Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συναγερμός στο Μαξίμου: Φόβοι ότι η έκρηξη Σαμαρά για ομόφυλα δεν θα είναι ελεγχόμενη και θα κάνει παρανάλωμα του πυρός τη ΝΔ

Συναγερμός στο Μαξίμου: Φόβοι ότι η έκρηξη Σαμαρά για ομόφυλα δεν θα είναι ελεγχόμενη και θα κάνει παρανάλωμα του πυρός τη ΝΔ
Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, αφού ασκούνται εντονότατες πιέσεις στους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ, ώστε να μην καταψηφίσουν αλλά να επιλέξουν την αποχή
Σχετικά Άρθρα
(upd 3) Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη (15/2/2024) το απόγευμα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στον πολιτικό γάμο και ενώ η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με πολλά ανοιχτά μέτωπα, όπως αυτό των αγροτών και των φοιτητών.
Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, αφού ασκούνται εντονότατες πιέσεις στους διαφωνούντες βουλευτές, ώστε να μην καταψηφίσουν αλλά να επιλέξουν την αποχή.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στους διαφωνούντες δίνονται και υποσχέσεις περί αξιοποίησης σε μελλοντικές κυβερνήσεις μετά τις ευρωεκλογές.
Εξάλλου ο πρωθυπουργός  έχει αποδείξει ότι δεν αρέσκεται σε μικρά και ευέλικτα κυβερνητικά σχήματα.

Το νομοσχέδιο βέβαια θα περάσει με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας αλλά το πλήγμα θα είναι μεγάλο για τον πρωθυπουργό εάν ο αριθμός των γαλάζιων αρνητικών ψήφων είναι μεγαλύτερος του 20.
Το ιδεατό σενάριο για την κυβέρνηση θα ήταν μία διαφοροποίηση από τον πρώην πρωθυπουργό αλλά όχι κριτική εφ’ όλης της ύλης.

Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδεχθεί ότι οι πρώην πρωθυπουργοί ανήκουν σε μία ομάδα, που μπορεί να εκφράζει τη γνώμη της χωρίς να περιορίζονται από τα στεγανά της κομματικής πειθαρχίας. 
Βάσει υπολογισμών  του το Μαξίμου εκτιμά πως ο κ. Σαμαράς δεν ελέγχει απόλυτα πάνω από 5 βουλευτές.
Την Τετάρτη (14/2) ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου και η Άννα Καραμανλή έκαναν γνωστό πως θα καταψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. 
Αποχή επιλέγουν Πλεύρης και Πέτσας.
Στον αντίποδα ο Στράτος Σιμόπουλος που δήλωνε αντίθετος αρχικά, έκανε γνωστό πως τελικά θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.


Συνολική κριτική από Σαμαρά

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά θα κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και δεν θα εστιαστεί αποκλειστικά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα ασκήσει μία συνολική και αυστηρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και ιδίως στα εθνικά και τα οικονομικά ζητήματα.
Μάλιστα ο κ. Σαμαράς θα καλέσει τους βουλευτές της ΝΔ σε καταψήφιση του νομοσχεδίου, κάτι που θα κάνει ίδιος.
Το Μαξίμου από την πλευρά του διαμηνύει ότι όσοι βουλευτές συνταχθούν με τον Αντώνη Σαμαρά υιοθετούν και τη συνολική αρνητική στάση του απέναντι στην κυβέρνηση και θα αντιμετωπιστούν αναλόγως.
Επομένως το «Όχι» στο νομοσχέδιο δεν σχετίζεται μόνο με την ισότητα στον πολιτικό γάμο αλλά έχει να κάνει συνολικά με την κυβερνητική πολιτική.
Αυτό το μήνυμα εκπέμπουν στις ομιλίες τους οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που επιλέγουν την οδό της αποχής και όχι εκείνη της καταψήφισης.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένει και ο ίδιος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίες για να δει τις δυνάμεις που θα καταγράψει στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Η κυβέρνηση θυμάται με τρόμο τις εκρήξεις Σαμαρά με μετανάστες – Erdogan

Στην κυβέρνηση, θυμούνται με τρόμο τις ώρες αγωνίας που είχαν περάσει με την αντίδραση Σαμαρά επί της τροπολογίας Καιρίδη για τη λεγόμενη ελληνοποίηση μεταναστών – εργαζομένων.
«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες.
Και είναι τελείως άστοχο ν’ ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών»
, είχε δηλώσει τότε τον Δεκέμβριο 2023 ο πρώην πρωθυπουργός.
Έλεγε σε υψηλούς τόνους ότι η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος και ζητούσε από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία.
Στη ΝΔ δεν ξεχνούν και την έντονη αντίθεση Σαμαρά στον διάλογο με την Τουρκία και τον πρόεδρό της Recep Tayyip Erdogan.
Συνεχώς υποστηρίζει ότι η Τουρκία δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας και δεν έχει νόημα «να συζητάμε μαζί της» ενώ χαρακτηρίζει πειρατή τον Erdogan.
Δεν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει «θετική ατζέντα» καθώς «με τον πειρατή δεν συζητάς», αν προσπαθείς να κατευνάσεις ή να καταπραΰνεις, τότε πρέπει να απαιτείς να αρθούν τα τετελεσμένα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος.

Καυτά ανοιχτά μέτωπα

Το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι το μόνο που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση που είναι αντιμέτωπη με τα ανοιχτά μέτωπα των αγροτικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων.
Οι αγρότες δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, «δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας.
Θα πάμε στα μπλόκα, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα.
Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας στα μπλόκα.
Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης».
Την ίδια ώρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και οι φοιτητές προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ με τις πολυπληθείς διαδηλώσεις να ασκούν μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης