Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ είναι το χρήσιμο, προοδευτικό κόμμα που ανατρέψει την παντοδυναμία Μητσοτάκη

Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ είναι το χρήσιμο, προοδευτικό κόμμα που ανατρέψει την παντοδυναμία Μητσοτάκη
Ο κ. Γλαβίνας ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την ίδρυση «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων» με πολύ αυστηρούς όρους
Σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση στη χώρα μας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, πως βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο που χρειάζεται άμεση ενίσχυση.
«Με το νομοσχέδιο αυτό όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι, ιδίως κάποια ακριτικά πανεπιστήμια, θα μαραζώσουν», υποστήριξε.
Ο κ. Γλαβίνας ξεκαθάρισε πως «το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με πολύ αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις ώστε να μη μπουν ανταγωνιστικά στη σύγκριση με το δημόσιο πανεπιστήμιο και οδηγήσουν τελικά στην υποβάθμισή του» και προσέθεσε: «Έχουμε επιφυλάξεις για τον τρόπο που γίνεται και αυτά που ακούμε γιατί πολύ φοβάμαι -και δεν θέλω να γίνω μάντης κακών- αλλά ούτε η Σορβόννη ούτε το Yale θα έρθουν στην Ελλάδα, αλλά το κυπριακό μοντέλο μέσα από κάποια κερδοσκοπικά funds. Η διαφωνία μας με τον νόμο είναι ξεκάθαρη και αφορά στο ότι επιτρέπει την κερδοσκοπική λειτουργία πανεπιστημίων. Η πρότασή μας είναι το σκανδιναβικό μοντέλο που επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με πολύ αυστηρούς όρους ως προς το κέρδος. Δεν θέλουμε ιδρύματα που θα εμπορεύονται τα πτυχία και δεν θα πραγματοποιούν έρευνα».
Χαρακτήρισε «απόλυτα καταδικαστέα πράξη το γεγονός ότι κάποιοι υπάλληλοι έριξαν τον σέρβερ» όταν ρωτήθηκε για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις ενώ για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών σχολίασε ότι «είναι δικαιολογημένοι οι φόβοι τους ότι όποιος έχει λεφτά μπορεί να σπουδάσει ενώ όποιος δεν έχει τον τρώει η μαρμάγκα».
«Να συνεχίσουν με κινητοποιήσεις στους δρόμους, με συμβολικές πράξεις ώστε να αναδείξουν το πρόβλημά τους και η κοινωνία θα έρθει μαζί τους» είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του για το ζήτημα.
Για τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση των Δ. Τεμπονέρα, Ε. Αχτιόγλου και Μ. Χριστοδουλάκη, ο κ. Γλαβίνας είπε: «Επιβεβαιώθηκαν τα όσα πιστεύαμε. Ότι δηλαδή θα είναι μία συζήτηση, της οποίας και το ερώτημα ήταν λάθος και ο χρόνος. Η παρουσία, άλλωστε, του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει ότι ήταν περισσότερο μια συζήτηση που αφορούσε τα τεκταινόμενα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια συνθήκη γεμάτη αντιφάσεις καθώς μοιάζει να αφορούσε ένα κόμμα που διασπάστηκε πριν λίγο καιρό».
«Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να μένουμε στην παραπολιτική αλλά στην ουσία. Κι αυτή για εμάς είναι ότι φάνηκε ξεκάθαρα πως το ΠΑΣΟΚ είναι το χρήσιμο, προοδευτικό κόμμα που με σοβαρές προτάσεις μπορεί να ανατρέψει την παντοδυναμία της σημερινής κυβέρνησης» , υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει μία ισχυρή δύναμη στον προοδευτικό χώρο, να αυξήσει τις δυνάμεις του με θέσεις και προτάσεις βασισμένες στις διαχρονικές του αξίες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης