Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης σε εκπαιδευτικούς φορείς: Η Δεξιά στη χώρα μας είναι αξιοθρήνητη και εφαρμόζει παντού θατσερικές λογικές

Κασσελάκης σε εκπαιδευτικούς φορείς: Η Δεξιά στη χώρα μας είναι αξιοθρήνητη και εφαρμόζει παντού θατσερικές λογικές
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με «αυταρχικότητα» και έλλειψη «κοινής λογικής»
Συνάντηση με εκπαιδευτικούς φορείς είχε το πρωί στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε και πάλι την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδωτικά πανεπιστήμια και επιτέθηκε ευθέως στην Κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με «αυταρχικότητα» και έλλειψη «κοινής λογικής», τονίζοντας ότι αυτό κάνει και με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Συγκεκριμένα, καταλογίζει στην κυβέρνηση «χρήση βίας» κατά των φοιτητών, «εκβιασμούς» πανεπιστημιακών και «παραβίαση» του Συντάγματος, παραπέμποντας όχι μόνη στο πόρισσμα των επτά συνταγματολόγων αλλά και στα όσα δημόσια υποστήριξε η πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
«Η κυρία Μαρία Καραμανώφ επιχειρηματολογεί πως τέτοιου είδους πρακτικές υπονομεύουν τη Δημοκρατία και είναι επικίνδυνες» είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε γιατί «η κυβέρνηση κάνει σα να ανακάλυψε τώρα αλήθειες κρυμμένες στο Σύνταγμα».
Κατηγορώντας την κυβέρνηση για «υποκρισία» όσον αφορά τα λεγόμενα της για τα δημόσια πανεπιστήμια, σημείωσε πως «τέσσερεις είναι οι θεμελιώδεις προϋποθέσεις για να πειστεί μια κοινωνία ότι μια κυβέρνηση όντως ενδιαφέρεται για τα δημόσια πανεπιστήμια: Η άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, η φοιτητική μέριμνα, ο αριθμός των προσλήψεων καθηγητών, οι μισθοί των καθηγητών». «Όποια αλχημεία και αν επιχειρηθεί, στο σύνολο αυτών των δαπανών η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη, με μεγάλη διαφορά από τους προτελευταίους και οι αποκλίσεις σε σχέση με τι γίνεται στα ευρωπαϊκά δημόσια πανεπιστήμια συνεχώς διευρύνονται» είπε, απορρίπτοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι αυτά είναι «fake news» και αμφισβητώντας την «αξιοπιστία» της κυβέρνησης όσον αφορά την προσήλωσή της στα δημόσια πανεπίστημια.
«Στην Ευρώπη, ακόμη και η μεγάλη πλειοψηφία των συντηρητικών κυβερνήσεων καταφέρνουν και συντηρούν αξιοπρεπώς τα πανεπιστήμια της χώρας τους» σχολίασε ο Στ. Κασσελάκης, αντιπαραβάλλοντας την ελληνική πραγματικότητα και τα «πανεπιστήμια-franchise» που αντικατοπτρίζουν τις «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης σε «συμφέροντα».
«Η κατηγορηματική αντίθεση μας με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης συνοδεύεται με την κατηγορηματική θέση μας για την ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και αναφέρθηκε σε μια «πρώτη δέσμη μέτρων» που προτείνει και περιλαμβάνει τον «διπλασιασμό του αριθμού καθηγητών σε βάθος τριετίας ώστε να είμαστε κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς την αναλογία καθηγητών προς φοιτητές» και «τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό», ενώ δεσμεύτηκε να ανακοινώσει σύντομα μια «πρόταση για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια».

Για το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών 

Η αγάπη νίκησε την οπισθοδρόμηση, αλλά οι προοδευτικοί πολίτες έχουν έναν δρόμο επισημαίνει σε μήνυμά του στο Instagram ο Στέφανος Κασσελάκης για την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Όπως σημειώνει όμως, οι προοδευτικοί πολίτες έχουν έναν δρόμο, συγκρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με το τι έπραξαν οι βουλευτές του ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος που σηκώνει στις πλάτες του τις προσδοκίες και τα όνειρα χιλιάδων συνανθρώπων μας για ισότητα» τονίζει.
«Η αγάπη νίκησε την οπισθοδρόμηση.
Το χθεσινό άλμα για την ελληνική κοινωνία είναι μια νίκη για όλους μας, έχει όμως τη δική του αριθμητική:
Το 32% των βουλευτών της ΝΔ διάλεξε «όχι» στην ισότητα ή αποχή.
Το 34% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διάλεξε «όχι» στην ισότητα ή αποχή.
Το… προοδευτικό ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε σε συντήρηση τη ΝΔ.
Γι’ αυτό οι προοδευτικοί πολίτες έχουν έναν δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος που σηκώνει στις πλάτες του τις προσδοκίες και τα όνειρα χιλιάδων συνανθρώπων μας για ισότητα σε μια σύγχρονη κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης