Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Ευτυχής που η ΝΔ έφερε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα – Τραγικά αμήχανος ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ

Μπακογιάννη: Ευτυχής που η ΝΔ έφερε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα – Τραγικά αμήχανος ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ
Η πρώην υπουργός προχώρησε σε τρεις πολιτικής παρατηρήσεις από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια την Πέμπτη (15/2/2024)
Σχετικά Άρθρα
Για ιστορική μέρα που θα εμβαθύνει τη Δημοκρατία και δίνει προστασία στα παιδιά αυτά που μέχρι σήμερα ήταν αόρατα για το Κράτος μας έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προχώρησε σε τρεις παρατηρήσεις:
«Πρώτη πολιτική παρατήρηση είναι ότι σήμερα έχουμε ένα τεράστιο κεκτημένο για την Βουλή μας ότι τα μεγάλα κόμματα συμφωνούν στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου και δεν χρειάζονται οι περιττές μικρότητες για το ποιανού ήταν η πρωτοβουλία. Η ουσία μετράει και συμφωνήσαμε να δώσουμε αυτά τα δικαιώματα, τα οποία αργήσαμε να τα δούμε, αλλά τα είδαμε.
Δεύτερη πολιτική παρατήρηση: Ποτέ δεν σας είδα τόσο αμήχανους, κυρίες και κύριοι του ΚΚΕ. Πρώτη φορά είδα τον κ. Κουτσούμπα τραγικά αμήχανο, γιατί είναι πολύ δύσκολο να είσαι κομμουνιστικό κόμμα και μετά την καταψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης που έχει κάνει να έρχεται σήμερα και να καταψηφίζει και αυτό το νομοσχέδιο και παράλληλα να προσπαθήσει να πείσει το Πανελλήνιο ότι είναι και οπαδός των ομόφυλων ζευγαριών! Δύσκολος ο ρόλος, πολύ δύσκολος.
Τρίτη πολιτική παρατήρηση, είναι πως είμαι ευτυχής για το κόμμα μου, θα το παραδεχθείτε έστω και με πόνο, είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό το φέρνει η Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι καθόλου εύκολο για τη Νέα Δημοκρατία, είναι δύσκολο, γιατί εμείς «ναι» είμαστε ένα κεντροδεξιό κόμμα και «ναι» έχουμε ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα και δεν είναι ντροπή αυτό. Και είναι τιμή του Πρωθυπουργού ότι δεν έβαλε κομματική πειθαρχία, την οποία δεν την επέβαλε για να μην κρυφτούν πίσω από αυτή την κομματική πειθαρχία».

«Είμαι παραδοσιακή»

Η κυρία Μπακογιάννη είπε πως «σήμερα ο καθένας μας έχει την ευθύνη των παράξενων του» και πρόσθεσε πως «εμένα, σήμερα δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση εάν κάποιοι συνάδελφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν το ψηφίσουν και δεν θα σας ψέξω ποτέ για αυτό γιατί το νομοσχέδιο αυτό περνάει έτσι στην κοινωνία».
Η κυρία Μπακογιάννη είπε πως «εγώ είμαι παραδοσιακή. Πιο παραδοσιακή από εμένα πεθαίνεις… παιδιά, εγγόνια, ονειρεύομαι να δω τις εγγόνες μου νύφες όλα αυτά… παρά ταύτα σε όλη μου τη ζωή είχα φίλους ΛΟΑΤΚΙ. Και η δική μου γενιά, έζησε εποχές μαύρες. Έζησε εποχές που φίλοι μας χρειαζόντουσαν την δική μας προστασία για να βγουν έξω, που στιγματιζόσουν στην Κρήτη εάν ήσουν διαφορετικός…».
Και κατέληξε, λέγοντας ότι «αυτό που κάνουμε σήμερα είναι και ένα μήνυμα προς όλους ότι εάν υποφέρει η κοινωνία, υποφέρει από ρατσιστικές αντιλήψεις από ομοφοβία και κακία» σημειώνοντας ότι χθες και σήμερα στη Βουλή «περίσσεψε ο ρατσιστικός λόγος και πραγματικά θα έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία του νόμου για τον ρατσιστικό Νόμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης