Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Σκληρή αντιπαράθεση Σκέρτσου - Φάμελλου στη Βουλή

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Σκληρή αντιπαράθεση Σκέρτσου - Φάμελλου στη Βουλή
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι χωρίς τις ψήφους των άλλων κομμάτων το νομοσχέδιο δεν θα περνούσε
Πολιτική διαμάχη ανάμεσα στον Σωκράτη Φάμελλο και τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο ξέσπασε στο Κοινοβούλιο.
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι χωρίς τις ψήφους των άλλων κομμάτων το νομοσχέδιο δεν θα περνούσε από την Ολομέλεια.

Ο διάλογός τους

«Η ΝΔ δεν έχει την επάρκεια να κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και να ικανοποιήσει βασικά δικαιώματα και τη συνταγματική επιταγή της ισότητας. Ο ψευδεπίγραφος εκσυγχρονισμός τους σταματά στις εξαγγελίες και στα μεγάλα λόγια», τόνισε ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου, προκειμένου «να μην προσβάλουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να αποδείξουμε τα ελλείμματα και τον διχασμό της κυβέρνησης».
Μάλιστα, ο ίδιος προανήγγειλε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.
Απαντώντας ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στους κόλπους της τόσο τον Πάνο Καμμένο παλαιότερα σήμερα τον Παύλο Πολάκη.
«Καμμένος και Πολάκης. Αυτά τα δυο ονόματα θα πω όταν με ρωτάτε για το Κράτος Δικαίου», είπε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν από τα έδρανά τους. Αμηχανία υποκρύπτουν οι φωνές. Οίηση και αλαζονεία», συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος και προσέθεσε ότι η «ΝΔ είναι καθρέφτης της κοινωνίας και δεν κουνάει σε κανέναν το δάχτυλο».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου, λέγοντας ότι όντως εγκάλεσε τους Έλληνες ευρωβουλευτές που συνυπέγραψαν το ψήφισμα, γιατί υπάρχει ρητή αναφορά για εξέταση και αξιολόγηση κοινοτικών πόρων.
«Έχετε δει ποτέ τη ΝΔ να υπογράφει ψηφίσματα για να μην έρθουν στην χώρα μας πόροι;» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης