Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Στόχος να καταστήσουμε την Ελλάδα βασική πύλη εισόδου των εμπορευματικών φορτίων προς την Ευρώπη

Σταϊκούρας: Στόχος να καταστήσουμε την Ελλάδα βασική πύλη εισόδου των εμπορευματικών φορτίων προς την Ευρώπη
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τους νέους, ευρωπαϊκούς σιδηροδρομικούς εμπορευματικούς διαδρόμους
Σχετικά Άρθρα
Επενδύουμε στην εφοδιαστική αλυσίδα με στόχο να καταστήσουμε την Ελλάδα βασική πύλη εισόδου των εμπορευματικών φορτίων προς την Ευρώπη, παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες και προκλήσεις, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην ομιλία του στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Green Transport & Logistics, με τίτλο «Navigating the Future 2».
Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τους νέους, ευρωπαϊκούς σιδηροδρομικούς εμπορευματικούς διαδρόμους, όπως είναι o «3Seas» και ο «Western Balkans - East Mediterranean», οι οποίοι μπορούν να προσδώσουν σημαντική δυναμική στην εγχώρια εμπορευματική δραστηριότητα.
«Υποβάλλαμε πρόταση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα "Συνδέοντας την Ευρώπη - 2" (CEF-2) για τα έργα της αναβάθμισης των τμημάτων ΣΚΑ-Οινόη και Λιόσια-Κόρινθος, της γραμμής Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας και της υλοποίησης των έργων Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και Ρίο-Πάτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Προσέθεσε δε ότι με βάση την Εθνική Στρατηγική για την εφοδιαστική αλυσίδα αναβαθμίζονται, ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες και οι λειτουργίες του κλάδου, με τη δημιουργία νέων εμπορευματικών κέντρων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη βιώσιμη και πράσινη εφοδιαστική, αλλά και τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης των επαγγελματιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης