Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Παππάς: Αιφνιδιάστηκα με τις αντιδράσεις στελεχών στο ερωτηματολόγιο - Κανείς ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει στα μέλη του

Π. Παππάς: Αιφνιδιάστηκα με τις αντιδράσεις στελεχών στο ερωτηματολόγιο - Κανείς ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει στα μέλη του
"Θεωρώ ότι αν υπάρχει στο βάθος ένα σύνδρομο ιδιοκτησίας, πρέπει να απαλλαγούμε όλοι από αυτό. Δεν είναι κανένας μας ιδιοκτήτης του κόμματος. Το κόμμα ανήκει στα μέλη του", τόνισε ο Ν. Παππάς
Σχετικά Άρθρα
«Αιφνιδιάστηκα περισσότερο με τις αντιδράσεις όσων στελεχών αντέδρασαν στο ερωτηματολόγιο, όχι με το ερωτηματολόγιο αυτό καθαυτό» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, με φόντο τις εξελίξεις στο κόμμα και τη συνεδρίαση εκτάκτως της Πολιτικής Γραμματείας.
Ο κ. Παππάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 αναφορικά με το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου, εξήγησε πως πρόκειται ούτως ή άλλως για μια συζήτηση η οποία γίνεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ «εδώ και πολλούς μήνες, εδώ και πολλά χρόνια».
«Καταρχήν, την ξεκίνησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποχωρώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι έχει κλείσει ο ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως τον γνωρίζαμε και ένας νέος κύκλος πρέπει να ανοίξει. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί κάποια απλά ερωτήματα, τα οποία δημιουργούν έναν διάλογο με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν τόσο μεγάλο πρόβλημα, τη στιγμή μάλιστα που αυτός ο διάλογος και αυτές οι απαντήσεις μπορούν να ενισχύσουν τις διαδικασίες τις κομματικές, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ή τουλάχιστον μου φαίνεται υπερβολικό και περίεργο το να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις σε κάτι το οποίο είναι δεδομένο. Και ποιες είναι οι ερωτήσεις, μιλάμε για τον χαρακτήρα του κόμματος και προφανώς τη στιγμή που καταστατικά το κόμμα ξεκινά από την Αριστερά και φτάνει στο προοδευτικό κέντρο, είναι νομίζω πολύ λογικό κάποιος να το χαρακτηρίσει ενδεχομένως κεντροαριστερό το κόμμα. Δηλαδή ποια είναι ακριβώς αυτά τα οποία ενόχλησαν;
Το ότι στον εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος, τον οποίο ήρθαν να ψηφίσουν δεκάδες χιλιάδες μέλη με την εντολή να τα αλλάξει όλα, δεν αναγνωρίζεται η δυνατότητα να απευθυνθεί στα μέλη και να έχει έναν νέου τύπου διάλογο, αντλώντας συμπεράσματα από τη βάση, αυτό νομίζω είναι το προβληματικό» ανέφερε π ο κ. Παππάς.

Κανείς ιδιοκτήτης του κόμματος

Αναφορικά με τις ενστάσεις που εγείρουν στελέχη του κόμματος ως προς ότι δεν είχαν ενημερωθεί παρότι υπάρχουν όργανα και διαδικασίες στο καταστατικό του κόμματος, ο κ. Παππάς σχολίασε πως «δεν καταλαβαίνω τι διαδικασία θα περίμεναν να ακολουθηθεί σε μια άμεση, σε μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία την οποία επιδιώκει ο πρόεδρος σταθερά με τη βάση του κόμματος, θέτοντας τη βάση για έναν διάλογο και για μια διαδραστική προσέγγιση. Αυτό είναι μια ανεξάρτητη διαδικασία από αυτή η οποία γίνεται στα όργανα του κόμματος, τα οποία προφανώς συντεταγμένα οδηγούνται σε ένα συνέδριο, παίρνουν τις αποφάσεις τους. Αυτό είναι ένας διάλογος με την κοινωνία και θα ξαναπώ σε έκτακτες συνθήκες, όπως είναι αυτές οι οποίες βιώνει η Κεντροαριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα, απαιτούνται έκτακτα μέτρα».
Όπως είπε, «αυτό το αίσθημα περίεργης ιδιοκτησίας, την οποία έχουν ενδεχομένως κάποια στελέχη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι νομίζω μια λανθασμένη προσέγγιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στα μέλη του, ανήκει στον κόσμο εκείνον ο οποίος στη μεγάλη του πλειοψηφία θέλει να αλλάξουν όλα. Είναι μια διαπίστωση την οποία έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας ήδη αποχωρώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».
«Θεωρώ ότι αν υπάρχει στο βάθος ένα σύνδρομο ιδιοκτησίας, πρέπει να απαλλαγούμε όλοι από αυτό. Δεν είναι κανένας μας ιδιοκτήτης του κόμματος. Το κόμμα ανήκει στα μέλη του και ανήκει και στα μελλοντικά μέλη του, τα οποία ελπίζουμε να είναι πολύ περισσότερα από τα σημερινά, δηλαδή τους ψηφοφόρους, τους μελλοντικούς» ξεκαθάρισε .

Περί αναβολής του συνεδρίου

Σχετικά με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά στις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Π. Παππά, εκεί θα συζητηθεί το κείμενο των αποφάσεων, το οποίο έχει ήδη αποφασιστεί από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.
«Αυτό το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προέδρου, είναι ένας διάλογος ο οποίος ξεκινά από την ημέρα που ξεκίνησε, προχθές και θα συνεχίσει σε ένα βάθος εβδομάδων για να προκαλέσει μια νέα διαδικασία που δεν αφορά το συνέδριο. Αφορά μια συνολική ανάπτυξη και αναδιάταξη του κόμματος, η οποία, να πω την αλήθεια, και πολύ άργησε. Έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει. Θέλω να πω ότι είναι μια διαδικασία την οποία εγώ βρίσκω ιδιαίτερα θετική και πρέπει με πολύ γρήγορα βήματα να κινηθεί, ανεξάρτητη του συνεδρίου» πρόσθεσε.
Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής του Συνεδρίου, είπε ότι δεν το γνωρίζει αυτό, ούτε και κατά πόσο θα πρέπει να αναβληθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης