Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαγεωργίου (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν αρκούν αυτά που έδωσε ο Μητσοτάκης στους αγρότες – Τα αιτήματά τους είναι δίκαια

Παπαγεωργίου (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν αρκούν αυτά που έδωσε ο Μητσοτάκης στους αγρότες – Τα αιτήματά τους είναι δίκαια
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η νομοθετική πρόταση για την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων εναντιώνεται στο ελληνικό Σύνταγμα
«Αυτά που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγρότες δεν ήταν αυτά που μπορεί να δώσει.
Ήταν αυτά που δεν αρκούν.
Οπότε και η συνέχεια ήταν αυτή που αναμέναμε, και οι κινητοποιήσεις θα φτάσουν μέχρι την Αθήνα», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, μιλώντας στην ΕΡΤNews το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.
Σχολίασε ότι όλοι αποδέχονται πως τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και πως η πρωτογενής παραγωγή έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, για να προσθέσει πως για να φτάσουν οι αγρότες να έρθουν με τρακτέρ, «πάει να πει ότι το μήνυμά τους δεν έχει περάσει με κανέναν άλλο τρόπο».
Δεν είναι μόνον ο πρωθυπουργός.
Υπάρχουν πολιτικοί αρμόδιοι, αρμόδιοι υπουργοί και αρμόδιοι βουλευτές μέσα στις Επιτροπές, οι οποίοι οι ίδιοι θα έπρεπε να έχουν επικοινωνήσει και να έχουν ακούσει τα αιτήματα των αγροτών, για να μην φτάσουν τα τρακτέρ μέσα στην Αθήνα.
Όχι ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα κληθεί κάποια στιγμή να σταματήσει τους αγρότες με τα μέσα τα οποία ξέρουμε, τα κατασταλτικά δηλαδή», είπε.

Για τους γάμους ομοφύλων

Σχετικά με την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε συνεπής στα όσα είπε. "Από εκεί και πέρα, διαφοροποιήσεις βουλευτών αφορούν το εσωτερικό του κόμματος. Αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα κρίνει η εκάστοτε ηγεσία/ο αρχηγός, και την πορεία η οποία θα δοθεί σε μία συζήτηση μέσω του καταστατικού", συνέχισε.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς πιο συγκεκριμένα σχετικά με την πιθανότητα να ακολουθήσουν κυρώσεις και αλλαγές εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφερε μια νομοθετική πρόταση και κατέληξε να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να προχωρήσει - για το δικό της λόγο έστω, για να φτιάξει ένα προφίλ πιο δημοκρατικό - σε κάτι το οποίο είναι καλό για μεγάλο τμήμα των πολιτών".
ν πιστεύουν οι αρμόδιοι ότι πρέπει να υπάρξει μια αναδιαμόρφωση με βάση το αν μπορεί κάποιος να υπηρετήσει μια συγκεκριμένη πολιτική, είναι ένα θέμα εσωτερικό και θα πρέπει να το μάθει και όλη η κοινή γνώμη.
Δεν είναι κάτι το οποίο θα κρύψουμε, σε καμία περίπτωση. Από τη στιγμή που υπήρχε μια συντεταγμένη προσέγγιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, άρα θα υπάρχει και μια συντεταγμένη αποτίμηση του πώς αντιμετώπισε ο καθένας την πρόταση", είπε.

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η νομοθετική πρόταση για την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων εναντιώνεται στο ελληνικό Σύνταγμα". Σημείωσε σχετικά με τους νέους που σπουδάζουν στο εξωτερικό ότι υπάρχουν πολλές λύσεις για να μείνουν εδώ και όχι η κυβέρνηση να "εργαλειοποιήσει αυτήν την απαίτηση, να κλείσει στο προηγούμενο διάστημα δημόσιες σχολές, και να καλεί ιδιώτες να προσφέρουν κάτι κατάφωρα και απέναντι στο Σύνταγμα".
"Αυτό δεν είναι λύση. Είναι σε μια σφαίρα αστειότητας", σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης