Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απόρρητη επιστολή σε Καραμανλή πριν τα Τέμπη: Γνώριζε για τον κίνδυνο δυστυχήματος - Κασσέλακης: Κατάργηση βουλευτικών ασυλιών

Η απόρρητη επιστολή σε Καραμανλή πριν τα Τέμπη: Γνώριζε για τον κίνδυνο δυστυχήματος - Κασσέλακης: Κατάργηση βουλευτικών ασυλιών
Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν είχε ενημερωθεί για τον κίνδυνο μεγάλου δυστυχήματος και αποδίδει το τραγικό γεγονός σε... ανθρώπινο λάθος
Σχετικά Άρθρα
Νέα στοιχεία που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και ειδικά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, όσον αφορά την ευθύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς, τον Φεβρουάριο του 2023, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Τη στιγμή που οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής είναι σε εξέλιξη, ενώ χθες (13/2/2024) κατέθεσε και ο κ. Καραμανλής (ο οποίος απέδωσε σε αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος το δυστύχημα και υποστήριξε ότι κανείς δεν τον είχε ενημερώσει για τον κίνδυνο), η εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκαλύπτει μια απόρρητη επιστολή που προειδοποιούσε τον τότε υπουργό Υποδομών για τον κίνδυνο δυστυχήματος. Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, ο κ. Καραμανλής φαίνεται να αγνόησε την επιστολή...

Οι αποκαλύψεις

Πιο αναλυτικά, το εμπιστευτικό έγγραφο, αποκαλύπτει ότι από το 2021 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, είχε προειδοποιήσει σε δραματικούς τόνους τον Κώστα Καραμανλή ότι είναι «ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας». Πρόκειται για μια επιστολή που «προβλέπει επακριβώς ό,τι συνέβη στα Τέμπη λίγους μήνες μετά: "Τα προβλήματα οδηγούν σε μονοδρομήσεις γραμμών, καθιστώντας περισσότερο πιθανά τα ανθρώπινα λάθη με απρόβλεπτες συνέπειες"». Στην ίδια επιστολή υπάρχει αναφορά σε «σύγκρουση τρένου με όχημα του ΟΣΕ τον Αύγουστο του 2021, λέγοντας: "Οι συνέπειες ενός τέτοιου συμβάντος θα ήταν ανυπολόγιστες, αν η σύγκρουση γινόταν με αμαξοστοιχία Intercity"».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά την αποστολή του εμπιστευτικού εγγράφου και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου του 2021.

Κατάργηση βουλευτικών ασυλιών «υπόσχεται» ο Κασσελάκης

Για την κατάργηση όλων των βουλευτικών ασυλιών δεσμεύεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τις αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
«Αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καταργήσω όλες τις βουλευτικές ασυλίες - όλα τα βουλευτικά προνόμια» επισημαίνει ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα social media με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία».
«Η Βουλή δε θα εκθρέψει άλλον Κώστα Αχ. Καραμανλή» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Kasselakis_1.JPG

Η κατάθεση Καρανανλή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

Στη λογική του ανθρώπινου λάθους για την τραγωδία στα Τέμπη, επέμεινε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, αποποιούμενος κάθε ευθύνη, κατά την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη.
«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να με κάνει να ωραιοποιήσω την πραγματικότητα. Αλλά δεν πρόκειται να αφήσω να αιωρούνται αναπάντητες, απόψεις ανυπόστατες» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα τροφοδοτήσει μία στείρα πολιτική, ή ακόμα χειρότερα μικροκομματική αντιπαράθεση, πάνω από ένα τέτοιο θέμα. «Είμαι εδώ, από την πρώτη στιγμή. Δεν κρύφτηκα. Δεν έπαιξα θέατρο. Και ούτε σκοπεύω να το κάνω τώρα”, τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Ναι, λοιπόν στην αλήθεια και όχι στην πολιτική καπηλεία».
Σημείωσε επίσης ότι: «Η απάνθρωπη εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου δεν μπορεί να έχει θέση μέσα σε αυτήν την αίθουσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης