Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος - Νέα Αριστερά: Οι πλούσιοι θα πρωταγωνιστούν στα ΑΕΙ αντί των Πανεπιστημιακών - Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο

Τσακαλώτος - Νέα Αριστερά: Οι πλούσιοι θα πρωταγωνιστούν στα ΑΕΙ αντί των Πανεπιστημιακών - Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο
Η κυβέρνηση συνεχώς χτυπάει το Σύνταγμα, επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς
«Οι πλούσιοι μπορούν να έχουν ρόλο μέσα στο πανεπιστήμιο, να έχουν δηλαδή μεγαλύτερο ρόλο από μια κυβέρνηση ή τους πανεπιστημιακούς, την πανεπιστημιακή κοινότητα», επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS “PRIME” , καταγγέλοντας το προωθούμενο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Είπε ακόμη σχετικά, μεταξύ άλλων:
«Ο κόσμος αρχίζει και αντιδρά σε ένα νομοσχέδιο που είναι αντισυνταγματικό, σε ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν κάνει τίποτα για να βελτιώσει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αδιαφορεί η Νέα Δημοκρατία – ουσιαστικά αδιαφορεί για οτιδήποτε είναι δημόσιο, είναι μέσα στην ιδεολογία της και είναι μια κυβέρνηση που συνεχώς χτυπάει το Σύνταγμα
(…) Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς μπορεί να έχουν μια άποψη για τους πλούσιους (…) Οι πλούσιοι μπορούν να έχουν ρόλο μέσα στο πανεπιστήμιο, να έχουν δηλαδή μεγαλύτερο ρόλο από μια κυβέρνηση ή τους πανεπιστημιακούς, την πανεπιστημιακή κοινότητα.
(…) Υποτίθεται ότι έχουμε ένα φοβερό success story, ότι η οικονομία μας πάει πάρα πολύ καλά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την Οικονομία – και τώρα το έχουμε ξεπεράσει αυτό και πάνε όλα πολύ καλά, ότι η οικονομία μας πάει καλά, αλλά δεν επενδύουμε στα πανεπιστήμια. Δεν φεύγουμε από την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πόσο πληρώνουμε ανά φοιτητή; Πόσο έρευνα μπορεί να γίνει;».
Αναφερόμενος στο στίγμα για διαφοροποίηση, που όπως είπε, δίνει η Νέα Αριστέρα, τόνισε ανάμεσα σε άλλα:
«Το στίγμα της διαφοροποίησης το δείξαμε με τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς, όπου είχαμε πολύ διαφορετική στάση και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΚΕ. Το δείξαμε στην επιστολική ψήφο. Θα φανεί καθώς πηγαίνουμε στο πρόγραμμά μας ότι έχουμε μια τελείως διαφορετική άποψη. Τι σημαίνει αναπτυξιακό κράτος; Πώς διαβουλεύεται αυτό το αναπτυξιακό κράτος; (…)».
Για τις συνεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είμαι υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων. Παλιότερα θα έχετε ακούσει που ήμουν στην Ευρωβουλή με τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και τους αριστερούς (…)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης