Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο μπλόκο των αγροτών Βοιωτίας ο Ανδρουλάκης: Προχειρότητα της κυβέρνησης - Τίποτα από αυτά που προτείνει δεν απαντά στην ανασφάλεια

Στο μπλόκο των αγροτών Βοιωτίας ο Ανδρουλάκης: Προχειρότητα της κυβέρνησης - Τίποτα από αυτά που προτείνει δεν απαντά στην ανασφάλεια
«Xωρίς τον πρωτογενή τομέα, χωρίς τους αγρότες, χωρίς τους κτηνοτρόφους, θα μαραζώσει η ελληνική περιφέρεια. Ως ΠΑΣΟΚ, στεκόμαστε πλάι στον αγώνα τους, χωρίς λαϊκισμούς», τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης
Στο μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον βουλευτή του κόμματος στη Βοιωτία, Γιώργο Μουλκιώτη.
Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «το γεγονός ότι σε 10 μόλις ημέρες η Νέα Δημοκρατία άλλαξε την πρότασή της προς τους αγρότες αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία σχεδιάζουν. Τίποτα από όλα αυτά που έχουν προτείνει δεν απαντά στην ανασφάλεια στην οποία έχει βυθιστεί ο αγροτικός κόσμος της χώρας λόγω του κόστους παραγωγής, που αυξήθηκε κατά 25% τα τελευταία χρόνια».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «λόγω της κατάστασης στον ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνει για τις πολύ μεγάλες καταστροφές που οφείλονται στην κλιματική κρίση και του λανθασμένου σχεδιασμού του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, τον προηγούμενο μήνα εκατομμύρια ευρώ δεν μπήκαν στους λογαριασμούς των αγροτών μας από τις άμεσες πληρωμές».
Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο, καθώς, όπως είπε, «χωρίς τον πρωτογενή τομέα, χωρίς τους αγρότες, χωρίς τους κτηνοτρόφους, θα μαραζώσει η ελληνική περιφέρεια. Ως ΠΑΣΟΚ, στεκόμαστε πλάι στον αγώνα τους, χωρίς λαϊκισμούς».
Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρότεινε 7 μέτρα που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα ζητήματα αυτού του στρατηγικού τομέα ανάπτυξης της χώρας, όπως είναι η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «ενα επίσης πολύ σημαντικό μέτρο είναι η προτεραιότητα σε όρους σύνδεσης αγροτών, κτηνοτρόφων, συνεταιρισμών και μεταποιητών με τα μεγάλα πάρκα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για να έχουν σταθερό κόστος παραγωγής τα επόμενα χρόνια. Και, βέβαια, παρεμβάσεις που θα εκσυγχρονίζουν τον ΕΛΓΑ».
«Έχουμε χρέος όλα αυτά να γίνουν πράξη για να είμαστε ανθεκτικοί, ανταγωνιστικοί στις μεγάλες προκλήσεις» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης