Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μέτρα – ασπιρίνες από κυβέρνηση για να καταλαγιάσει η οργή των δεξιών ψηφοφόρων που θα αποτυπωθεί στην κάλπη

Μέτρα – ασπιρίνες από κυβέρνηση για να καταλαγιάσει η οργή των δεξιών ψηφοφόρων που θα αποτυπωθεί στην κάλπη
Η κυβέρνηση ήδη έχει ανοίξει μέτωπο με τους παραδοσιακούς της ψηφοφόρους σε πολλά ζητήματα - Στο μεταναστευτικό, στην ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ, με την Εκκλησία υπάρχει ζήτημα ενώ χάνει και στο μέτωπο της λαϊκής δεξιάς με την παρατεταμένη ακρίβεια.
Η ΝΔ δεν κινδυνεύει από την Κεντροαριστερά, είναι πλέον γεγονός μετά και την διαφαινόμενη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την εσωστρέφεια που πάει να μπει το ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ κινδυνεύει από τα δεξιά της και μάλιστα όπως έχουμε προβλέψει σύντομα τα εθνικά κόμματα θα είναι η αντιπολίτευση.
Η κυβέρνηση ήδη έχει ανοίξει μέτωπο με τους παραδοσιακούς της ψηφοφόρους σε πολλά ζητήματα.
Στο μεταναστευτικό, στην ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ, με την Εκκλησία υπάρχει ζήτημα ενώ χάνει και στο μέτωπο της λαϊκής δεξιάς με την παρατεταμένη ακρίβεια.

Πρωτοβουλίες από Κατεχάκη


Στην κυβέρνηση προσπαθούν να ανασχέσουν αυτό το μέτωπο ανοίγοντας μία άλλη ατζέντα που απηχεί στους δεξιούς ψηφοφόρους.
Για παράδειγμα, το επόμενο διάστημα θα έχουμε ανάδειξη των θεμάτων ασφάλειας και πάταξης της εγκληματικότητας.
Ο νέος Ποινικός Κώδικας που έρχεται για ψήφιση, ο νέος σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για τις γειτονιές και τις περιοχές του Κέντρου, ειδικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ για καθαρά «πεζοδρόμια» από αυτοκίνητα και άλλα μέτρα θα έρθουν το προσεχές διάστημα.
Παράλληλα, όπως έχουμε ξαναγράψει, η ΝΔ αναζητάει για το ευρωψηφοδέλτιο ένα δυνατό όνομα με πολύ δεξιά χαρακτηριστικά, αρεστό στην Εκκλησία και με αναφορές στο στρατό.
Έχει ακουστεί ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αλλά δεν είναι και τόσο δυνατή υποψηφιότητα που θα σταματήσει τις διαρροές της ΝΔ προς τα άλλα δεξιά κόμματα.

Το Σχέδιο για το δημογραφικό


Επίσης, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να φέρει μπροστά στο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές το δημογραφικό ζήτημα.
Στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δημιουργείται το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό με διατάξεις και μέτρα υπέρ της οικογένειας.
Η ΝΔ θέλει να ξεκόψει κάθε συζήτηση των παραδοσιακών ψηφοφόρων ότι ενδιαφέρεται μόνο για τις μειοψηφίες και όχι για την πυρηνική οικογένεια. Όμως, καλώς ή κακώς αυτά αντιμετωπίζονται καχύποπτα.

Το μέτωπο με Εκκλησία, όχι όμως με Ιερώνυμο

Όσον αφορά το μέτωπο με την Εκκλησία, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο το ρήγμα.
Φυσικά εννοούν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξαρχής ήταν νηφάλιος και όχι τόσο αυστηρός απέναντι στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια.
Κάποιοι μάλιστα λένε ότι με εξαίρεση συγκεκριμένους ιεράρχες, οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ιερώνυμου είναι καλές και δεν έχουν διαταραχτεί.

Τα μη κρατικά ΑΕΙ

Συγχρόνως, η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα φέρει για συζήτηση το θέμα των μη κρατικών ΑΕΙ.
Εκεί η άποψη και των δεξιών ψηφοφόρων αλλά και των κεντρώων είναι υπέρ.
Θεωρούν ότι με το νομοσχέδιο θα ενώσουν κάπως τη βάση που θέλει επιτέλους να μην υπάρχει αυτή η ανομία στα δημόσια πανεπιστήμια και ότι αυτό ίσως να αλλάξει με την ίδρυση νέων μη κρατικών πανεπιστημίων.

Νέα μέτρα για ακρίβεια

Τέλος, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέα μέτρα για την ακρίβεια με την διεύρυνση των προϊόντων που μπαίνουν στην αυτόματη μείωση τιμών και άλλα μέτρα για το ράφι αλλά και με τη νέα επιταγή ακρίβειας που θέλει να δώσει η κυβέρνηση σε χαμηλά οικονομικά στρώματα.
Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα είναι ασπιρίνες.
Το θέμα της οικογένειας και το θέμα της τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια είναι θέμα συνειδησιακό για τον παραδοσιακό ψηφοφόρο και αυτό που έκανε η κυβέρνηση χωρίς συνεννόηση και με εμφανή αλαζονεία λόγω του 41%, θα το πληρώσει στην κάλπη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης