Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ δοκιμάζεται σκληρά σήμερα 15/2 με το νομοσχέδιο για ΛΟΑΤΚΙ+ - Χαστούκι από Σαμαρά, οι μισοί στο ΠΑΣΟΚ διαφωνούν

Η ΝΔ δοκιμάζεται σκληρά  σήμερα 15/2 με το νομοσχέδιο για ΛΟΑΤΚΙ+ - Χαστούκι από Σαμαρά, οι μισοί στο ΠΑΣΟΚ διαφωνούν
Η ΝΔ έχει διολισθήσει σε μία αριστερίζουσα ατζέντα και εκπροσωπεί την πολιτική ορθότητα και την woke κουλτούρα στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
H Nέα Δημοκρατία σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2024 θα δοκιμαστεί ως κόμμα διότι για πρώτη φορά μεγάλος αριθμός βουλευτών της θα καταψηφίσουν ή θα απόσχουν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Όμως, θα δοκιμαστεί διότι θα μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς και αυτά που θα πει για το κόμμα θα είναι αλήθειες.
Πικρές, αλλά αλήθειες.
Το κόμμα είναι πλέον κεντρώο, δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή κεντροδεξιά και τις αξίες του ιδρυτή.
Επίσης, στο κόμμα έχουν εισρεύσει στοιχεία από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και άλλες παραφυάδες της Κεντροαριστεράς.
Θα πει ότι η ΝΔ έχει διολισθήσει σε μία αριστερίζουσα ατζέντα (ΛΟΑΤΚΙ, μεταναστευτικό) και ότι εκπροσωπεί την πολιτική ορθότητα και την woke κουλτούρα στην Ελλάδα.
Τέλος, θα υπερασπιστεί την στήριξη στην πυρηνική οικογένεια και τα γονεικά πρότυπα του πατέρα και της μητέρας και θα μιλήσει για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα.
Από εκεί και πέρα ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών της ΝΔ θα ψηφίσει «όχι» και οι περισσότεροι ανήκουν στην σαμαρική ομάδα.
«Όχι» θα ψηφίσει ο Μιλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνία), ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Φώντας Μπαραλιάκος, ο Κώστας Καραγκούνης, η Άννα Καραμανλή.
Την αντίθεση με το νομοσχέδιο εκδήλωσαν ακόμη οκτώ βουλευτές, ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Φωτεινή Αραμπατζή και ο Γιώργος Καρασμάνης.
Μεγάλος είναι ο αριθμός που θα βρεθούν μεταξύ καταψήφισης και αποχής.
Οι περίπου 24 βουλευτές αυτή την κατηγορία είναι οι Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Πασχαλίδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Θάνος Πλεύρης (θα απόσχει), Περικλής Μαντάς, Μάριος Σαλμάς, Άγγελος Συρίγος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρήστος Κέλλας, Μάρκος Καφούρος, Γιάννης Καλλιανός, Κώστας Κατσαφάδος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Κώστας Κεφαλογιάννης, Στέλιος Πέτσας( θα απόσχει σίγουρα), Νότης Μηταράκης, Χρήστος Μπουκώρος, Λάκης Βασιλειάδης, Μάνος Κόνσολας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιάννης Οικονόμου.
Συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 40 με ανώτερο αριθμό το 45 θα είναι αυτοί από ΝΔ που θα καταψηφίσουν ή θα απόσχουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι σίγουροι κατά του νομοσχεδίου και οι προειδοποιήσεις Κασσελάκη

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν τα προβλήματα καθώς δίπλα στους βουλευτές Παύλο Πολάκη, Νίνα Κασιμάτη και Αθηνά Λινού, που φέρονται να εκφράζουν ισχυρούς προβληματισμούς για το σχέδιο νόμου, προστέθηκε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μίλτος Ζαμπάρας.
Υπενθυμίζεται ότι και ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
Το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αριθμητικό, αλλά καθαρά πολιτικό και ιδεολογικό. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, οι χειρισμοί του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, να καταθέσει πρόταση νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια με πολύ πιο προωθημένες θέσεις χωρίς να ενημερώσει τους βουλευτές του και η επιβολή κομματικής πειθαρχίας στη συνέχεια για την ψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου έχουν προκαλέσει εκνευρισμό εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Περιμένουμε να δούμε ακόμα και διαγραφές σε όσους δεν ψηφίσουν καθώς είναι θέμα-ταμπού για Κασσελάκη. Και αν δεν δούμε διαγραφές, θα δούμε σίγουρα ανασχηματισμό στα όργανα.

ΠΑΣΟΚ: Η στάση του κόμματος και οι επιφυλακτικοί

Αν μπορούσαμε να πούμε ένα κόμμα που έχει μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή σε σχέση και με τον αριθμό των βουλευτών του τότε αυτό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ.
Από τους 32 βουλευτές που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ περίπου 12-15 βουλευτές, ειδικά αυτοί της επαρχίας, διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις.
Δηλαδή μιλάμε για ένα ποσοστό 40-45% του κόμματος…
Μεταξύ́ αυτών είναι η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Ευαγγελία Λιακούλη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι βουλευτές Μανόλης Χνάρης, Απόστολος Πάνας, Νάγια Γρηγοράκου, Χριστίνα Σταρακά, Ανδρέας Πουλάς, Τάσος Νικολαΐδης, Κατερίνα Καζάνη, Ελένη Βατσινά, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ιλχάν Αχμέτ, Μπουρχάν Μπαράν και Σταύρος Μιχαϊλίδης.
Το κόμμα θα στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο, όμως, οι βουλευτές του θα τοποθετηθούν κατά συνείδηση, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Όμως, η αλήθεια είναι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αφήνει πικρή γεύση στο ΠΑΣΟΚ από την στιγμή που δεν είναι και δικό του νομοσχέδιο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης