Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Το κόμμα στο οποίο ήμουν δεν υπάρχει πια - Να ανοίξουμε τη συζήτηση με τον προοδευτικό κόσμο

Τζανακόπουλος: Το κόμμα στο οποίο ήμουν δεν υπάρχει πια - Να ανοίξουμε τη συζήτηση με τον προοδευτικό κόσμο
«Σε σχέση με την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθανόμαστε δικαιωμένοι από το πρώτο δευτερόλεπτο»
Σχετικά Άρθρα
«Υπάρχει ένα κενό πολιτικής εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη στη Ναυτεμπορική.
Σημείωσε πως «αυτή την στιγμή ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκφράσει αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις και ενδεχομένως ακόμα περισσότερο δεν μπορεί να τις εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την απίστευτα αντιφατική πολιτική».
Ειδικότερα, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το κόμμα στο οποίο ήμουν έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει πια».
Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «αυτό ακριβώς το κενό πολιτικής εκπροσώπησης εξηγεί το ενδιαφέρον γύρω από αυτή την εκδήλωση, το ερώτημα που εμείς θέλουμε να απαντηθεί είναι το με ποια πολιτική, με ποιες στρατηγικές, με ποιο πολιτικό ορίζοντα μπορεί να δοθεί η δυνατότητα σε αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να εκφραστούν πολιτικά».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «η συζήτηση δεν αφορά, τουλάχιστον από την δική μας μεριά συνεργασίες ή συγκολλήσεις κορυφής, μιλάμε για πολιτική που θα εκφράσει πολιτικές δυνάμεις». «Θέλουμε να ανοίξουμε μια συζήτηση με τον προοδευτικό κόσμο και που αφορά κοινωνικές δυνάμεις», υπογραμμίζει.
Ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει «σε μια κεντρώα μετατόπιση στα όρια της μετάλλαξης». Τέλος ο Βουλευτής της Νέας Αριστεράς τόνισε πως «σε σχέση με την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αισθανόμαστε δικαιωμένοι από το πρώτο δευτερόλεπτο, δεν περιμέναμε κανένα πολιτικό αποτέλεσμα, καμία μέτρηση, καμία δημοσκόπηση, κανένα μελλοντικό γεγονός για να μας δικαιώσει, γιατί ήταν θέμα συνείδησης». «Η εκτίμηση μου είναι ότι μας δικαιώνουν για την ίδρυση της Νέας Αριστεράς οι πολιτικές τοποθετήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων», συμπλήρωσε ο βουλευτής. «Πώς θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε όλα όσα λέει ο σημερινός Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτάται καταλήγοντας πως «ο στόχος μας για τις Ευρωεκλογές είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης