Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Είμαι 100% με τον αγροτικό κόσμο – Θέμα νοσοκομείου και κλινικής τα απογευματινά χειρουργεία

Γεωργιάδης: Είμαι 100% με τον αγροτικό κόσμο – Θέμα νοσοκομείου και κλινικής τα απογευματινά χειρουργεία
"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της χώρας να έχει αγροτική παραγωγή", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Είμαι 100% με τον αγροτικό κόσμο. Τους αγαπώ και τους σέβομαι. Ο τρόπος των κινητοποιήσεων των αγροτών δείχνει ενσυναίσθηση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και σε θέματα της αρμοδιότητάς του.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο mega για τους αγρότες είπε χαρακτηριστικά πως «προσωπικά μου είναι αδύνατο να αντιδικήσω με τους αγρότες. Είμαι πολύ περήφανος γιατί ως υπουργός Εργασίας πέρασα 2 πολύ σημαντικά μέτρα για τους αγρότες. Την επέκταση του επιδόματος μητρότητας στους 9 μήνες στις αγρότισσες και την αύξηση των ορίων χρεών στο ΕΦΚΑ μέσω του ΟΓΑ από τις 6 στις 10.000 ευρώ. Εμπράκτως έχω πει ως υπουργός ότι σέβομαι τον αγροτικό κόσμο. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τα μέτρα, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της χώρας να έχει αγροτική παραγωγή».

Για απογευματινά χειρουργεία

Ο υπουργός Υγείας για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία που θα γίνονται επί πληρωμή, υπενθύμισε πως «πριν από 22 χρόνια στο ΕΣΥ θεσπίστηκαν τα απογευματινά ιατρεία. Αυτό που συνέβαινε τότε ήταν η μεγάλη αναμονή. Έτσι, ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Τότε, είχε γίνει φασαρία και μετά από λίγα χρόνια σταμάτησε. Αυτός που έχει να πληρώσει, πληρώνει το απόγευμα και αυτός που δεν έχει, πηγαίνει το πρωί που δεν θα έχει πια τόση αναμονή στα πρωινά χειρουργεία. Δίνουμε το δικαίωμα στις κλινικές του ΕΣΥ, όσες μπορούν και θέλουν, να κάνουν χειρουργεία. Είναι θέμα νοσοκομείου και κλινικής. Ο βασικότερος όρος είναι πως δεν θα μπορεί να κάνει λιγότερες επεμβάσεις που έκανε το πρωί».
Εξήγησε ότι «δεν μιλάμε για νόμιμο «φακελάκι». Κάποιοι γιατροί παίρνουν «φακελάκι». Η διαδικασία θα είναι πως θα πηγαίνεις σε ένα νοσοκομείο και ζητάς να κάνεις νωρίτερα το απόγευμα και το κόστος είναι όσο πληρώνει ο ΕΟΠΠΥ για την κάθε ιατρική πράξη. Από την αμοιβή αυτή παίρνει ο χειρουργός, ο αναισθησιολόγος και το νοσοκομείο. Το πρωί παραμένει δωρεάν».

Δεν θα σταματήσουν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

«Το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστή η είδηση της αποφάσεως της αναστολής των χειρουργείων ήμουν στον AΝΤ1 και με ρωτάει ο κ. Χατζηνικολάου είπα πως αποκλείεται να ισχύσει αυτή η απόφαση. Δηλαδή θα έβρισκα λύση και έτσι έγινε. Προφανώς η μοναδική λύση ήταν να βρούμε διαθέσιμους αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία. Δεσμεύομαι πως δεν θα σταματήσουν τα χειρουργεία στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού"», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης