Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρχεται μεγάλος ανασχηματισμός μετά τις ευρωεκλογές λόγω αρρυθμιών και σοβαρής καθίζησης των ποσοστών της ΝΔ

Έρχεται μεγάλος ανασχηματισμός μετά τις ευρωεκλογές λόγω αρρυθμιών και σοβαρής καθίζησης των ποσοστών της ΝΔ
Τον Λευτέρη Αυγενάκη θα τον αλλάξει διότι εδώ και καιρό υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το πρόσωπό του
Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη όπου αγρότες κυνηγούσαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό Σταύρο Κελέτση λειτουργούν ως επιταχυντές της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά τις ευρωεκλογές με σίγουρη την αλλαγή και των δύο κυβερνητικών στελεχών.

Υπάρχει θέμα με τον Αυγενάκη

Τον Λευτέρη Αυγενάκη θα τον αλλάξει διότι εδώ και καιρό υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το πρόσωπό του καθώς όπως έχει χειριστεί τα αγροτικά θέματα έχει δημιουργήσει έριδες μεταξύ αυτού και αρκετών αγροτοσυνδικαλιστών, μη μεταφέροντας τη ακριβή εικόνα στο Μαξίμου.
Επίσης, η συμπεριφορά του ως κυβερνητικό στέλεχος έχει ενοχλήσει.
Πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές έλεγε σε αγρότες της Θεσσαλίας (μετά τις καταστροφικές πλημμύρες) ότι αν δεν βγει ο Αγοραστός δεν θα πάρετε αποζημιώσεις ενώ και τώρα, όταν οι αγρότες άρχισαν να κάνουν κάποιες κινητοποιήσεις τους είπες «ως εδώ» θεωρώντας ότι τα αιτήματά τους είναι παράλογα.
Βέβαια, αυτή την άποψη δεν την έχει το Μαξίμου, το οποίο ήδη έχει ικανοποιήσει κάποια και προσπαθεί στην συνάντηση της Τρίτης να βρει μία χρυσή τομή.

Αλλαγές σε πολλούς υφυπουργούς

Τον Σταύρο Κελέτση, επίσης, το Μαξίμου μετά τις ευρωεκλογές θα τον αλλάξει καθώς έχει ενοχλήσει πολύ (όπως και άλλοι) που δημοσιοποίησε την διαφοροποίησή του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και μαζί με αυτόν, θα έχουν τύχη και άλλοι υφυπουργοί ασχέτως τι θα κάνουν στην ψηφοφορία την Πέμπτη.

Ο ρόλος Βορίδη

Με αυτές τις αλλαγές ο Πρωθυπουργός θέλει να κλείσει το μέτωπο των αγροτών ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον τις συνομιλίες μαζί τους τίς έχει αναλάβει ο Μάκης Βορίδης, πρώτον γιατί έχει θητεύσει παλαιότερα στο υπουργείο Αγροτικής Α νάπτυξης και έχει λάβει από τον πρωθυπουργό την εντολή να μιλάει εξ ονόματος του Μαξίμου με ανώτερους αγροτοσυνδικαλιστές ώστε να κλείσει το μέτωπο όσο πιο αναίμακτα γίνεται.

H ακρίβεια παραμένει, συζητούνται μέτρα και αλλαγές προσώπων

Στο μέτωπο της Παιδείας, η αλήθεια είναι ότι το μπάχαλο που προσπαθούν να δημιουργήσουν μειοψηφίες στις καταλήψεις των πανεπιστημίων εξυπηρετεί την κυβέρνηση και τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. Όπως την εξυπηρετεί και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αναποφάσιστο (όπως και με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αρχικά).
Εκεί όμως που θα χρειαστεί αλλαγές είναι στο μέτωπο της ακρίβειας. Το μέτωπο παραμένει και στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν να βρουν αποδιοπομπαίο τράγο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουν τον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος έχει το ατού ότι είναι από την Θεσσαλία και τον κρατούν και για λόγους ισορροπίας αλλά ενδεχομένως να δούμε μία προσθήκη ενός υφυπουργού με αποκλειστικές αρμοδιότητες στην μείωσης της ακρίβειας στο ράφι και στους ελέγχους στην αγορά.

Σημερινός υπουργός πάει για κοινοτικός επίτροπος

Ο ανασχηματισμός στις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί και για άλλους λόγους.
Αφενός διότι όπως ακούγεται υψηλόβαθμος υπουργός θα προταθεί για κοινοτικός επίτροπος οπότε η θέση του θα πρέπει να αναπληρωθεί.
Όπως επίσης ακούγεται και για υπουργό αρκετά δημοφιλή στην περιφέρεια που εκλέγεται, να τίθεται στις υπηρεσίες του Πρωθυπουργού για την ευρωβουλή.
Όμως, η κινητήρια δύναμη στην οποία θα στηριχθεί ο ανασχηματισμός είναι ότι η ΝΔ θα υποστεί μία σοβαρή καθίζηση ποσοστών στις ευρωεκλογές και με τις αλλαγές ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει στους πολίτες ότι «πήρα το μήνυμα των πολιτών και προχωράω».

Πρόβλημα στα δεξιά, μεγάλη η συγκέντρωση της Κυριακής

Η ΝΔ πέραν των μετώπων που έχει ανοίξει, βλέπει να απομακρύνονται από δίπλα της αρκετοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι.
Στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κατά της ατζέντας της κυβέρνησης για τα ομόφυλα, μαζεύτηκε πολύς κόσμος ενώ εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ Δημήτρης Νατσιός ο οποίος φαίνεται να έχει κάνει ζημιά στη ΝΔ.
Μετά και τις επιστολές των μητροπολιτών στις ενορίες για το νομοσχέδιο, οι επισκέψεις του σε εκκλησίες έχουν πυκνώσει και όπως μαθαίνουμε καταχειροκροτείται. Από την άλλη στη Βόρεια Ελλάδα, σε ορισμένες περιοχές η Ελληνική Λύση βρίσκεται ακόμα και με διψήφιο αριθμό…
Έχουμε προβλέψει ότι το δεξιό μέτωπο αθροιστικά θα είναι το δεύτερο «κόμμα» στις εκλογές αλλά και στην ευρωβουλή συνολικά για όλη την Ε.Ε..

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης