Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρουσία έκπληξη Κασσελάκη απέναντι σε Τεμπονέρα, ΠΑΣΟΚ, Αχτσιόγλου - «Εισέβαλε» σε εκδήλωση για την Κεντροαριστερά

Παρουσία έκπληξη Κασσελάκη απέναντι σε Τεμπονέρα, ΠΑΣΟΚ, Αχτσιόγλου - «Εισέβαλε» σε εκδήλωση για την Κεντροαριστερά
Για πρώτη φορά μετά τη διάσπαση του κόμματος, σε εκδήλωση με τους πρώην συντρόφους του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση για την Κεντροαριστερά με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», με ομιλητές τους Δ. Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.
Ως απάντηση στην ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον του χώρου, ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, προέβη σε τακτικό ελιγμό, και τελικά έκανε την έκπληξη, «εισβάλλοντας» στην εκδήλωση που διοργανώνεται μεταξύ άλλων και από τους πρώην συντρόφους του.

4_153.JPG

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μπήκε στον χώρο την ώρα της ομιλίας της κα. Αχτσιόγλου, αποδοκιμάστηκε από μια μερίδα παρευρισκόμενων.
Ωστόσο, γρήγορα τον καλωσόρισαν απ’ το μικρόφωνο τόσο ο συντονιστής Δημήτρης Τερζής όσο και η άλλοτε συνυποψήφιά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
Μάλιστα, θα του δοθεί χρόνος και για ένα σύντομο σχόλιο, στο πλαίσιο του χαιρετισμού που θα απευθύνει στο κοινό. 
Με αυτή την κίνηση ο κ. Κασσελάκης επιδιώκει να στείλει μήνυμα τόσο στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και στη Νε.Αρ. των Ηλιόπουλου- Χαρίτση, τονίζοντας ότι ουσιαστικά διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ευρύτερο χώρο.
Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της Κουμουδούρου στέλνει έτσι κι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του, και δη τον Διονύση Τεμπονέρα, υποστηρίζοντας με συμβολικό τρόπο ότι καμία τακτική συμμαχιών δεν μπορεί να ξεδιπλωθεί χωρίς να περάσει από την έγκριση του ίδιου.
Η εκδήλωση που είχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση κατά τις τελευταίες εβδομάδες στις ηγετικές ομάδες τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται στο θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου, επί της Πατησίων και διοργανώνεται από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ηχηρό «παρών» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

5_119.JPG

Aπό τον ΣΥΡΙΖΑ παρευρίσκονται τα εξής στελέχη: Αντώνης Κοτσακάς, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεμιστοκλής Μαμουλίδης, Σπύρος Δανέλλης, Γ. Ιωακειμίδης, από τη Νέα Αριστερά ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δ. Βίτσας, από το ΠΑΣΟΚ οι Γ. Μπουλμπασάκος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουσελάς, η τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άννα Παπαδοπούλου, η Μαριέττα Αντωνοπούλου, ο υποψήφιος βουλευτής Πάνος Τρυφιάτης, οι συνδικαλιστές Ασπιώτης και Λεβέντης (πρ. ΟΣΕ), ο πρώην βουλευτής Παν. Καρκατσούλης, ο Τάσος Δαρσινός, η Έφη Παγκάλου, ο Γιάννης Σγουρός, ο Γ. Σιακαντάρης κ.ά.

«Ελπίδα και όραμα στον προοδευτικό κόσμο»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, κατά την άφιξή του στην εκδήλωση, ανέφερε σε συντάκτες έξω από το θέατρο ΑΛΦΑ: «Πρέπει να θέσουμε το πραγματικό ερώτημα ''απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;''. Είμαστε εδώ για να δώσουμε όραμα και ελπίδα στον προοδευτικό κόσμο. Η Αριστερά έχει μακρά ιστορία όχι μόνο διασπάσεων αλλά και μεγάλων συνθέσεων».
«Δέχτηκα την πρόσκληση της Εφημερίδας των Συντακτών για μία πολύ ενδοαφέρουσα συζήτηση που αφορά ένα θέμα που απασχολεί τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας το αν μπορεί να υπάρξει απάντηση στην πολιτική της Δεξιάς» τόνισε από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου.
Ενώ, φτάνοντας στην εκδήλωση ο Μανώλη Χριστοδουλάκης υπογράμμισε πως  «προσερχόμαστε με τηνν αυτοπεποίθηση των ιδεών μας, τη δύναμη των ιδεών του ΠΑΣΟΚ. Δεν συζητάμε για πρόσωπα, συζητάμε για πολιτικές που μπορούν να δώσουν λύσεις»

Σε ενωτική κατεύθυνση ο Τεμπονέρας - «Επιφυλακτικές» τοποθετήσεις από Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη

1_561.JPG

Τεμπονέρας προς Κασσελάκη: «Πρόεδρε αποδεικνύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να λείπει από τη συζήτηση»

Πρόεδρε καλησπέρα, με την παρουσία σου αποδεικνύεις πως δεν μπορεί να γίνεται μια συζήτηση που να αφορά τον προοδευτικό χώρο και να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ότι αυτή η συζήτηση δεν αφορά μόνο πρόσωπα αλλά κόμματα.
Η συζήτηση αυτή αφουγκράζεται την αγωνία της προοδευτικής βάσης.
Μοναδικό μας μέλημα είναι το πώς θα στηρίξουμε και θα δυναμώσουμε τον προοδευτικό χώρο.
Η ανάγκη για μια ρεαλιστική διέξοδο επείγει περισσότερο από ποτέ.
Το ερώτημα είναι απέναντι στο Μητσοτάκης ποιος δεν μετατρέπει το ερώτημα σε μια προσωποκεντρική αντιπαράθεση.
Κάθε άλλο ο μεσσιανισμός στη συγκυρία αλλά και ο αλληλοσπαραγαμός του δημοκρατικού κόσμου δεν βοηθά σε μια στρατηγική εξόδου
Το ορθό ερώτημα δεν είναι ποιος αλλά πώς απέναντι σε αυτό το αντιλαϊκό πολιτικό σύστημα είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα πλατύ μέτωπο δημοκρατίας με τη συμμετοχή των φορέων και των κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο διατηρώντας την πολιτική τους αυτοτέλεια και φυσιογνωμία.
Χαίρομαι που βλέπω πολλούς εκπροσώπους κοινωνικών φορέων
Χρειαζόμαστε πρόσθεση, σύνθεση και υπέρβαση του χθες.

2_402.JPG

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες ανασύνταξης χωρίς ίχνος μικροκομματικής ιδιοτέλειας
Μακριά από εμάς κάθε πρόθεση υπονόμευσης.
Τα κόμματα του προοδευτικού χώρου είναι υποχρεωμένα άμεσα να προχωρήσουν σε συμπράξεις, και αναφέρθηκε στο αγροτικό κίνημα και τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια.
Ο μόνος που φοβάται τον σημερινό διάλογο είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Δεν θα αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή στους φασίστες
Θα γίνουμε ένα παλλαϊκό ποτάμι, ένα μέτωπο δημοκρατίας που θα δώσει ανάσα και διέξοδο στην ελληνική κοινωνία.

Χριστοδουλάκης: «Απέναντι στην πολιτική της ΝΔ οφείλουμε να προτάξουμε θέσεις και ιδέες»

Να έχουμε το θάρρος να βγούμε μπροστά για αυτά που συμφωνούμε.
Αλλά δεν μιλάμε για συνενώσεις κομμάτων και συνεννοήσεις σε κλειστούς διαδρόμους, όπως είπε και ο Ν. Ανδρουλάκης.
Το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι το πώς θα ανακαλύψουμε μεσσίες μέσα από μια στρατηγική προσωποκεντρική, αλλά το πώς θα βάλουμε την πολιτική και τις ιδέες μας στο επίκεντρο και το προσκήνιο. Και πρέπει να τις υπερασπιστούμε με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.
Απέναντι στην πολιτική της ΝΔ οφείλουμε να προτάξουμε θέσεις, ιδέες, ιστορία, αρχές και εγώ θεωρώ πως μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να διαμορφώσει σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Για τις υποκλοπές

Το ΠΑΣΟΚ εξαντλεί όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για να χυθεί άπλετο φως
Πολλές φορές, όχι με δική μας ευθύνη, είδαμε μια προσπάθεια μικροπολιτικής εργαλειοποίησης.
Επειδή θεωρώ ότι η ανάγκη για τις συζητήσεις που αφορούν πολιτικές συγκλίσεις όπως κοινοβουλευτικά υπερβαίνει την οποιαδήποτε μικροπολιτική και στο θέμα των υποκλοπών, απαξίωσης των θεσμών και μεγάλα θέματα όπως η υγεία, η εργασία, οφείλουμε να αφήσουμε αυτή την εργαλειοποίηση στην άκρη και να επιδιώξουμε συγκλίσεις.
Νομίζω ο δρόμος από τώρα και στο εξής και ιδίως μετά τις ευρωεκλογές θα είναι γεμάτος τέτοιες πρωτοβουλίες.

3_251.JPG

Αχτσιόγλου: «Εδώ δεν κάνουμε μια πρόβα συνεργασίας, αλλά ξεκινάμε μια συνεννόηση με ανοιχτές τις πόρτες»

Εδώ δεν κάνουμε μια πρόβα συνεργασίας
Αλλά συζητούμε ένα ζήτημα που ανοίγει ο κόσμος με επίφαση
Βάζουμε ως προτεραιότητα να συνεννοηθούμε για ποια κοινωνικά στρώματα υπάρχουμε και θέλουμε να εκφράζουμε. Και αυτό προϋποθέτει επιλογές.
Προφανώς όταν αναμετράσαι με την εξουσία, κάνεις και λάθη
Η κυβερνητική εμπειρία είναι σημαντική και δίνει μια αναμέτρηση με την καθημερινότητα, τι σημαίνει να παράγεις πολιτική.
Προφανώς υπάρχουν πράγματα που μας χωρίζουν, αλλά άκουσα και πράγματα που μας ενώνουν
Άκουσα απ' τον Διονύση το ζήτημα της κοινωνικής συμμαχίας και έφερε το παράδειγμα τω αγροτικών κινητοποιήσεων και έβαλε και το θέμα του χρόνου
Και απ' την πλευρά του Μανώλη άκουσα πράγματα για συγκλίσεις, για την οικονομία την εργασία αλλά και ότι δεν μπορεί το μπλοκ από εδώ να οργανωθεί μόνο με ένα αντί, αλλά να συγκροτηθεί και ταυτοτικά
Είδα πολλά περιθώρια στη συνέχιση αυτής της επικοινωνίας και διαλόγου, και είναι πολύ σημαντικό που ξεκίνησε με ανοιχτές τις πόρτες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης