειται για μία μεγάλη και σημαντική επένδυση του ΟΑΣΘ, μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης όλες οι απαραίτητες υποδομές τόσο για τη φόρτιση των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων, όσο και για την ασφαλή νυχτερινή τους στάθμευση και φύλαξη.
Κύριος του έργου είναι ο ΟΑΣΘ και φορέας υλοποίησης η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΑΝΕΘ Α.Ε.), η οποία ανέλαβε όλη τη διαδικασία δημοπράτησης (μελέτες, τεύχη δημοπράτησης, αδειοδοτήσεις, επιλογή αναδόχου κλπ), την παρακολούθηση υλοποίησης, καθώς και την παραλαβή του έργου.

Σταϊκούρας: Ένα ουσιαστικό βήμα για να προχωρήσουμε στην προμήθεια των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι «σήμερα γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα για να προχωρήσουμε στην προμήθεια των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στη Θεσσαλονίκη. Δημιουργούμε τις υποδομές φόρτισης, όπως αυτές που θα εγκατασταθούν στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης. Σκοπός είναι η υποδοχή και η εξυπηρέτηση φόρτισης και λειτουργίας των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων.
Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-Εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.
-Η/Μ εγκαταστάσεις, όπου θα τοποθετηθούν 55 ηλεκτρικοί φορτιστές ισχύος 180 KW, καθένας με δυνατότητα παράλληλης φόρτισης δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.
-Ανάπτυξη νέου δικτύου Μέσης Τάσης 20 kV στον χώρο του Αμαξοστασίου.
-Ηλεκτροφωτισμός για την ασφαλή κυκλοφορία προσωπικού και οχημάτων, καθώς επίσης και δίκτυα γειώσεων και αντικεραυνικής προστασίας.
Η κυκλοφορία των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων σε λίγους μήνες, σηματοδοτεί την ανανέωση και την ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ, βελτιώνει το επίπεδο εξυπηρέτησης των επιβατών και περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μετακινήσεων. Εργαζόμαστε μεθοδικά και με σχέδιο έτσι ώστε με τα νέα λεωφορεία, αλλά και τη λειτουργία του Μετρό το φθινόπωρο, η πόλη της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει έναν νέο συγκοινωνιακό χάρτη και οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες μετακίνησης».

Αλεξοπούλου: Η Θεσσαλονίκη αλλάζει

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, υπογράμμισε πως
«η Θεσσαλονίκη αλλάζει, εκσυγχρονίζεται και δημιουργεί τις υποδομές φόρτισης που χρειάζονται για να υποδεχθεί τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά τον στόλο του ΟΑΣΘ, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των επιβατών.
Για την υπογραφή της σύμβασης και την εξέλιξη των έργων, εργαστήκαμε μεθοδικά και πολύ σκληρά, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και πετύχαμε την ταχύτατη πραγματοποίηση ενός έργου που πριν από λίγους μήνες φαινόταν σχεδόν ακατόρθωτο.
Το μεγάλο στοίχημα, πλέον, είναι η υλοποίησή του εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων ώστε να μπορούν τα νέα λεωφορεία να φορτίζονται σωστά, και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας.
Σήμερα βλέπουμε έμπρακτα τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα να γίνεται πράξη, και με την λειτουργία του μετρό, το δεύτερο εξάμηνο του 2024, προχωράμε στη σταδιακή αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού της Θεσσαλονίκης.
Με σχέδιο και σκληρή εργασία βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Η Θεσσαλονίκη αποτελεί πλέον ένα πρότυπο ολοκληρωμένης ανάπτυξης, εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε μια πόλη που είναι φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

Ταγγίρης (ΟΑΣΘ): Σημαντικό βήμα

«Σήμερα πραγματοποιείται ακόμα ένα σημαντικό βήμα, για την ένταξη 110 ηλεκτρικών λεωφορείων στο στόλο του ΟΑΣΘ από την προσεχή άνοιξη. Με την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, του κ. Σταϊκούρα και της κ. Αλεξοπούλου, οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης περνάνε σε μία νέα εποχή», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης.
«Ως ΑΝΕΘ αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο για αναπτυξιακά έργα και δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Ο σταθμός φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλάζει σελίδα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, τις κάνει πιο ελκυστικές, εξυπηρετικές και αξιόπιστες για τους πολίτες, αλλά και πιο φιλικές για το περιβάλλον μας», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΘ, Θωμάς Βράνος.
Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων Αμαξοστασίου ΟΑΣΘ Σταυρουπόλεως», ποσού 8.737.202,86 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), υπογράφηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΝΕΘ Α.Ε. Θωμά Βράνο, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ Κώστα Ταγγίρη, καθώς και τον εκπρόσωπος τη «ΔΙΟΝ ΑΒΕΤΕ» η οποία ανέλαβε το έργο, Ευγένιο Διονυσόπουλο.
Οι εργασίες προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν εντός τριών μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης