Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαμάκος (Δήμαρχος Λαρισαίων): Ρεαλιστικές παρεμβάσεις, δράσεις και συνέργειες απαιτούν η ανάπτυξη της περιοχής και οι προκλήσεις

Μαμάκος (Δήμαρχος Λαρισαίων): Ρεαλιστικές παρεμβάσεις, δράσεις και συνέργειες απαιτούν η ανάπτυξη της περιοχής και οι προκλήσεις
O δήμαρχος Λάρισας τόνισε πως είναι ανάγκη για την περιοχή ο σχεδιασμός ενός πλάνου το οποίο θα έχει στον πυρήνα του τη βιωσιμότητα
«Η ανάπτυξη της περιοχής, αντιμετώπιση των προκλήσεων που το μέλλον φέρνει μπροστά μας, απαιτούν συνέργειες, κοινούς σχεδιασμούς, αποτελεσματικές δράσεις και ρεαλιστικές παρεμβάσεις που οδηγούν σε βιώσιμα αποτελέσματα» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που διεξάγεται στη Λάρισα.
Ο κ. Μαμάκος αναφέρθηκε στις «πληγές» που έχει αφήσει ανοιχτές η θεομηνία του προηγούμενου διαστήματος στην περιοχή, τονίζοντας πως σε αυτή την προσπάθεια ανάταξης της Θεσσαλίας δεν πρέπει να υπάρχουν τεχνητοί διαχωρισμοί, ενώ μίλησε παράλληλα για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Λάρισα συνολικά στην ανάπτυξη της χώρας.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της περιοχής, σημειώνοντας πως αυτά είναι η γεωγραφική θέση, η νεανική σύνθεση, ο πρωτογενής τομέας και η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τόνισε πως είναι ανάγκη για την περιοχή ο σχεδιασμός ενός πλάνου το οποίο θα έχει στον πυρήνα του τη βιωσιμότητα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους άξονες πάνω στους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει η ανάπτυξη στην πόλη λέγοντας πως χρειάζεται να υπάρξει ένα υγιές αστικό περιβάλλον, βιώσιμη και λειτουργική κινητικότητα, πράσινη πόλη, επένδυση στην αγροδιατροφή.
«Ο αναπτυξιακός στόχος που περιλαμβάνει την αγροδιατροφή σε συνδυασμό με την ατζέντα που προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων συντείνουν στην εδραίωση μιας νέας ταυτότητας για τη Λάρισα.
Η Λάρισα ως μια σύγχρονη πράσινη και ανθρωποκεντρική πόλη που φροντίζει τους κατοίκους της με προτεραιότητες τη διατροφή και την πρόοδο στην ζωή» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης