Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης για αγρότες: Εξαιρετικά θετική πρόταση στο κομμάτι της ενέργειας θα κάνει ο Μητσοτάκης

Βορίδης για αγρότες: Εξαιρετικά θετική πρόταση στο κομμάτι της ενέργειας θα κάνει ο Μητσοτάκης
«Τα 83 εκατ. ευρώ της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο δεν ήταν εγγεγραμμένα στον Προϋπολογισμό, να το λάβουμε υπόψη αυτό» και αναζητείται τρόπος να γίνει προκαταβολικά μέρος της επιστροφής του φόρου, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των καλλιεργητών, σύμφωνα με τον Μ. Βορίδη
Σχετικά Άρθρα
Ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης θα κάνει μια «πρόταση εξαιρετικά θετική στο κομμάτι της ενέργειας στους αγρότες», αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης, με φόντο το αυριανό ραντεβού στο Μαξίμου.
Ο κ. Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως «οι αγρότες ξέρουν ότι η κυβέρνηση τους στηρίζει και θα συνεχίσει να τους στηρίζει και πράγματι κι εκείνοι στήριξαν την κυβέρνηση», αλλά και πως «δεν διαφωνεί κανείς στην ουσία ότι χρειάζεται στήριξη ο πρωτογενής τομέας, αλλά τα δημοσιονομικά πλαίσια είναι δεδομένα και πιεσμένα».
Πρόσθεσε ότι «τα 83 εκατ. ευρώ της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο δεν ήταν εγγεγραμμένα στον Προϋπολογισμό, να το λάβουμε υπόψη αυτό» και αναζητείται τρόπος να γίνει προκαταβολικά μέρος της επιστροφής του φόρου, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των καλλιεργητών.
Όπως είπε, «ενδεχομένως μπορούν να γίνουν πράγματα, ώστε να διευκολύνουμε το ταμειακό κομμάτι. Δηλαδή να μην περιμένουν να τα πάρουν στο τέλος του χρόνου».
Συμπερασματικώς, «μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, αλλά τα δημοσιονομικά πλαίσια είναι δεδομένα και πιεσμένα. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα υπάρξει μια πρόταση εξαιρετικά θετική στο θέμα του κόστους ενέργειας».
Σημείωσε δε, πως «οι αγρότες ζητούν μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, που έχει ήδη γίνει από το 13% στο 6%, χωρίς να αποτελέσει αντικείμενο αγροτικών κινητοποιήσεων».
Αναφορικά με το αίτημα των αγροτών για αναπροσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι «έχει αλλάξει η κατανομή του ποσού από την ΚΑΠ, δεν έχει αλλάξει το ποσό που αναλογεί στην χώρα μας. Προσέξτε, οι Πράσινοι, οι Αριστεροί και οι Σοσιαλιστές πίεζαν στην Ευρωβουλή για να υπάρχει πιο αυστηρό πλαίσιο περιβαλλοντικής προσαρμογής», προσθέτοντας ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να έχουμε κοινή στάση για την αναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ».

Για γάμο ομόφυλων

Κληθείς να σχολιάσει τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Βορίδης - που θα απέχει από την ψηφοφορία - τόνισε ότι «οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν και να πουν την άποψη τους. Δεν είναι κανείς αφελής στην Κυβέρνηση, ούτε ο Πρωθυπουργός που στηρίζει την ρύθμιση, ο οποίος ξέρει ότι και η Εκκλησία έχει διαφορετική γνώμη και μερίδα της κοινωνίας».
Σχετικά με τις δηλώσεις και απόψεις περί αντισυνταγματικότητας της προωθούμενης ρύθμισης, ανέφερε ότι «ο Βορίδης είπε την άποψη του. Υπάρχουν δύο όργανα για την αντισυνταγματικότητα: η Βουλή και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αν εγερθούν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, εκεί θα κριθούν. Η γνώμη μου, είναι γνώμη μου».
Με αφορμή τις φράσεις που αντήλλαξαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο δήμαρχος Βόλου, είπε πως «άκουσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά με τον συγκεκριμένο τρόπο - και είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, απάντησε ο δήμαρχος με τον γνωστό χειρότερο τρόπο. Αλλά, ας έχουμε επίγνωση, στις θέσεις που βρισκόμαστε όλοι όσοι εκφέρουμε δημόσιο λόγο, ότι δεν μιλάμε με ένα φίλο μας. Όταν είσαι σε δημόσιο χώρο και έχεις και τις κάμερες, δεν είσαι με τον ξάδελφό σου [...] είσαι δημόσιο πρόσωπο, είσαι ο τέταρτος θεσμικός παράγων, δεν μιλάς έτσι».
«Δεν είμαι θιασώτης του ξύλινου λόγου, θεωρώ ότι πρέπει να μιλάνε και πιο ανθρώπινα οι πολιτικοί [...] αλλά όμως από τον ξύλινο λόγο μέχρι να λέμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι, αυτό είναι μια μεγάλη απόσταση», συμπλήρωσε.

Για το τραγούδι  Π. Βλάχου και Γεωργιάδη

Κληθείς να σχολιάσει το τραγούδι του Πάνου Βλάχου με τη αναφορά κατά του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη και του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Άδωνις (Γεωργιάδης) έχει υπερβολική αντίδραση εδώ» και εν τέλει, «καλό είναι σε αυτή την ωραία δημοκρατική κοινωνία, στην οποία ζούμε, να είμαστε μετρημένοι και συγκρατημένοι».

Για ευρωεκλογές

Περαιτέρω, σε ερώτηση για το αν υπάρχει εκλογικός στόχος για τη ΝΔ στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε ότι «στις Ευρωεκλογές θα κοιτάξουμε ουσιαστικά αν προκύπτει αναδιάταξη και αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, αυτό έχει σημασία».
«Το βράδυ των ευρωεκλογών θα κοιτάμε λίγο και το ποσοστό, αλλά το σημαντικό είναι αν προκύπτει κάποιου είδους αλλαγή του πολιτικού σκηνικού [...] αν θα συζητήσουμε κάποιου είδους πολιτική αναδιάταξη ή όχι. Αυτό, για μένα, είναι το κρίσιμο στις ευρωεκλογές», όπως είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης