Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για αγρότες: Αναμένουμε με σεβασμό τις αποφάσεις τους - Δίκαιη η λύση για το ρεύμα

Μαρινάκης για αγρότες: Αναμένουμε με σεβασμό τις αποφάσεις τους - Δίκαιη η λύση για το ρεύμα
Για το επίδομα Πάσχα ο Π. Μαρινάκης ανέφερε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση»
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση αναμένει με σεβασμό τις αποφάσεις των αγροτών, «δεν θα εμπλακούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε πει όμως ότι η ελεύθερη διέλευση των πολιτών είναι απόλυτο καθήκον. Δεν θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, προχωρώντας ππαράλληλα σε τρεις επισημάνσεις για το χθεσινή ραντεβού στο Μαξίμου.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή τη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, ανέφερε αρχικά πως «έγινε ένας πολιτισμένος διάλογος με ουσία και επιχειρήματα». Δεύτερον, όπως είπε, «τους κατέθεσε μια πρόταση συνολική που δεν έχει την λογική του μαξιμαλισμού και του να πάρουμε λεφτά, αλλά είναι η πιο ουσιαστική και δίκαιή πρόταση για το ρεύμα» και τρίτον «έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Κατάλαβαν ότι σε επίπεδα φορολόγησης η κυβέρνηση πήγε στα κατώτερα δυνατά επιτρεπόμενα όρια το ΦΠΑ, 6% σε λιπάσματα, ζωοτροφές, 13% από 23% στα μηχανήματα. Δεν επιτρέπεται να πάμε κάτω από αυτό».
Μάλιστα, για το φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 10 χρόνια που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «ήταν μια δίκαιη λύση».

Για Κασσελάκη και Κόκκαλη

Με αφορμή την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην εκδήλωση για την κεντροαριστερά, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι πρόκειται για διαδικασίες ενός άλλου πολιτικού χώρου.
«Τις σεβόμαστε απόλυτα. Σημαντικά τα πρόσωπα, αλλά και πολλές φορές το ίδιο σημαντικές είναι και οι ιδέες» πρόσθεσε και τόνισε ότι «πιο σημαντική είναι η συζήτηση για τις ιδέες και τις θέσεις κι αν κάποιες παρωχημένες απόψεις απέτυχαν».
Σχετικά με το νέο κόμμα που ίδρυσε ο Πέτρος Κόκκαλης, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «είναι σημαντικό όσοι πιστεύουν ότι έχουν κάτι να πουν να εκφράζονται από ένα σχηματισμό, εφόσον δεν εκφράζονται από κάποιον άλλο. Η πολυδιάσπαση είναι κάτι που απασχολεί έναν άλλο πολιτικό χώρο».

Επίδομα Πάσχα

Για το επίδομα Πάσχα ξεκαθάρισε πως «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».

Για ΕΚΠΑ

Για το σαμποτάζ στο ΕΚΠΑ και το αν υπήρξε άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι διατάχθηκε και εφαρμόστηκε άμεσα ο νόμος, ως προς την ΕΔΕ και την αναστολή των καθηκόντων του συγκεκριμένου υπαλλήλου. «Ζητήσαμε το αυτονόητο δημοσίως, να εφαρμοστεί ο νόμος και αν υπάρχει παρακλάδι πρέπει να πάει στη δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης