Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ροντέο» και δεξιός εμφύλιος στη Βουλή για τα ομόφυλα - Άγρια κόντρα Νίκης και Ελληνικής Λύσης για την ονομαστική ψηφοφορία

«Ροντέο» και δεξιός εμφύλιος στη Βουλή για τα ομόφυλα - Άγρια κόντρα Νίκης και Ελληνικής Λύσης για την ονομαστική ψηφοφορία
Ηγεμονισμούς και ... θεολογικής έμπνευσης αντεγκλήσεις προκάλεσε στη δεξιά πολυκατοικία το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία
Άγρια κόντρα έλαβε χώρα στο Βουλή για το φλέγον θέμα της ονομαστικής ψηφοφορίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, μεταξύ της Νίκης του Δημήτρη Νατσιού και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.
Και αυτό, διότι το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία -που απαιτεί 15 ψήφους- μπορεί να περάσει μόνο μέσω ... ακροδεξιάς σύμπραξης, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ δε διατίθενται να ενεργοποιήσουν το σχετικό κοινοβουλευτικό εργαλείο.

Δεξιός εμφύλιος

Ο Κυριάκος Βελόπουλος από χθες αποπειράθηκε να προετοιμάσει το έδαφος για μια δεξιά συμφωνία επί του ζητήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι προτίθεται να καταθέσει αίτημα, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να συνυπογράψουν.
Επιπλέον, από την Ελληνική Λύση άφηναν διέρρεαν ότι είχαν έλθει σε συμφωνία με κάποιους από τους βουλευτές της Νίκης, ωστόσο τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, μάλλον δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Η ονομαστική ψηφοφορία

«Η Νίκη ήδη από εχθές το βράδυ δήλωσε δημοσίως ότι επιθυμεί ονομαστική ψηφοφορία και ότι θα καταθέσει το σχετικό αίτημα. Δεν διαθέτει όμως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Ως εκ τούτου προτείνουμε όλα τα αντίθετα κόμματα στον γάμο ομοφυλοφίλων να συνυποβάλλουμε χωρίς ηγεμονικό τίτλο, λογότυπα και εντυπωσιοθηρία με κοινό έγγραφο - όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής - το αίτημα», επεσήμανε από το βήμα της Ολομέλεια ο Δημήτρης Νατσιός, ανακοινώνοντας ότι η εν λόγω διαδικασία θα κινηθεί «αυτόνομα» και όχι σε συνεργασία με τον Βελόπουλο.

Καταγγέλλουν πολιτική μικροψυχία μέσω ... δέκα εντολών

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήττας εγκάλεσε τον πρόεδρος της «Νίκης», Δ. Νατσιό ότι έγινε πολιτικός αντιγραφέας του Βελόπουλου.
«Είστε πολιτικά μικρόψυχος. “Ου κλέψεις” λένε οι δέκα εντολές στην Καινή Διαθήκη. Επικαλείστε τις δέκα εντολές αλλά εσείς δεν τις εφαρμόζετε. Συρθήκατε πίσω από την πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου και γίνατε πολιτικός αντιγραφέας αλλά εμφανίζεστε ως καλός χριστιανός. Ο πρόεδρος μας έκανε γνωστό στο πανελλήνιο ότι θα καταθέσουμε πρόταση ονομαστικής. Το να έρχεστε μετά από 36 ώρες να κάνεις το ίδιο, δείχνεις ότι σε ενδιαφέρει η πολιτική σου πάρτη και το κόμμα σου. Εμείς κοιμόμαστε ήσυχοι ως πολίτες που δεν κλέβουμε”», δήλωσε με νόημα.

Σήκωσε το γάντι ο Νατσιός

Το γάντι σήκωσε λίγο αργότερα ο ίδιος ο κ. Νατσιός υπογραμμίζοντας ότι το “ου κλέψεις” δεν είναι στην Καινή Διαθήκη αλλά στην Παλαιά.
«Η Παλαιά Διαθήκη λέει μην κρίνεις για να μην κριθείς. Αυτό που ακούμε είναι υποτίμηση και μείωση. Έχω ακούσει να με λέτε “δασκαλάκο”. Όσα είπατε δεν στέκουν. Καταθέτουμε την πρόταση μας χωρίς σφραγίδα. Δεν μας ενδιαφέρουν ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος. Αν είναι κόκκινος, μπλε ή πράσινος. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνουμε ποντίκια», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο μέσον της μίνι κοινοβουλευτικής κόντρας, παρενέβησαν και οι Σπαρτιάτες, όμως εν τέλει φάνηκε πως διάλεξαν ... πλευρά: αυτή της «Νίκης».
Σύμφωνα με τον Θανάση Χαλκιά, θα υπογράψουν το αίτημα του κόμματος Νατσιού κι όχι αυτό του Βελόπουλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης