Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζάκρη - Εξεταστική για Τέμπη: Ο κ. Καραμανλής χάρισε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την υποχρέωση επενδύσεων 567 εκατ. ευρώ

Τζάκρη - Εξεταστική για Τέμπη: Ο κ. Καραμανλής χάρισε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την υποχρέωση επενδύσεων 567 εκατ. ευρώ
Όπως είπε στη δήλωσή της η κα Τζάκρη, "στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το Νοέμβριο του 2019 ο κ. Καραμανλής με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η τελευταία ανέλαβε την υποχρέωση πραγματοποίησης επενδύσεων, ύψους 645 εκατ. για τις άγονες γραμμές
Ο κ. Καραμανλής χάρισε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την υποχρέωση πραγματοποίησης επενδύσεων ύψους 567 εκατ. ευρώ, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Τζάκρη, με αφορμή την κατάθεση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην εξεταστική επιτροπή για τη "διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών".
Όπως είπε στη δήλωσή της η κα Τζάκρη, "στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το Νοέμβριο του 2019 ο κ. Καραμανλής με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η τελευταία ανέλαβε την υποχρέωση πραγματοποίησης επενδύσεων, ύψους 645 εκατ. για τις άγονες γραμμές.
Η ίδια υποχρέωση συμπεριλαμβάνεται και στο προσχέδιο σύμβασης, υπογεγραμμένη από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και κατατίθεται την 1 Δεκεμβρίου 2020, μετά από ένα χρόνο διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Μεταφορών - και την παίρνει ο κ. Καραμανλής.
Όμως "στην τελική σύμβαση που υπεγράφη τελικά την 14η Απριλίου του 2022, το σύνολο των υποχρεώσεων για την πραγματοποίηση των επενδύσεων από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περιορίζονται μόλις σε 87 εκατομμύρια" σημείωσε η κα Τζέκρη και υπογράμμισε: "Δηλαδή ο κύριος Καραμανλής χάρισε, με έγγραφο που κατέθεσα προηγούμενα στην εξεταστική επιτροπή, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την υποχρέωση πραγματοποίησης επενδύσεων ύψους 567 εκατ. ευρώ.
Και μάλιστα στην τελική σύμβαση απαλείφεται και η υποχρέωση από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, να φέρει σε πέρας το έργο της τηλεδιοίκησης και της σηματοδότησης, ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες, αν υπήρχαν, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης