Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απείλησε και πάλι με δημοψήφισμα - Μήνυμα Τσίπρα με αποχώρηση... Φλαμπουράρη

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απείλησε και πάλι με δημοψήφισμα - Μήνυμα Τσίπρα με αποχώρηση... Φλαμπουράρη
Απειλές εκ ... Βρυξελλών από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Μήνυμα Τσίπρα μέσω του Αλέκου Φλαμπουράρη
Νέος κύκλος εντάσεων άνοιξε στην σημερινή (14/2) Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη να θέτει εκ νέου ζήτημα κομματικής πειθαρχίας εν όψει της ψήφισης του ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια και πολυάριθμα στελέχη να αντιδρούν, καταλογίζοντάς του αυταρχισμό.
Καθότι βρισκόμενος στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνδέθηκε κάποια στιγμή ηλεκτρονικά με το ανώτατο συλλογικό όργανο και μόλις σε δέκα λεπτά κατάφερε να μετατρέψει τη διαδικασία σε ... Κούγκι.
Κατ' αρχάς προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν βαριές συνέπειες σε όποιον βουλευτή της Κουμουνδούρου καταψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα, απέναντι στην επίσημη γραμμή.

Ένταση και για τη διαδικασία του Συνεδρίου - Απειλεί με δημοψήφισμα ο Κασσελάκης

Στη συζήτηση για την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται στον αέρα τρεις μόλις μέρες πριν το στήσιμο πανελλαδικών καλπών για την εκλογή των νομαρχιακών και των ΟΜ, ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στη θέση του για το υβριδικό μοντέλο και έριξε και πάλι στο τραπέζι το όπλο του δημοψηφίσματος:
«Άμα δεν γίνει δεκτή η εισήγηση μου, θα πάμε σε δημοψήφισμα».
Οι ενστάσεις που υπήρξαν για το αδιάβλητο της διαδικασίας ήταν οι αναμενόμενες από την πλευρά των στελεχών και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες καμία διαβεβαίωση ότι μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω του isyriza ο κ. Κασσελάκης επέμεινε και με το ίδιο ύφος φαίνεται να τους είπε «άμα κάποιος διαφωνεί να σηκωθεί να το πει».
Σε αυτό το σημείο εξερράγη ακόμα και ήπιος -συνήθως- Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος από κοινού με άλλα στελέχη των άλλοτε Προεδρικών, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου, αποχώρησαν.
Το ιστορικό στέλεχος του χώρου, κατά την αποχώρησή του, κατήγγειλε πως «δεν γίνεται συζήτηση με τέτοιους όρους, είναι αυταρχικός αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς».

Η αποχώρηση Φλαμπουράρη αποτελεί έμμεσο μήνυμα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα

Ωστόσο, οι παροικούντες την Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν εξερράγη μονάχα λόγω ... υπερευαίσθητων δημοκρατικών αντανακλαστικών, αλλα διότι απηχεί τον έντονο προβληματισμό του Αλέξη Τσίπρα για τις ενέργειες του νυν προέδρου.
Διόλου τυχαία, ο κ. Φλαμπουράρης θεωρείτο ανέκαθεν ο πολιτικός μέντορας του Αλέξη Τσίπρα και από κοινού με τον Νίκο Παππά συγκρότησαν τον σκληρό πυρήνα της ηγετικής ομάδας του πρώην πρωθυπουργού.
Ως εκ τούτου, η παρουσία του πρώην Υπουργού Επικρατείας στην Πολιτική Γραμματεία θα πρέπει να υπολαμβάνεται ως μια έμμεση προέκταση των απόψεων του Αλέξη Τσίπρα για τα εσωτερικά δρώμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Θα πρέπει να ληφθεί επίσης, υπόψιν ότι τις ανησυχίες του για τις ενέργειες Κασσελάκη αποτύπωνε προ εβδομάδων και ο στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, όταν, με άρθρο του στην Αυγή ασκούσε έντονη κριτική στις διαρροές της Κουμουνδούρου περί προσωπικού δανείου του Κασσελάκη, που θα κάλυπτε τα ανοίγματα και τις μισθοδοσίες του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ήθελαν κάποιοι να δείξουν ποσο καλός είναι ο Κασσελάκης; Ήθελαν να συκοφαντήσουν το "προηγούμενο καθεστώς" και κάποιους ανεπιθύμητους; Ήθελαν απλώς να βγάλουν τα απωθημένα τους;», σημείωνε, τότε ο κ. Καρτερός, εγκαλώντας ευθέως την ηγετική ομάδα Κασσελάκη.
Σε αυτό το πλαίσιο αμφισβήτησης, πρέπει να επισημανθεί και η συμβολική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να απουσιάσει από τη σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην οικία του κ. Κασσελάκη στις Σπέτσες – μια ακόμη απόφαση του νυν προέδρου που προκάλεσε τριβές ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη.

Προκάλεσε πάταγο η «σιωπηλή παρέμβαση» του Κασσελάκη για την Κεντροαριστερά - Ενοχλήθηκε ο Τσίπρας από το άδειασμα στον Τεμπονέρα(;)

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της Κεντροαριστεράς ... βγήκε στον άερα όταν ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε απρόσκλητος το παρών στην εκδήλωση Τεμπονέρα (ΣΥΡΙΖΑ), Αχτσιόγλου (ΝεΑρ) και Χριστοδουλάκη (ΠΑΣΟΚ) για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, που διογρανώθηκε υπό την αιγίδα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Σε μια ηγεμονική κίνηση επικοινωνιακού οίστρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο ερώτημα της εκδήλωσης «απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;» απλά και μόνον με την παρουσία του, χωρίς να αρθρώσει λέξη, καθώς η κίνησή του αυτή θεωρείται πως «έσβησε» ουσιαστικά τις προγραμματισμένες τοποθετήσεις των ομιλητων.
Εισέβαλε στην αίθουσα, υπέδειξε τον ... εαυτό του και έστειλε μήνυμα τόσο σε εξωτερικό (ΠΑΣΟΚ, ΝεΑΡ) όσο κυρίως, στον εσωτερικό του κόμματος, δηλαδή στον επίδοξο δελφίνο Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος αξιώνε μέχρι σήμερα να σηκώσει παντιέρα εσωτερικής αντιπολίτευσης.
Έτσι, η κίνηση Κασσελάκη υπενόησε ότι ουδεμία πρωτοβουλία για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να διεξαχθεί χωρίς εκείνον στο κάδρο και μάλιστα σε περίοπτη θέση του.
Εντούτοις, αυτή η κίνηση προκάλεσε και τον προκάτοχό του, για δύο βασικούς λόγους.
Πρώτον, εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Διονύση Τεμπονέρα, στέλεχος με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολύ καλή επικοινωνία για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ εσχάτως. 
Δεύτερον, η ηγεμονική κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να εκληφθεί και ως απ' αυθείας statement απέναντι στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς ο τελευταίος, λέγεται ότι, σχεδιάζει την συγκρότηση ενωτικής προοδευτικής πρωτοβουλίας όχι (κατ' ανάγκην) μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρακάμπτοντας τον Κασσελάκη και ερχόμενος σε συνεννόηση με τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.
Επομένως, δεν είναι καθόλου άτοπο για τον Αλέξη Τσίπρα να εκτιμά ότι η ολοκληρωτική πολιτική του επαναφορά -με ενωτικό και ... κεντροαριστερό μανδύα- σκοντάφτει πάνω στην παρουσία του διαδόχου του στην Κουμουνδούρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης