Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το... κυνήγι Ανδρουλάκη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2017, πού βρήκε τα κονδύλια - Για αθλιότητες μιλά η Χ. Τρικούπη, η απάντηση

Το... κυνήγι Ανδρουλάκη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2017, πού βρήκε τα κονδύλια - Για αθλιότητες μιλά η Χ. Τρικούπη, η απάντηση
"Όλες οι δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα του Documento, ελέγχονται εξονυχιστικά πριν πληρωθούν, αλλά και εκ των υστέρων, από το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που ορίζονται για τον σκοπό αυτό. Οι, δε, δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται, έχουν ελεγχθεί πλήρως και κριθεί απολύτως σύμφωνες με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", απαντά το ΠΑΣΟΚ
Για κομπίνα του Ν. Ανδρουλάκη με ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου να κάνει την προεκλογική του εκστρατεία το 2017 για να φτάσει στο «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο δημοσίευμα εφημερίδας, προκαλώντας την απάντηση του κόμματος που κάνει λόγο για αθλιότητες και εξηγεί πως όλα έχουν ελεγθεί πλήρως.
Ειδικότερα, η εφημερίδα Documento που κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο στο πρωτοσέλιδο "Κομπίνα Ανδρουλάκη με κονδύλια ευρωπαϊκά", αναφέρει πως εμφάνιζε τα έξοδα ως δαπάνες που σχετίζονται με τη δράση του ως μέλους των Ευρωσοσιαλιστών, ξόδεψε χιλιάδες ευρώ για εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα σε βάρος των συνυποψηφίων του που πλήρωναν από την τσέπη τους, διασκέψεις με ξένα κόλλυβα high season στη Ρόδο, ενώ σημειώνει πως το αδίκημα εμπίπτει στις αρμοδιότητες έρευνας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τεράστιο νομικό, αλλά και ηθικό ζήτημα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει χρήματα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου , τα οποία δίνονται σε ευρωβουλευτές για τις δράσεις τους που αφορούν αυστηρά τα καθήκοντά τους ως ευρωβουλευτών, για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης έχει καταχωρήσει αυτά τα έξοδα στις δαπάνες της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών (S&D), αλλά, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Documento, αφορούν την προεκλογική του εκστρατεία για να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος το 2017 με αντίπαλο την Φώφη Γεννηματά και ακόμη έξι συνυποψήφιους» (Σταύρος Θεοδωράκης, Γιαννης Ραγκούσης, Γιώργος Καμίνης, Δημήτρης Τζιώτης, Γιώργος Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Κώστας Γάτσιος).
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ηθικό θέμα, « αφού την ώρα που οι συνυποψήφιοί του διεκδικούσαν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ξοδεύοντας δικούς τους πόρους για εκδηλώσεις, αυτός μετέτρεψε σε χορηγό του την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαπατώντας μάλιστα το S&D, αφού εμφάνιζε τα έξοδα ως δαπάνες που σχετίζονται με τη δράση του ως ευρωβουλευτή των Ευρωσοσιαλιστών», αλλά και για «θέμα νομικής φύσης, αφού πρόκειται για στρεβλή χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων, αδίκημα που εμπίπτει στις αρμοδιότητες έρευνας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF)».
Σημειώνει  ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δικαιολογούσε έξοδα που υποτίθεται ότι έκανε ως ευρωβουλευτής και αφορούσαν ενοικιάσεις αιθουσών για εκδηλώσεις και μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα.

doc3.JPG

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Για αθλιότητες κάνει λόγο το κόμμα, με αφορμή το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι "ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει με επιμονή την προσπάθεια να πλήξει το ΠΑΣΟΚ με κάθε αθέμιτο τρόπο, για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί".
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ "η τελευταία του δημοσιογραφική «βόμβα» αφορά τιμολόγια αξίας 1.800 ευρώ, που καταχωρήθηκαν στη Σοσιαλιστική Ομάδα το 2017.
Όλες οι δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα του Documento, ελέγχονται εξονυχιστικά πριν πληρωθούν, αλλά και εκ των υστέρων, από το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που ορίζονται για τον σκοπό αυτό. Οι, δε, δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται, έχουν ελεγχθεί πλήρως και κριθεί απολύτως σύμφωνες με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει με επιμονή την προσπάθεια να πλήξει το ΠΑΣΟΚ με κάθε αθέμιτο τρόπο, για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί.
Όλοι θυμόμαστε τις κωμικοτραγικές νομικές αναλύσεις του για το πως δήθεν είναι άλλο πράγμα η μήνυση και άλλο η μηνυτήρια αναφορά σε ένα αυτεπάγγελτο κακούργημα, προσπαθώντας να προωθήσει το αφήγημα του ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κινηθεί νομικά κατά της συμμορίας των υποκλοπών, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί στόχοι «ποιούν τη νήσσαν». Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο -σε εντυπωσιακή αρμονία με τα τρολ της Νέας Δημοκρατίας- να επαναλάβει αυτούσιες τις δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο ίδιο ακριβώς πνεύμα.
Θυμόμαστε, επίσης, το προ μηνών ευφάνταστο πρωτοσέλιδό του, με το οποίο επιχειρούσε να συνδέσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την κινεζική εταιρεία Huawei, υιοθετώντας το αφήγημα του Μαξίμου για σχέσεις με την Κίνα για να δικαιολογήσει την παράνομη παρακολούθηση του από την ΕΥΠ.
Η τελευταία του δημοσιογραφική «βόμβα» αφορά τιμολόγια αξίας 1.800 ευρώ, που καταχωρήθηκαν στη Σοσιαλιστική Ομάδα το 2017.
Όλες οι δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα του Documento, ελέγχονται εξονυχιστικά πριν πληρωθούν, αλλά και εκ των υστέρων, από το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που ορίζονται για τον σκοπό αυτό. Οι, δε, δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται, έχουν ελεγχθεί πλήρως και κριθεί απολύτως σύμφωνες με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι αθλιότητες. Άλλωστε, το έχει παράδοση ο κ. Βαξεβάνης με τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ. Με τις συκοφαντικές επιθέσεις τόσο σε βάρος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για δήθεν συμμετοχή στη λίστα Μπόργιανς όσο και παλαιότερα εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Όσο και αν προσπαθεί, δεν πρόκειται να αποτρέψει αυτό, που προδιαγράφεται στις ευρωπαϊκές εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης