Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φουλ επίθεση Σαμαρά σε Μαξίμου: Η ΝΔ κινδυνεύει να ξεκοπεί από την κοινωνία - Το νομοσχέδιο για ομόφυλα καταργεί την οικογένεια

Φουλ επίθεση Σαμαρά σε Μαξίμου: Η ΝΔ κινδυνεύει να ξεκοπεί από την κοινωνία - Το νομοσχέδιο για ομόφυλα καταργεί την οικογένεια
«Σήμερα, λίγο πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο τη συνείδηση σας» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός 
Σχετικά Άρθρα
Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα της Πέμπτης (15/2/2024).
Ο κ. Σαμαράς διέγνωσε κρούσματα αλαζονείας στο κυβερνητικό σχήμα και επισήμανε με έντονο τρόπο τον κίνδυνο να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και την κοινωνία. 
Η επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση ήταν κατά μέτωπο και δεν περιορίστηκε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα.
Υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν συνιστά στροφή προς το κέντρο αλλά διαλυτική ενέργεια σε βάρος της πυρηνικής οικογένειας. 
Ο κ. Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά και τόνισε ότι το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έχει αντιπολίτευση δεν είναι καλό.
«Σήμερα, λίγο πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο τη συνείδηση σας.
Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε.

Η ΝΔ κινδυνεύει να ξεκοπεί από την  κοινωνία

Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», είπε αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός.
«Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία», σημείωσε προσθέτοντας ότι «η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση».

Ένα ψέμα η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης

«Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα.
Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός.
Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα.
Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα».
Όταν εξισώνεις τη συμβίωση με γάμο τότε θα αναγκαστείς να αλλάξεις και τη ζωή αυτών που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά.
Κάποιοι σίγουρα θα καταφύγουν στα δικαστήρια για τους τίτλους Γονέας 1 και Γονέας 2. Έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία…», σημείωσε.

Η οικογένεια θέλει μάνα και πατέρα

«Άρα το πρόβλημα που πάνε να λύσουν δεν είναι τα παιδιά. Επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά», συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς και υπερτόνισε:. «Δεν αλλάζουν το σύμφωνο συμβίωσης αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας.
Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια.
Αυτή που υπήρξε πάντα και προϋποθέτει μάνα και πατέρα.
Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα», τόνισε ακόμα».

Περί παρένθετης μητέρας

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεδίπλωσε και το σκεπτικό του σχετικά με τις προβλέψεις για την παρένθετη μητέρα.
«Σίγουρα κάποιος θα το (σ.σ. τέκνο) διεκδικήσει στα δικαστήρια.
Με ποια λογική θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητέρα στα ετερόφυλα ζευγάρια και θα την απαγορεύσουμε στα ομόφυλα;
Παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια που χωρίς λόγους υγείας θα μετατρέπουν την μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο.
Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα να συμβούν αυτά που δεν προβλέπει», υπογράμμισε.

Τεκνοποιητική μηχανή η γυναίκα

«Το νομοσχέδιο απαγορεύει παρένθετη μητρότητα εδώ αλλά την επιτρέπει στο εξωτερικό. Κάτι που καταγγέλλει και μερίδα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ για προφανείς, κυρίως οικονομικούς λόγους», ανέφερε.
«Όμως εδώ θα έχουμε ομόφυλα ζευγάρια που θα χρησιμοποιούν τη γυναίκα ως τεκνοποιητική μηχανή.
Να την πληρώνουν για τις υπηρεσίες της και ύστερα να εξαφανιστεί από τη ζωή τους και από τη ζωή.
Δηλαδή μετατρέπουμε τη μητρότητα σε αγοραία αμειβόμενη υπηρεσία. Ευγενικά το λέω», συμπλήρωσε.
«Σε καμία κοινωνία δεν μπορεί τα θέλω κάποιων να γίνονται δικαιώματα», σημείωσε.

Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η επίθεση σε όσους διαφωνούν

«Κατά τη δημόσια συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου, κάθε αντίθετη άποψη προς το νομοσχέδιο αντιμετωπίστηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς - και για την αντίθετη άποψη και για τα πρόσωπα που τόλμησαν να διαφωνήσουν.
Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί όπως «ομοφοβικό παραλήρημα», «σεξιστής», «ακροδεξιός» κλπ.
Αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακραίος κι εγώ; - Κυριαρχεί το woke culture, η κουλτούρα αποδόμησης των πάντων

«Ένας από τους πιο σημαντικούς εν ζωή Έλληνες φιλοσόφους και τακτικός συνομιλητής του Πρωθυπουργού, ο Στέλιος Ράμφος, βγήκε και τοποθετήθηκε εναντίον του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από πατέρα και μάνα, όχι από "φροντιστές" που τα αγαπάνε... Κι ότι φιλελευθερισμός δεν σημαίνει ότι μπορεί ο νοσοκόμος να γίνει γιατρός, επειδή φροντίζει και αγαπάει τον ασθενή! Ομοφοβικός» και ο Ράμφος;», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ή μήπως τελικά έχει δίκιο ο δημοφιλής Δημήτρης Σταρόβας που είπε τις προάλλες στην τηλεόραση, ότι ζούμε πλέον το bullying της αντίθετης άποψης!», τόνισε κια συμπλήρωσε: «Και εγώ δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο! «Ακραίος» κι εγώ; Που έστειλα σιδεροδέσμια τη Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και μπήκαν όλοι φυλακή; Όταν τότε διάφοροι – μη λέμε ονόματα – και κεντρώοι και αριστεροί, με παρότρυναν να μη το κάνω; Κι όταν κάποιοι έκαναν πέντε χρόνια να βρουν αίθουσα να τους δικάσουν;
Κι όταν τέτοια πρόσωπα υφίστανται τέτοιο bulling, φαντάζεστε τι μπορεί να συμβαίνει με απλούς βουλευτές. Γιατί υπάρχει κανονικό bulling!», συνέχισε.
«Έγιναν και σχετικά φροντιστήρια μάλιστα. Όπου μεταξύ άλλων, ειπώθηκε ότι πρέπει να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό γιατί ανήκουμε στη Δύση, λέει...
Επειδή εγώ πάλεψα να ανήκουμε στη Δύση - και το πλήρωσα πριν λίγα χρόνια - να σας πω ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της.
Στη Δύση υπάρχουν και χώρες που το απέρριψαν. Όπως υπάρχουν και χώρες που το ξανασκέφτονται.
Στη Δύση, ακριβώς επειδή είναι χώρος ελευθερίας, ψηφίζονται διάφορα πράγματα και κάποια αναθεωρούνται στη συνέχεια.
Ανθίζουν πολλά λουλούδια και κάμποσα αγκάθια. Σε κάποιες χώρες της Δύσης κυριαρχεί το woke culture, η κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων.
Που προκαλεί ήδη μεγάλες αναστατώσεις παντού και τάσεις για αναθεώρηση.
Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μιμηθούμε όλα όσα ψηφίζουν κάποιες χώρες της Δύσης; Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό, κάθε μόδα που μας έρχεται»
.

Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη ΝΔ και τις ιδέες μας

«Κύριοι της Κυβέρνησης, Δεν κάνετε έτσι στροφή στο Κέντρο. Δεν είναι Κέντρο η ανατροπή της οικογένειας, δεν είναι Κέντρο η κατάργηση της Μάνας και του Πατέρα.
Δεν είναι φιλελευθερισμός να δίνονται παιδιά προς τεκνοθεσία σε... κοινόβια. Δεν είναι προοδευτισμός οι πολυγονεϊκές οικογένειες.
Δεν είναι εκσυγχρονισμός η θεωρία των 69 φύλων.
Δεν είναι προαγωγή του Πολιτισμού, να διαβάζουν παραμύθια Drag Queens σε παιδάκια του Δημοτικού ή του Νηπιαγωγείου.
Δεν είναι μεταρρύθμιση η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture.
Αυτά όλα δεν έχουν καμία σχέση με όσα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Και – το σημαντικότερο – όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την Παράταξή μας και τις ιδέες μας», τόνισε τελειώνοντας την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός.

Πώς σχολιάζει το Μαξίμου τη σκληρή επίθεση Σαμαρά

Λακωνικό μεν, σαφές δε το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου μετά την ... επίδειξη δύναμης του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή και τα πυρά με αποδέκτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
«Κανένα σχόλιο» υποστηρίζει η κυβέρνηση, αντιδρώντας στην τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού.
Με αυτές τις δυο λέξεις απαντά η κυβέρνηση στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή.

Κασσελάκης κατά Σαμαρά: Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός οποιουδήποτε κόμματος εκτός της ΕΡΕ να έλεγε τέτοιο πράγμα

«Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέχεια των λεγομένων, από το βήμα της Βουλής, του κ. Σαμαρά, αντιτιθέμενου στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο κ. Κασσελάκης σχολίασε συγκεκριμένα την φράση του κ. Σαμαρά: «Προφανώς θα καταψηφίσω, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης