Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Άρειο Πάγο το ψήφισμα – ράπισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα

Στον Άρειο Πάγο το ψήφισμα – ράπισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα
Το υπέβαλε στην Εισαγγελία ο Γιώργος Κύρτσος
Σχετικά Άρθρα
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπέβαλε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.
Με αίτηση του συνηγόρου του, Γιάννη Μαντζουράνη, ο κ. Κύρτσος ζητά να συσχετισθεί το περιεχόμενο του ψηφίσματος με την υπόθεση των υποκλοπών για να συνεκτιμηθεί ως προς την δικανική αντιμετώπιση της υπόθεσης, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζουράνης, στην αίτησή του για λογαριασμό του εντολέα του Γιώργου Κύρτσου, αναφέρει ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί λέξει καταδικάζει την παράνομη εργαλειοποίηση του όρου «απειλή για την γενική ασφάλεια» ως δικαιολογία για τις παράνομες υποκλοπές και την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, περιλαμβανομένων του νυν βουλευτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργου Κύρτσου και του πρώην βουλευτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νίκου Ανδρουλάκη.
Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την Ευρωβουλή είναι καταπέλτης για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, ως μια έκφανση του κράτους δικαίου εν γένει, το οποίο στη χώρα μας πλήττεται σοβαρά από την κυβέρνηση και έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα, ενώ ορατός είναι και ο κίνδυνος απώλειας κοινοτικών κονδυλίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης