Τελευταία Νέα
Πολιτική

KKE: Να σταματήσει η επέκταση του Σταθμού του ΔΕΔΔΗΕ στον Άγιο Δημήτριο για ηλεκτροδότηση της νέας πόλης του Ελληνικού

KKE: Να σταματήσει η επέκταση του Σταθμού του ΔΕΔΔΗΕ στον Άγιο Δημήτριο για ηλεκτροδότηση της νέας πόλης του Ελληνικού
Παρέμβαση του ΚΚΕ για την επέκταση του σταθμού του Ασυρμάτου στο Μπραχάμι
«Οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου είναι ανήσυχοι από την απόφαση ηλεκτροδότησης της νέας πόλης του Ελληνικού από τον Σταθμό του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο» τονίζει σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Με τον Περισσό να προσθέτει:
«Η επιχείρηση έναρξης των εργασιών σταμάτησε μετά την κινητοποίηση των κατοίκων πριν τις Δημοτικές εκλογές και άρχισαν οι εργασίες πριν μια εβδομάδα με άδεια της νέας δημοτικής αρχής, που στηρίχτηκε από την ΝΔ, με το επιχείρημα ότι δεν θα αυξηθεί η τάση από μεσαία, που διατείνονται ότι είναι σήμερα, σε υψηλή ή υπερ-υψηλή και ότι υπάρχει διαβεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ για μεταφορά σε κλειστό χώρο και όχι υπογειοποίηση του Σταθμού.
Στις 6/2 προκλήθηκε έκρηξη σε μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στον ίδιο Δήμο του Αγίου Δημητρίου δίπλα σε σχολεία, πλατεία και καταστήματα και ιδιαίτερα καφετέριες που συγκεντρώνουν κόσμο. Από τύχη δεν υπήρχαν θύματα.
Η ενίσχυση του Σταθμού στην περιοχή Ασυρμάτου που επίσης βρίσκεται κοντά σε σχολεία, καταστήματα και οικίες δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες στους κατοίκους όχι μόνο για περίπτωση ατυχήματος αλλά και για την επιβάρυνση λόγω της αύξησης της ισχύος του συγκεκριμένου σταθμού, ο οποίος είναι υπέργειος και δεν υπάρχει καμία δέσμευση έστω για την υπογειοποίησή του, που θα μείωνε τις συνέπειες.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:
- Αν προτίθεστε να παρέμβετε για να προχωρήσει άμεσα ο Έλεγχος και η συντήρηση του δικτύου.
- Ποια μέτρα θα πάρετε έτσι ώστε να διακοπούν οι εργασίες εκσκαφής του ΔΕΔΔΗΕ στον Ασύρματο και να απομακρυνθεί ή να υπογειοποιηθεί ο υποσταθμός ΔΕΔΔΗΕ στον Ασύρματο.
- Ποια μέτρα θα πάρετε έτσι ώστε να υπάρξει αντικατάσταση των υφιστάμενων υποσταθμών με νέους υπογειοποιημένους.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης