Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγριο επεισόδιο στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα - Γιαννακοπούλου προς Κουκουλόπουλο: «Δεν είσαι ο μπαμπάς μου, δεν θα μου πεις τι θα κάνω»

Άγριο επεισόδιο στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα - Γιαννακοπούλου προς Κουκουλόπουλο: «Δεν είσαι ο μπαμπάς μου, δεν θα μου πεις τι θα κάνω»
Μαίνονται οι εσωτερικές διαμάχες στα κόμματα λόγω του νομσχέδιου για τα ομόφυλα ζευγάρια
Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τη θεσμοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, ο πρόεδρός του, Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι υποστηρίζει τη νομοθετική πρωτοβουλία, ωστόσο η συζήτηση επέφερε εντάσεις και αντεγκλήσεις ακόμα και επί του προσωπικού.
Η σχετική συζήτηση ξεκίνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει την εισήγηση-άνοιγμα υπέρ του γάμου ομοφύλων, ακολούθησε η επιμέρους ανάλυση των διατάξεων από τον αρμόδιο Τομεάρχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Παύλο Χρηστίδη, ενώ στην πορεία οι δύο ειδικοί επιστήμονες, ο Κώστας Ρόκας και η Λίνα Παπαδοπούλου, προέβησαν στην περαιτέρω τεκμηρίωση.
Μάλιστα, οι δύο ειδικοί επιστήμονες απάντησαν σε επιφυλάξεις, ερωτήματα και σχόλια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, «πατώντας» πάνω σε επιστημονικές μελέτες και κείμενα, που εξετάζουν σε βάθος τις πτυχές του ζητήματος.
Εν προκειμένω, οι βουλευτές έκαναν λόγο για μια εποικοδομητική αλλά και διαφωτιστική διαδικασία.
Ωστόσο, δεν έλειψε κι ένα σοβαρό εσωτερικό επεισόδιο που εκκίνησε από την απάντηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου σε τοποθέτηση του Ιλχάν Αχμέτ από προηγούμενη διαδικασία.
Ο μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης είχε τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ψηφίσει «ναι» επί της αρχής, αλλά το ... στρίβειν δια της αποχής θα δημιουργήσει όρους ευελιξίας για τον κάθε βουλευτή, ωστε να κατευναστούν έτσι οι αντιδράσεις των ψηφοφόρων, ιδίως στην επαρχία.
Ακολούθως, η κ. Γιαννακοπούλου άσκησε σκληρή κριτική στον συνάδελφό της, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων», καθώς και ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναδεικνύει με καθαρά λόγια τις θέσεις του.
Κάπου εκεί παρενέβη ... πυροσβεστικά ο Πάρις Κουκουλόπουλος για να ηρεμήσει τα «πνεύματα», σημειώνοντας ότι υπάρχει χρόνος να συνεχιστεί η κουβέντα πριν τη ψηφοφορία στην ολομέλεια.
Ωστόσο, η βουλευτής Δυτικής Αθήνας ανταπάντησε άμεσα εμμένοντας στη θέση της: «Δε θα μου πεις τι θα λέω ή τι θα κάνω- δεν είσαι ο μπαμπάς μου».
Δεδομένου του τεταμένου κλίματος το προεδρείο της ΚΟ πήρε εν τέλει την απόφαση να λάβει τις τελικές αποφάσεις κατόπιν νέας συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να ... μετρήσει τα κουκιά των βουλευτών του και να σχηματοποιήσει αναλόγως την τελική θέση του κόμματος.
Επισημαίνεται ότι ενστάσεις έχουν κατατεθεί από τους εξής βουλευτές: τη γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, τον αντιπρόεδρο της βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αλλά και τους Παναγιώτη Παρασκευαϊδη, Σταύρο Μιχαηλίδη, Κατερίνα Καζάνη, Γιώργο Νικητιάδη, Χριστίνα Σταρακά, Μπουρχάν Μπουράν, Ιλχάν Αχμέτ, Μανόλη Χνάρη, Ελένη Βατσινά, Φραγκίσκο Παρασύρη, Τάσος Νικολαϊδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης