Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο καυτό μέτωπο για Μαξίμου με σφοδρή επίθεση Δούκα - Ανδρουλάκη: Είρωνας ο Μητσοτάκης - Δεν έχει χωνέψει την ήττα

Νέο καυτό μέτωπο για Μαξίμου με σφοδρή επίθεση Δούκα  - Ανδρουλάκη: Είρωνας ο Μητσοτάκης - Δεν έχει χωνέψει την ήττα
Κόντρα του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Αθηναίων για τα κλειστά ακίνητα της πρωτεύουσας
Σχετικά Άρθρα
Την απάντηση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και τα σφοδρά πυρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη στήριξη των ευπαθών ομάδων στην πρωτεύουσα.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων ότι το ενδιαφέρον του εξαντλείται στις συλλογικότητες – για τις οποίες κρατά κλειστά ακίνητα - και όχι τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην απάντησή του στον πρωθυπουργό επισήμανε ότι δεν έχει χωνέψει ακόμη την ήττα του ανιψιού του Κώστα Μπακογιάννη στις δημοτικές εκλογές του 2023.

«Ειρωνική αντιμετώπιση Μητσοτάκη»


«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών.
Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή», τόνισε στην απάντησή του ο κ. Δούκας.
«Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Μητσοτάκης: Ο Δούκας να διαθέσει τα κλειστά ακίνητα όχι σε συλλογικότητες αλλά σε ευάλωτους πολίτες

Κατά τη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης την Παρασκευή (9/2/024)  άφησε αιχμές για τον κ. Δούκα σχετικά με τη στεγαστική κρίση και τα κλειστά ακίνητα.
«Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι πρώτα και πάνω όλα στέκεται στους πιο ευάλωτους.
Δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας.
Δεν είναι λίγα αυτά τα οποία έχουν γίνει με αιχμή το στεγαστικό και πολύ σύντομα θα λειτουργήσει portal στεγαστικής πολιτικής με όλα τα προγράμματα.
Ας μη κρυβόμαστε όμως, ένα σύνθετο πρόβλημα προϋποθέτει χρόνο, προσήλωση, ευελιξία στους χειρισμούς και συνείδηση του αποτυπώματος που θα αφήσει κάθε μέτρο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πάνω από όλα έχει αξία να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας.
Είναι λάθος ο γενικός αφορισμός ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα της στεγαστικής ακρίβειας.
Όλα τα μέτρα πρέπει να είναι κοστολογημένα.
Ούτε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης το φάρμακο για πάσα νόσο.
Κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε δήμους.
Βεβαίως αλλά να το πείτε και στο δήμαρχο της Αθήνας.
Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα όχι σε συλλογικότητες, αλλά σε ευάλωτους πολίτες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης δεν το έχει χωνέψει ακόμη

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε τα εξής: «Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από τον Δήμο της Αθήνας γιατί η αναφορά σας δείχνει ότι μάλλον δεν το έχετε χωνέψει ακόμα» είπε αρχικά.
«Σε ένα μήνα να προλάβει να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας στην Αθήνα είναι λίγο δύσκολο, αλλά πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον λαό της Αθήνας με αποτέλεσμα να ηττηθεί στις δημοτικές εκλογές».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης