Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με ορατή νέα διάσπαση - Η κίνηση Κασσελάκη που θέρισε ...θύελλες

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με ορατή νέα διάσπαση - Η κίνηση Κασσελάκη που θέρισε ...θύελλες
Στον... αέρα και το συνεέδριο του κόμματος -  Μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση ο Στέφανος Κασσελάκης, από το Λονδίνο
Σχετικά Άρθρα
(upd) "Τρέχουν" οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αιφνιδιαστικές κινήσεις του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, να θέσει στη βάση των μελών ερωτήματα που αφορούν ριζικές αλλαγές στο κόμμα, ακόμη και στο όνομα και τα σύμβολα, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση ή ενημέρωση στα κορυφαία όργανα του κόμματος, γεγονός που προκάλεσε εσωκομματικό εμφύλιο.
Εκτάκτως  από τις 12:00
το μεσημέρι συνεδριάζει  η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησαν 17 από τα 21 μέλη του οργάνου για να συζητήσουν το  θέμα του εσωτερικού δημοψηφίσματος που έχει θέσει από το Σάββατο 17/2 ο κ. Κασσελάκης με τη μορφή ερωτηματολογίου.
Άλλωστε, αυτό προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, με την Όλγα Γεροβασίλη να προειδοποιεί για τον κίνδυνο να εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος αυτό που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Τα 17 μέλη
που ζήτησαν τη σημερινή συνεδρίση της Πολιτικής Γραμματείας είναι οι: Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στο Λονδίνο και έτσι, θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης.
Πάντως, οι παρεμβάσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και η στάση που τελικά θα τηρήσει ο Στ. Κασσελάκης, ο οποίος έδωσε μια... γεύση με ανάρτησή του.
Ωστόσο, δεν λείπουν και οι φωνές που μιλούν για ένα συνέδριο που βρίσκεται στον...αέρα μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις, χωρίς να διστάζουν να υπενθυμίσουν το καταστατικό του κόμματος, με βάση το οποίο η Κεντρική Επιτροπή μετά από κατάθεση πρότασης μομφής, μπορεί να αποπέμψει τον πρόεδρο με πλειοψηφία.

Ανυποχώρητος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο Λονδίνο, θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και μάλιστα, όπως άφησε να φανεί μέσω ανάρτησής του μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, θα εμφανιστεί ανυποχώρητος.
Ειδικότερα,
ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στις αντιδράσεις μέσω της πλατφόρμας X, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα κάνει πίσω
γιατί το ηλεκτρονικό ψήφισμα είναι διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας και κυρήσσοντας ουσιαστικά ανοιχτό εσωκομματικό πόλεμο μόλις λίγες μέρες πριν από το συνέδριο.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία. Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 'Αλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει 'αλλάξτε τα όλα'», προσθέτει.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εκ νέου, παροτρύνει «όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο isyriza.gr/preconference_…», αναφέροντας ότι «οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας».
«Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας», σχολιάζει.
Καλεσε  δε , «όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου».
κασσ_9.JPG

Η κίνηση Κασσελάκη που θέρισε..θύελλες - Θέτει στα μέλη ερωτήματα για το όνομα και τα όργανα, όχι για τον εαυτό του


Το Σάββατο στις 16:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έστειλε προσωποιημένο ηλεκτρονικό μήνυμα προς όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο «η Γνώμη μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι εσύ», με το οποίο τα καλούσε να πάρουν μέρος στη νέα μεγάλη έρευνα του SYRIZA απαντώντας στις ερωτήσεις που απεύθυνε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, προς τα μέλη του κόμματος. Εκεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ , αφού έδιναν τα στοιχεία του, καλούνταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις αξιολόγησης των δομών και των κομματικών οργάνων, ακόμη και σε ερωτήματα σχετικά με το λογότυπο και την αλλαγή ονόματος.
Συγκεκριμένα, στο ερωτηματολόγιο, τίθενταν ερωτήματα προς τη βάση με ζητούμενο τη δημόσια εικόνα του κόμματος, όπως εάν «επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει όνομα» ή αντιστοίχως ένα «επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει λογότυπο» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ερωτήματα με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, όπως για παράδειγμα εάν ο «ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί ως Κεντροαριστερά ή ως Αριστερά», ζήτημα που απασχολεί πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα τις εσωκομματικές συζητήσεις.
Δεν υπήρχε όμως καμία ερώτηση σχετικά με το πώς τα μέλη αξιολογούν τον ίδιο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη που παρέλαβε το κόμμα στο 18% και το έχει κατεβάσει στο 11%.

Στο Λονδίνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο Λονδίνο, θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Το πρόγραμμα του Στ. Κασσελάκη στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου London School of Economics and Political Science (LSE) σε εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με το Hellenic Obdervatory, έχει ως εξής:
14:30 γεύμα εργασίας με επενδυτικούς και επιχειρηματικούς φορείς.
17:00 συνάντηση με Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.
18:00 συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Θυατείρων καί Μεγάλης Βρεταννίας, ὑπέρτιμο καί έξαρχο Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, κ. Νικήτα.
20:30 ομιλία στην εκδήλωση του London School of Economics

Π. Παππάς: Αιφνιδιάστηκα περισσότερο με τις αντιδράσεις στελεχών στο ερωτηματολόγιο - Κανείς ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ

«Αιφνιδιάστηκα περισσότερο με τις αντιδράσεις όσων στελεχών αντέδρασαν στο ερωτηματολόγιο, όχι με το ερωτηματολόγιο αυτό καθαυτό» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, με φόντο τις εξελίξεις στο κόμμα και τη συνεδρίαση εκτάκτως της Πολιτικής Γραμματείας.
Ο κ. Παππάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 αναφορικά με το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου, εξήγησε πως πρόκειται ούτως ή άλλως για μια συζήτηση η οποία γίνεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ «εδώ και πολλούς μήνες, εδώ και πολλά χρόνια».
«Καταρχήν, την ξεκίνησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποχωρώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι έχει κλείσει ο ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως τον γνωρίζαμε και ένας νέος κύκλος πρέπει να ανοίξει. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί κάποια απλά ερωτήματα, τα οποία δημιουργούν έναν διάλογο με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν τόσο μεγάλο πρόβλημα, τη στιγμή μάλιστα που αυτός ο διάλογος και αυτές οι απαντήσεις μπορούν να ενισχύσουν τις διαδικασίες τις κομματικές, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ή τουλάχιστον μου φαίνεται υπερβολικό και περίεργο το να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις σε κάτι το οποίο είναι δεδομένο. Και ποιες είναι οι ερωτήσεις, μιλάμε για τον χαρακτήρα του κόμματος και προφανώς τη στιγμή που καταστατικά το κόμμα ξεκινά από την Αριστερά και φτάνει στο προοδευτικό κέντρο, είναι νομίζω πολύ λογικό κάποιος να το χαρακτηρίσει ενδεχομένως κεντροαριστερό το κόμμα. Δηλαδή ποια είναι ακριβώς αυτά τα οποία ενόχλησαν;
Το ότι στον εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος, τον οποίο ήρθαν να ψηφίσουν δεκάδες χιλιάδες μέλη με την εντολή να τα αλλάξει όλα, δεν αναγνωρίζεται η δυνατότητα να απευθυνθεί στα μέλη και να έχει έναν νέου τύπου διάλογο, αντλώντας συμπεράσματα από τη βάση, αυτό νομίζω είναι το προβληματικό» ανέφερε ο κ. Παππάς.
Αναφορικά με τις ενστάσεις που εγείρουν στελέχη του κόμματος ως προς ότι δεν είχαν ενημερωθεί παρότι υπάρχουν όργανα και διαδικασίες στο καταστατικό του κόμματος, ο κ. Παππάς σχολίασε πως «δεν καταλαβαίνω τι διαδικασία θα περίμεναν να ακολουθηθεί σε μια άμεση, σε μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία την οποία επιδιώκει ο πρόεδρος σταθερά με τη βάση του κόμματος, θέτοντας τη βάση για έναν διάλογο και για μια διαδραστική προσέγγιση. Αυτό είναι μια ανεξάρτητη διαδικασία από αυτή η οποία γίνεται στα όργανα του κόμματος, τα οποία προφανώς συντεταγμένα οδηγούνται σε ένα συνέδριο, παίρνουν τις αποφάσεις τους. Αυτό είναι ένας διάλογος με την κοινωνία και θα ξαναπώ σε έκτακτες συνθήκες, όπως είναι αυτές οι οποίες βιώνει η Κεντροαριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα, απαιτούνται έκτακτα μέτρα».
Όπως είπε, «αυτό το αίσθημα περίεργης ιδιοκτησίας, την οποία έχουν ενδεχομένως κάποια στελέχη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι νομίζω μια λανθασμένη προσέγγιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στα μέλη του, ανήκει στον κόσμο εκείνον ο οποίος στη μεγάλη του πλειοψηφία θέλει να αλλάξουν όλα. Είναι μια διαπίστωση την οποία έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας ήδη αποχωρώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».
«Θεωρώ ότι αν υπάρχει στο βάθος ένα σύνδρομο ιδιοκτησίας, πρέπει να απαλλαγούμε όλοι από αυτό. Δεν είναι κανένας μας ιδιοκτήτης του κόμματος. Το κόμμα ανήκει στα μέλη του και ανήκει και στα μελλοντικά μέλη του, τα οποία ελπίζουμε να είναι πολύ περισσότερα από τα σημερινά, δηλαδή τους ψηφοφόρους, τους μελλοντικούς» ξεκαθάρισε .
Σχετικά με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά στις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Π. Παππά, εκεί θα συζητηθεί το κείμενο των αποφάσεων, το οποίο έχει ήδη αποφασιστεί από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.
«Αυτό το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προέδρου, είναι ένας διάλογος ο οποίος ξεκινά από την ημέρα που ξεκίνησε, προχθές και θα συνεχίσει σε ένα βάθος εβδομάδων για να προκαλέσει μια νέα διαδικασία που δεν αφορά το συνέδριο. Αφορά μια συνολική ανάπτυξη και αναδιάταξη του κόμματος, η οποία, να πω την αλήθεια, και πολύ άργησε. Έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει. Θέλω να πω ότι είναι μια διαδικασία την οποία εγώ βρίσκω ιδιαίτερα θετική και πρέπει με πολύ γρήγορα βήματα να κινηθεί, ανεξάρτητη του συνεδρίου» πρόσθεσε.
Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής του Συνεδρίου, είπε ότι δεν το γνωρίζει αυτό, ούτε και κατά πόσο θα πρέπει να αναβληθεί.

Ραγκούσης: Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

Σε μια δήλωση με νόημα προέβη ο Γιάννης Ραγκούσης προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θέλω να υπενθυμίσω ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν εκλεγεί ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από την ίδια εκλογική βάση, από τα χιλιάδες μέλη του κόμματος, τα οποία εξέλεξαν πρόεδρο και τον Στέφανο Κασσελάκη», δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως έπειτα από αίτημα 17 στελεχών, συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε το ερωτηματολόγιο που δόθηκε προς απάντηση στα μέλη του i-SYRIZA στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν ερωτήματα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αλλάξει όνομα και ποια πολιτική κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση σε όργανο του κόμματος.

Οργή στελεχών - Το ...καμπανάκι Γεροβασίλη - που συνήθως εκφράζει την φωνή Τσίπρα - για ντεφάκτο διάλυση του κόμματος

Η κίνηση αυτή του Κασσελάκη  προκάλεσε σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις, με το βάρος της αντίδρασης να σηκώνουν η πλειοψηφία των στελεχών της παλιάς προεδρικής φρουράς που ήταν άμεσα συδεδεμένα με τον Άλεξη Τσίπρα και μάλιστα,  πρώτη από όλους η καθόλα θεσμική Όλγα Γεροβασίλη.
Η κα Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στην προσωπική της ιστοσελίδα, ζήτησε μάλιστα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, «πριν από τη σύγκληση του συνεδρίου που κινδυνεύει να εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Και καθώς μάλιστα εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη δημόσια τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη έχει το "πράσινο" φως από τον πρώην προέδρο και αναμφισβήτητο ηγέτη και δημιουργό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, - και εν πάσει περιπτώσει ως τέτοια την αντιλαμβάνονται όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ  ως το 4ο συνέδριο. 
Επικριτικά στο ερωτηματολόγιο για αλλαγή ονόματος, λογοτύπου και ιδεολογικής ταυτότητας, στάθηκαν και ο Χρήστος Σπίρτζης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Πάνος Ρήγας, αλλά και ο Νίκος Παππάς, υπενθυμίζοντας τα άρθρα του καταστατικού. «Οι αλλαγές του καταστατικού στο συνέδριο το 2022 επιτρέπουν και υποβάλλουν τη συμμετοχή των μελών στη λήψη αποφάσεων. Για αυτό άλλωστε και η ηγεσία μας και η Κεντρική Επιτροπή έχουν εκλεγεί από τη βάση. Αυτό προβλέπει το καταστατικό, το οποίο μας δεσμεύει όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο», ανέφερε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σπίρτζης: Δεν συμπληρώνω το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη - Απαράδεκτο ο πρόεδρος να μην έχει καταθέσει τις απόψεις του στο κόμμα

Ανάλογα τοποθετούμενες και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης ,δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που απέστειλε στα μέλη του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης με αίτημα το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και δομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ καυτηρίασε εμφατικά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης δεν έχει καταθέσει τις απόψεις του στο κόμμα.

Πάνος Ρήγας: «Χρειάζεται άμεση πρωτοβουλία για συνεννόηση»

Και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, που μέχρι στιγμής είχε στηρίσει τον Στέφανο Κασσελάκη, ζήτησε από το νυν προέδρο να διαμορφώσει συνθήκες σύνθεσης και συλλογικής λειτουργίας εντός του κόμματος, αφήνοντας κατά μέρος τα προσωπικά ερωτηματολόγια για τυατοτικά ζητήματα.
Σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πάνος Ρήγας συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
«Πέντε ημέρες πριν την κορυφαία διαδικασία του 4ου Συνεδρίου του κόμματος μας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ εμφανίζονται πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες. Είναι αλήθεια πως μετά την αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος, του Αλέξη Τσίπρα, κάποιοι μη σεβόμενοι δημοκρατικές διαδικασίες αποχώρησαν λοιδωρώντας τον πρόεδρο Στέφανο Κασελάκη. Άλλοι λίγες μέρες πριν το συνέδριο ανοίγουν συζήτηση για συμμαχίες και θέματα στρατηγικής που θα έπρεπε να τεθούν στο συνέδριο.
Ο πρόεδρος θα έπρεπε να διαμορφώσει συνθήκες σύνθεσης και συλλογικής λειτουργίας. Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε.
Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση. Σήμερα μάλιστα που η πολιτική της ΝΔ καταστρέφει την κοινωνία, που με αυταρχικές μεθόδους αντιμετωπίζει αγρότες και φοιτητές , που παραβιάζει το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα.
ΥΓ. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το 1989. Όπως πάντα έτσι και τώρα θα στηρίξω την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις αγωνίες των χιλιάδων συντρόφων μακριά από προσωπικές στρατηγικές».

Στο πλευρό Κασσελάκη η Τζάκρη: Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται

Αντίθετα τασσόμενη στο πλευρό Κασσελάκη, η Θ. Τζάκρη επισήμανε σε δήλωσή της ότι ο Κασσελάκης έχει πρόσφατη εντολή των μελών να τα αλλάξει όλα και ότι είναι σημαντικό να υιοθετηθεί κάθε καινοτομία για να αναζωογονηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η δήλωσή της Τζάκρη έχει ως εξής:
«Δεν έχουν περάσει ούτε έξι (6) μήνες από την εντολή των πολλών κι απλών στις 24 Σεπτεμβρίου 2023: "ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!".
Η επιταγή αυτή μορφοποίησε το βοών αίτημα ενός χώρου περήφανου που πάντοτε επωμίστηκε τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας.
Ενός χώρου που συχνά αντιμετώπισε την εχθρότητα του πλέον οπισθοδρομικού κατεστημένου με προσπάθειες εξόντωσης.
Μιλώ για την δημοκρατική παράταξη και τη δεξιά!
Εμείς που μάθαμε τον τελευταίο μισό αιώνα να θεωρούμε φυσική θέση της δεξιάς το χρονοντούλαπο, βρίσκουμε τελείως αφύσικο το σημερινό τοπίο δεξιάς κυριαρχίας, απότοκο μιας διαδρομής συνεχούς επταετούς πτώσης.
Στην προσπάθεια της αναζωογόνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων.
Κάνω λοιπόν έκκληση προς όλες κι όλους:
Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων»

Χαρίτσης: Δικαιώνεται η απόφασή μας για αποχώρηση

Τοποθετούμενος στην μείζονα κρίση που προκαλεί ο ανοιχτός πλέον εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για δικαίωση της απόφασης που έλαβαν οι βουλευτές και τα μέλη του κόμματος να αποχωρήσουν από το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς την μια πράξη ευθύνης.
Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ, «αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με ευθύνη της ηγεσίας του είναι ένας συνεχής εκφυλισμός αυτού του πολιτικού χώρου προσθέτοντας ότι χρειάζεται σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο και όχι επικοινωνιακά τρικ».
«Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να μείνει» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης