Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνταρακτική παρέμβαση της Μαρίας Καρυστιάνου στην Ευρωβουλή - Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα με ιθύνοντες που δεν αγγίζονται

Συνταρακτική παρέμβαση της Μαρίας Καρυστιάνου στην Ευρωβουλή - Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα με ιθύνοντες που δεν αγγίζονται
«Κατέθεσε αθώος σε ένα έγκλημα που όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο» τόνισε η κ. Καρυστιάνου για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή
Σε μια ηχηρή παρέμβαση προέβη ενώπιον των Ευρωβουλευτών η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 19χρονης Μάρθας που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς έκανε λόγο για κρατικό έγκλημα με ιθύνοντες που «δεν αγγίζονται».
Μάλιστα, η τοποθέτηση της προκάλεσε κύμα συγκίνησης ανάμεσα στους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι μετά το πέρας της ομιλίας της, την καταχειροκροτούσαν παρατεταμένα όρθιοι.
«Ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είμαστε η φωνή των παιδιών μας. Είναι σαν να ακούτε τη φωνή της κόρης μου», τόνισε η κ Καρυστιανού στο άνοιγμα της τοποθέτησής της.
«Στη χώρα σας θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή; Σε εμάς την κοστολόγησαν, όσο ένα εισιτήριο του τρένου. Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν, ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. δεν ήταν αυτή η μοίρα τους, ούτε ήταν “θυσία” όπως χαρακτηρίστηκαν. Ανθρωποθυσίες δε συμβαίνουν το 2024. Θα έδινα τα πάντα για να μην ήμουν εδώ να σας μιλάω», υποστήριξε σε φορτισμένο κλίμα.

Για τον Κώστα Καραμανλή: «Κατέθεσε αθώος σε ένα έγκλημα που όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο»

Θίγοντας τη στάση του πρώην Υπουργού Μεταφορών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, η κ. Καρυστιανού, επεσήμανε πως «κατέθεσε αθώος σε ένα έγκλημα που όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο. Ο πρώην υπουργός γνωρίζει καλά ότι βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον. Τόλμησε να αναφερθεί σε εμάς, λέγοντας ότι ο πόνος μας θα έπρεπε να είναι βουβός, ώστε να ακούγεται μόνο η δική του φωνή. Κ. Καραμανλή, ακούγοντας σας, σκέφτηκα τι λυπηρό οι νομοθέτες δεν μερίμνησαν για ανθρώπους σαν εσάς δεν μπόρεσαν να φανταστούν το μέγεθος της αναξιοπρέπειας για ανθρώπους σαν κι εσάς. Πλέον είστε μια μειοψηφία, εσείς και οι υποστηρικτές σας. Η κοινωνία οραματίζεται τη δικαιοσύνη και την ταφή όσων εκπροσωπείτε».
«Απευθύνομαι σε όλες τις μητέρες και τους γονείς του κόσμου, πιθανότατα πολλοί γνωρίζετε για τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες αλλά δυστυχώς δεν είμαστε θεατές μιας παράστασης, αλλά το ζούμε κανονικά. Πολλά ιδανικά και αρχές γεννήθηκαν μέσα από την ελληνική κοινωνία. Ο κανόνας λέει να βοηθάμε τα κράτη το ένα το άλλο. Αυτά που θα ακουστούν μπορεί να σας φανούν απίστευτα αλλά είναι πραγματικά, πως θα μπορούνε να είναι άλλωστε, κάτι διαφορετικό, είμαστε οι συγγενείς των 57 νεκρών. Δεν ήταν ένα μεγάλο δυστύχημα, αλλά ένα κρατικό έγκλημα, με θέσεις που δεν αγγίζονται» πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου.

«Πραγματογνωμοσύνη σε γραφεία, όχι αυτοψία»

Η κ Καρυστιανού υπογράμμισε πως στην υπόθεση των Τεμπών, η πραγματογνωμοσύνη συντάχθηκε μέσα σε γραφεία, χωρίς να γίνει αυτοψία, ενώ μίλησε για το μπάζωμα του χωραφιού όπου συγκρούστηκαν τα τρένα.
«Η ταχύτερη διαδικασία στην Ελλάδα, βρέθηκαν 620.000 ευρώ κι έγινε το θαύμα. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον Έλληνα εισαγγελέα, όπου μπαίνουν οι περισσότερες υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς. Ακούγαμε από τους υπουργούς τα τελευταία 8 χρόνια να μιλούν για τεράστια κονδύλια που αφορούν την αναβάθμιση του συρμού. Το στηρίξαμε απόλυτα, ακόμη και με τη ζωή μας… Πού να φανταστούμε τον κίνδυνο που διατρέχαμε εμείς για τα παιδιά μας κάθε φορά. Οι μηχανοδηγοί που γνώριζαν, έστελναν υπομνήματα, όχι πως άλλαζε και κάτι. Φανταστείτε να είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοτωθούν. Ακόμη η ανώτατη ποινή φαντάζει άδικη», σημείωσε.
Στην εκδήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη για τη σιδηροδρομική τραγωδία με τίτλο «Τέμπη: Εκτροχιασμός του κράτους δικαίου» παρουσία συγγενών θυμάτων, παρευρέθη και ο Στέφανος Κασσελάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης